OTTELUENNAKKO: FC Lahti pääsee mittaamaan taitojaan huippuja vastaan

Torstai on pelipäivä ja Kisapuistossa jaetaan jatkopaikkoja Suomen Cupissa. FC Lahti pääsee mittaamaan taitojaan Kansallisen Liigan viime kauden pronssimitalistia vastaan, kun Lahteen saapuu vieraaksi Åland United. Ottelu alkaa kello 14 ja siihen on vapaa pääsy.

FC Lahti on aloittanut kautensa pirteästi Ykkösessä. Neljästä ottelusta on tuloksena kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Tappiollisissa otteluissa Lahti on kuitenkin ollut hyvin pelissä mukana ja yksittäiset tilanteet ovat jättäneet lahtelaset pisteittä kahdessa ottelussa. Viime sunnuntaina Lahti vieraili Helsingin Jalkapalloklubin Akatemian vieraana. HJK Akatemia meni ottelun alussa johtoon, mutta Fatima Diagne tasoitti pelin suoraan kulmapotkusta. Kotijoukkue oli kuitenkin maalipaikoissaan tehokas ja lahtelaiset puolestaan eivät, joten pisteet jäivät Helsinkiin lukemin 4–1.

Vierailija Åland Unitedin kauden alku Kansallisessa Liigassa on ollut haasteellinen. Joukkue on saalistanut neljästä ottelusta vain neljä pistettä. Saarelaisten ainoa voitto tuli kaksi viikkoa sitten vierasottelusta Helsingin Palloseuraa vastaan. Anni Hakasalo on iskenyt kauden aikana kaksi maalia.

Vierailijan kokoonpanosta löytyy silti taitoa taistella pääsarjan voitosta. Superlupaus Olivia Ulenius tulee olemaan hyvin suurella todennäköisyydellä tulevaisuudessa tähti. Aada Törrönen on kokenut liigapelaaja nuoresta iästään huolimatta ja Tilda Råtts kuuluu ikäluokkansa maajoukkueeseen. Lisäksi vierailijoilla pelaa lahtelaisille tuttuja pelaajia. Silja Tuomisella on vahva lahtelaistausta ja Åland Unitediin talvella siirtyivät viime kaudella Lahdessa ihastuttaneet Minttu Takanen ja Katrin Kirpu.

FC Lahti pääsee yrittämään jättiläisen kaatoa, mutta se vaatii täydellisen onnistumisen ja kotiyleisön tuen. Suomen huippuammattilaisia vastaan Lahden tulee olla hereillä täydet 90 minuuttia. Cupissa kuitenkin kaikki on mahdollista ja viime vuoden Suomen Cupissa Lahti pysyi hyvin liigajengin mukana, mutta tippui lopulta PK-35 Vantaalle.

FC Lahti – Åland United 9.5.2024 kello 14.00 Kisapuiston harjoitustekonurmella!

Otteluun on vapaa pääsy, mutta myynnissä on FC Lahden naisten edustusjoukkueen kannatuskausikortteja. Osta omasi ottelutapahtumasta tai verkkokaupasta tästä.

Kisapuistossa palvelee myös FC Lahden ja Apulannan hyväntekeväisyystapahtuman kioski, jonka tuotto menee vähävaraisten perheiden lasten liikuntaharrastusten tukemiseen.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tomi Saarivirta