OTTELURAPORTTI: Komeat maalit eivät riittäneet voittoon

Kisapuistossa nähtiin komeiden maalien iltapäivä, kun FC Lahti ja Nurmijärven Jalkapalloseura kohtasivat Ykkösen runkosarjan toiseksi viimeisellä kierroksella. NJS vei pisteet mukanaan lukemin 3—2. Lahtelaisosumista vastasivat Aamu Kinnunen ja Viivi Moilanen. Vierailijoilta osuivat Matilda Kataja, Hertta Lammio ja Elisa Lemettinen.

Kotijoukkue FC Lahden peli oli alkuun hermostunutta ja sarjajumbona ollut Nurmijärven Jalkapalloseura oli terävä. Lahti ei onnistunut purkamaan vierailijoiden prässiä ja lahtelaiset menettivät palloja heppoisesti. NJS hyödynsi vahvan alun ja Matilda Kataja sai jalkansa vapaaksi noin 25 metrissä. Hän ampui komean putoavan lehden aivan yläputken alle ja vierailija johti ottelua yhdeksän peliminuutin jälkeen.

Ottelun ensimmäinen jakso oli rikkonainen, eikä kumpikaan joukkue päässyt alun jälkeen enää huippupaikoille. NJS voitti kaksinkamppailuja etenkin keskialueella ja Lahdella oli vaikeuksia käynnistää hyökkäyksiä. Näin ollen tauolle lähdettiin vierailijoiden johdossa.

Lahti tuli tauolta sisuuntuneena. Kymmenen minuutin pelin jälkeen Aamu Kinnuselle aukesi tilaa ja hän pommitti 20 metristä. Kinnusen kaukoveto kiersi tarkasti yläkulmaan ja Lahti tuli ottelussa tasoihin. Lahtelaiset pyrkivät karistamaan NJS:n heti maalin jälkeen, mutta NJS palasi hetkeä myöhemmin johtoon. Hertta Lammio pääsi tykittämään rangaistusalueen ulkopuolelta vastapalloon Lahden heikon purun jälkeen. Kanuuna kiersi jälleen tarkasti erittäin lähelle yläkulmaa ja vierailija oli jälleen johdossa.

Lahden hakiessa tasoitusmaalia, NJS pääsi muutamaan vaaralliseen maalipaikkaan, mutta Saija Suni napsi maalillaan tarvittavan. Tasoitusmaali syntyi 20 minuuttia ennen loppua. Minttu Takanen ampui ja NJS-vahti Sini Kyllönen pomputti palloa. Irtopallossa oli ensimmäisenä Viivi Moilanen, joka malttoi kiertää Kyllösen ja lopulta lahtelaispeluri upotti pallon varmasti maaliin.

Lahden johto ei kestänyt taaskaan kauaa. Matilda Kataja karkasi puolittaiseen läpiajoon. Saija Suni onnistui vielä venymään Katajan yrityksen tielle, mutta Elisa Lemettinen oli ensimmäisenä irtopallossa ja laittoi sen sisään vieden vierailijan jo kolmannen kerran johtoon.

Lopussa Lahti haki tasoitusosumaa ja pääsi kahdesti lähelle. Ensin NJS oli sählätä pallon omaan maaliin, mutta Kyllönen onnistui siivoamaan Paula Kantelisen puskun maaliviivalta väljemmille vesille. Miia Mansanthia puolestaan ampui pallon yläputken kautta yli oman katkonsa jälkeen. Toisessa päässä pallo kävi myös kertaalleen tolpassa, mutta lisäosumia ei aurinkoisessa Kisapuistossa nähty ja pisteet matkasivat vieraiden mukaan.

FC Lahti jatkaa tappiosta huolimatta seitsemäntenä. Lahti kohtaa runkosarjan päätösottelussa vieraskentällä KTP:n. Ottelu pelataan lauantaina 26.8.