FC Lahti United

Vuonna 2015 FC Lahti käynnisti United-projektin, jonka tarkoituksena oli tehostaa yhteistyöseurojen juniorityötä ja saada lahjakkaille pelaajille kovatasoisia otteluita. FC Lahti United on osa yhteistyöseurojen pelaajien pelaajapolkua kohti Veikkausliiga-joukkuetta ja myös eteenpäin kansainväliselle huipulle. United-toiminta pitää sisällään myös valmennusosaamisen kehittämistä ja yhteistyöseurojen toiminnan tukemista. Yksi toiminnan perusperiaate on tukea pelaajakehitystä. 

FC Lahti United onkin pelannut historiansa aikana muun muassa Manchester Cityä, FC Bayern Münchenia ja FC Barcelonaa kaltaisia suurseuroja vastaan. Barcelonaa vastaan United oli pelissä hyvin mukana, mutta suurseuran juniorit raapivat 1 —0-voiton loppuhetkillä. Yksikään United-toiminnassa mukana olevista seuroista ei kykenisi yksin pelaamaan suurseuroja vastaan. 

Tällä hetkellä FC Lahden United-toimintaan kuuluvat FC Kuusysi, FC Reipas, GrIFK Fotboll, Itä-Hakkilan Kilpa, Järvenpään Palloseura, Koivukylän Palloseura, LAUTP, Nummelan Palloseura, Nurmijärven Jalkapalloseura ja Pallokerho Keski-Uusimaa. United-toiminnassa mukana olevissa seuroissa oli vuonna 2022 yli 8000 rekisteröityä jäsentä.

United-toiminnan ja yhteistyöseuraverkon kautta FC Lahden edustusjoukkueeseen ovat nousseet muun muassa tällä hetkellä FC Lahdessa pelaavat Mikko Kuningas, Onni Hänninen, Akseli Puukko ja Samuel Pasanen. Esimerkkeinä toimivat myös FC Espoon kautta FC Lahteen ja eteenpäin Hollannin pääsarjaan siirtynyt Jasin Assehnoun, Suomen A-maajoukkueessa pelaava FC Reippaan kasvatti Jasse Tuominen ja myös maajoukkueeseen noussut Santeri Hostikka

YHTEYSTIEDOT:
MIKA SANDBERG
Valmennusosaamisen kehittäjä
FC Lahden Akatemiatoiminta
 ja FC Lahti United
Tel + 358 45 167 6625
mika.sandberg(at)fclahti.fi