OTTELURAPORTTI: FC Lahden tie nousi pystyyn Cupissa

FC Lahti ei kyennyt kaatamaan jättiläistä, vaan huippuammattilaiset Suomen huipulta näyttivät osaamistaan Kisapuistossa, vaikka Lahti tarjosikin kovan vastuksen. Åland United eteni Suomen Cupissa jatkoon lukemin 3–0. Ottelun maaleista vastasivat Linda Nyman, Katrin Kirpu ja Tilda Råtts.

Vierailija Åland United oli ottelun alussa vahva ja FC Lahti joutui kyttäilemään nopeita vastaiskuja. Åland United oli heti neljännellä minuutilla lähellä, kun Senja Salo jatkoi kulmapotkun suoraan maalipuihin. Lahti kuitenkin selvisi säikähdyksellä. Yhdeksännellä minuutilla vierailija lopulta onnistui ja sai helpottavan avausosuman. Unitedin kapteeni Linda Nyman survoi pallon kulmapotkun jälkitilanteesta sisään ja siirsi vierailijat 1–0-johtoon.

Lahti ei kuitenkaan lannistunut takaiskusta, vaan jatkoi taistelua. Jakson puolivälissä Aamu Kinnunen pääsi tökkäämään keskitykseen, mutta vierailijoiden maalivahti Lilja Niiranen koppasi pallon. Lahti pääsi muutaman kerran pallonriistosta aina viimeiselle hyökkäyskolmannekselle, mutta ei löytänyt avaimia tiiviin saarelaispuolustuksen avaamiseen.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Åland United tuplasi johtonsa. Lahti ei onnistunut purkamaan keskitystä ja pallo ajautui taka-alueella olleelle Viron maajoukkuepelaajalle Katrin Kirpulle, joka vielä viime kaudella edusti FC Lahtea. Kirpu viimeisteli kylmän rauhallisesti ja vierailija johti 2–0.

Åland Unitedilla oli jakson lopussa vielä muutama maukas paikka. Veera Ansalahti nollasi muun muassa Aada Törrösen läpiajon ja otti tärkeitä torjuntoja. Näin ollen tauolle siirryttiin Åland Unitedin 2–0-johdossa.

Toisella jaksolla United kykeni tekemään prässillään lahtelaisten pelinavaamisen vaikeaksi, eikä Lahti päässyt hyökkäyksiin. Toisaalta kotijoukkue kykeni puolustamaan kurinalaisesti ja maalipaikat jäivät vähiin. Vierailija onnistui silti kertaalleen. Vierailijat onnistuivat riistämään pallon aivan Lahden rangaistusalueen tuntumassa ja Tilda Råtts sai jalkansa vapaaksi. Tarkka veto alakulmaan muutti lukemiksi 3–0.

Ottelun edetessä Åland United nosti jalkaa kaasulta, mutta se kykeni kontrolloimaan peliä. Kun lisäosumia ei nähty, nappasi Kansallisessa Liigassa pelaava vierailija 3–0-voiton ja jatkopaikan Suomen Cupissa. FC Lahden tie tuli pystyyn kolmannella kierroksella hyvän taistelun jälkeen.

FC Lahden pelit jatkuvat jo sunnuntaina 12.5. Kisapuistoon saapuu vieraaksi Ykkösen merkeissä Esbo Bollklubb. Ottelu alkaa kello 15 ja siihen on vapaa pääsy. Naisten edustusjoukkueen kannatuskausikortteja saa ottelutapahtumista ja FC Lahden verkkokaupasta. Osta omasi tästä.

Ansalahti; Viljakainen (61′ Rönkkö), Haapala, Korhonen, Enbuska; Murtonen, Kinnunen, Diagne, Peltola, Tarén; Haapea

Kuva: Tomi Saarivirta