Forenom -OTTELURAPORTTI: FC Lahti ei onnistunut katkaisemaan Vepsun putkea

FC Lahti ei onnistunut katkaisemaan Vaasan Palloseuran hurjaa tappiotonta putkea, vaan kotijoukkue Vepsu löi taululle 3–0-voittolukemat. Vepsun maaleista vastasivat kahdesti osunut Mads Borchers ja Teemu Hytönen. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

FC Lahti tuli vaikeaan vieraspeliin hyvin ja ensimmäisellä kymmenminuuttisella sekä Colin Odutayo että Otso Koskinen pääsivät ampumaan. Odutayon tulinen kuti meni hieman yli Vaasan Palloseuran maalin ja Koskisen kuti pysähtyi kotijoukkueen puolustukseen.

Kotijoukkue VPS sai jakson edetessä hieman otetta, mutta Lahti pystyi pitämään Vepsun vaarallisen hyökkäyksen hyvin poissa tekopaikoilta. Aivan jakson lopussa Akseli Puukko katkaisi viime hetkellä vaarallisen syötön ja lisäajan viimeisillä sekunneilla Osku Maukonen venyi Samu Alangon puskun tielle. Tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella jaksolla VPS meni menojaan. Reilun viiden minuutin jälkeen Martti Haukioja ampui vapaapotkun tolppaan, eikä Lahti saanut purettua painetta. Lopulta Teemu Hytönen sai survottua pallon verkkoon ja siirsi kotijoukkueen 1–0-johtoon.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Alanko kaadettiin rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Mads Borcher upotti pallon varmasti alakulmaan ja tuplasi kotijoukkueen johdon. Vepsun ensimmäinen vartti oli vahva ja Hytösellä oli vielä kaksi huippupaikkaa lisätä johtoa, Maukonen kuitenkin piti Lahden pelissä mukana.

Lopullinen niitti ottelulle tuli kuitenkin muutamaa minuuttia myöhemmin. Borcher jäi vapaaksi rangaistusalueen rajalla ja tanskalaishyökkääjän kierteinen sijoitus painui verkkoon. Ottelun lopussa Vepsulla oli vielä tukku huippupaikkoja, mutta Maukonen torjui yhden läpiajon ja Bubacar Djaló siivosi pallon kertaalleen maaliviivalta väljemmille vesille. Lisäksi Vepsun ruuti oli hieman kostunut vaasalaisten leikitellessä pallolla. Näin pisteet jäivät Vaasaan lukemin 3–0.

Ottelun jälkeen FC Lahden puolustaja Matias Vainionpää oli pettynyt. Hän ei kuitenkaan suostunut laittamaan hanskoja tiskiin, vaan totesi, että työ jatkuu. Hän harmitteli Vepsun ensimmäistä maalia ja alleviivasi, että pallo olisi pitänyt purkaa aikaisemmin.

– Olimme ensimmäisellä jaksolla vielä mukana pelissä. Meidän olisi silti pitänyt pitää paremmin palloa ja kyetä pidempiin hyökkäyksiin. En tiedä, mitä toisella jaksolla tapahtui. Ensimmäisessä maalissa emme saaneet purettua palloa. Kun pallo pomppii liikaa, käy usein noin. Nuo pallot pitää saada pois. Meillä on ollut vaikea alkukausi, mutta tästä tappiosta pitää päästä yli. Vepsun viime kauden esimerkki osoittaa, että kaikki on mahdollista, eikä hanskoja kannata lyödä tiskiin, Vainionpää kertoi.

Myös FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg oli pettynyt. Hän harmitteli sitä, että joukkue ei lopulta kyennyt luomaan tarpeeksi uhkaa vastustajan maalille. Lindberg myönsi, että VPS oli toisen jakson alussa terävämpi ja nappasi sen turvin voiton.

– Ensimmäisellä jaksolla olimme mukana hyvällä jalalla, mutta emme kyenneet olemaan viimeisellä kolmanneksella vaarallisia ja luomaan uhkaa. Toisen jakson alussa Vepsu oli terävämpi, emmekä päässeet iholle. Vepsu sai luotua paineen, maalin ja heti perään pilkun, niin joukkuetta koeteltiin, Lindberg summasi ottelun.

Seuraavaksi FC Lahti matkaa Suomen Cupin neljännen kierroksen otteluun Joutsenoon Kultsu FC:n vieraaksi keskiviikkona 8.5. Veikkausliigassa FC Lahti kohtaa kotikentällä IFK Mariehamnin sunnuntaina 12.5. Ottelutapahtumassa kunnioitetaan äitejä. Otteluliput ennakkoon myy Tiketti.

FC Lahti:

Maukonen; Puukko, Vainionpää, Fox (v), Babiker (80′ Jokiranta); Pasanen, Djaló, Virta (38′ Jäntti); Ivanovic (80′ Huovila), Koskinen, Odutayo (v)

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola