OTTELURAPORTTI: FC Lahti murskasi NJS:n ja varmisti sarjapaikkansa

FC Lahti kaatoi lauantaina Ykkösen vierasottelussa Nurmijärven Jalkapalloseuran peräti 8—0-lukemin. Minttu Takanen ja Katrin Kirpu osuivat kahdesti. Muut maalit merkittiin Jia Haapealle, Vilma Mahliolle, Cecilia Murtoselle ja Pipsa Majanderille. Voitollaan Lahti varmisti sarjapaikkansa myös ensi kauden Ykköseen.

FC Lahti aloitti ottelun vauhdilla. Vain viiden minuutin pelin jälkeen Jia Haapea iski avausosuman sarjajumbona olevan Nurmijärven Jalkapalloseuran verkkoon. Vartin kohdalla Minttu Takanen tuplasi lahtelaisjohdon. NJS pyristeli vielä mukana ensimmäisen jakson ja tauolle siirryttiin lahtelaisten 2—0-johdossa.

Toisella jaksolla lukemat repesivät. Juuri kentälle tullut Vilma Mahlio katkaisi kotijoukkueen selkärangan osumallaan. Kolme minuuttia myöhemmin Cecilia Murtonen osui ja muutama minuutti tästä Katrin Kirpu iski taululle jo 5—0-johtolukemat. Viimeisen vartin aikana Kirpu ja Takanen osuivat toistamiseen ja päätöslukemat 8—0 viimeisteli Pipsa Majander.

Voitto nosti FC Lahden 25 pisteeseen ja ero putoajan paikalla olevaan Kuopion Palloseuran akatemiaan säilyi neljässä pisteessä. Jäljellä on enää kierros, joten Lahti on alemmassa loppusarjassa vähintään neljäs. Päätöskierroksella Lahti kohtaa Kisapuistossa tasapisteissä olevan Ilveksen kakkosjoukkueen ja matemaattisesti lahtelaisilla on vielä mahdollisuus jopa alemman loppusarjan voittoon. Päätösottelu pelataan lauantaina 14.10. kello 15 alkaen.

Kuva: Tomi Saarivirta