Karlux -KIERROSKATSAUS: Lahtelaisilla murheellinen viikonloppu

Vauhdikas jalkapalloviikonloppu ei tarjonnut lahtelaisille juurikaan ilonaiheita. Molemmat edustusjoukkueet kärsivät tappion. Yhteistyöseura Lahden Reippaan ottelu jouduttiin puolestaan siirtämään. Mukana loistavaa tulevaisuutta paikallisesti rakentamassa Karlux.

Vepsun hurja vire jatkui

FC Lahden miesten edustusjoukkue vieraili hurjassa vireessä olevan Vaasan Palloseuran luona. Lahti oli pelissä hyvin mukana ensimmäisen jakson, mutta Vepsu meni menojaan toisella jaksolla ja nappasi 3–0-voiton. Osku Maukonen piti torjunnoillaan Lahtea pystyssä toisella jaksolla.

Alkaneella viikolla Lahti pelaa kaksi ottelua. Ensin keskiviikkona lahtelaiset matkaavat Suomen Cupin otteluun Joutsenoon Kultsu FC:n vieraaksi. Viikon päättää äitienpäiväpeli Hiihtiksellä IFK Mariehamnia vastaan. Ottelu alkaa kello 18.30. Osta lippusi ennakkoon Tiketistä. Ottelut näkyvät myös Ruutu-palvelusta.

Helsingistä ei tuliaisia

FC Lahden naisten edustusjoukkue vieraili Ykkösessä Helsingin Jalkapalloklubin Akatemian kotikentällä. HJK Akatemia meni ottelun alussa johtoon, mutta Fatima Diagne tasoitti pelin suoraan kulmasta. Helsinkiläiset olivat kuitenkin tasaisessa kamppailussa tehokkaita maalipaikoissaan ja pisteet jäivät Helsinkiin lukemin 3–1.

Kuudentena sarjassa olevalla naisten edustusjoukkueella on miesten edustusjoukkueen tapaan kahden ottelun viikko. Ensin FC Lahti pääsee testaamaan taitojaan ja yrittämään jättiläisen kaatoa Suomen Cupissa viime kauden pronssimitalistia Åland Unitedia vastaan torstaina 9.5. Kisapuistossa. Sunnuntaina 12.5. lahtelaiset saavat vieraakseen Esbo Bollklubbin kello 15.00 alkaen.

Lahden Reippaalta vedettiin matto alta

Yhteistyöseura Lahden Reippaan piti kohdata lauantaina Kisapuistossa Järvenpään Palloseuran kakkosjoukkue. Ottelu jouduttiin kuitenkin siirtämään, sillä Kisapuiston keinonurmeen tehdyt paikkaukset eivät läpäisseet Palloliiton olosuhdekriteerejä. Reippaan seuraava ottelu on jo keskiviikkona, kun viirupaidat iskevät Suomen Cupissa perinneseura FC Hakaa vastaan. Ottelun pelipaikka ratkeaa myöhemmin.

FC Lahti U17 osui, mutta jäi pisteittä

FC Lahden U17-pojat kohtasivat lauantaina Tampereella SM-karsintasarjassa Ilveksen. Lahti meni ottelun alussa 2–0-johtoon Elias Riihelän ja Samir Bensaidin maaleilla. Ilves kuitenkin tuli tasoihin puolen tunnin pelin jälkeen. Toisella jaksolla Lahti iski itsensä jälleen kahden maalin johtoon, kun Jasu Nieminen ja Otto Heimonen osuivat. Ilves kampesi jälleen tasoihin ja lopulta tamperelaiset osuivat vielä kahdesti lisäajalla. Pisteet jäivät Tampereelle lukemin 6–4.

FC Lahti on SM-karsintalohkonsa viides. Seuraavaksi lahtelaiset kohtaavat helatorstaina 9.5. kotonaan Rovaniemen Palloseuran. Otteluun on vapaa pääsy.

Lahtelaisia maajoukkueessa

FC Lahden juniorit Rasmus Rautavirta ja Leevi Järvinen matkasivat Suomen alle 15-vuotiaiden maajoukkueen kanssa Slovakiaan neljän maan turnaukseen. Järvinen oli avauskokoonpanossa Puoaa vastaan ja Rautavirta aloitti ottelun penkiltä. Puolan lisäksi Suomi kohtaa turnauksessa isäntämaa Slovakian ja Unkarin.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Aleksi Tikkala