Forenom -OTTELURAPORTTI: FC Lahdelle komea avausvoitto

FC Lahti nappasi kauden avausvoittonsa äitienpäivänä Hiihtiksellä IFK Mariehamnista lukemin 3–0. Lahtelaisosumista vastasivat Otso Koskinen, Colin Odutayo ja Julius Tauriainen. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

FC Lahti aloitti ottelun vauhdilla ja rokotti IFK Mariehamnia jo neljännellä peliminuutilla. Julius Tauriainen tuli hyvin laidalta ja pelasi pallon keskelle rangaistusalueen ulkopuolelle. Otso Koskinen sai jalkansa vapaaksi ja ampui tulisesti. Pallo kiersi ohi IFK-vahti Matias Riikosen ja maalilaulu kuultiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella Hiihtiksellä.

Lahti jatkoi ottelua vakuuttavasti ja onnistui pimentämään liigan maalipörssin kärjessä olleen Adam Larssonin. Koko ottelun loistavasti luutinut Matias Vainionpää voitti toistuvasti oman painikumppaninsa Tehe Olawalen. Hieman puolen tunnin pelin jälkeen Lahti iski sähäkästi vastaan IFK:n kulmapotkun jälkeen. Marius Könkkölä kuljetti palloa liki 70 metriä ja keskitti takatolpalle. Samuel Pasanen puski, mutta Eero-Matti Auvinen siivosi pallon maaliviivalta väljemmille vesille.

Lahti sai kuitenkin tuplattua johtonsa vielä ensimmäisellä jaksolla. Pallo jäi pyörimään IFK:n rangaistusalueelle ja Lahti pääsi kolmesti ampumaan. Vierailijan puolustus blokkasi vetoja uhrautuvasti, mutta viimeisellä kerralla pallo osui käteen ja Lahti sai rangaistuspotkun. Colin Odutayo ampui varmaakin varmemman pilkun aivan tolpan juureen ja Lahti pääsi tauolle 2–0-johdossa.

Lahti hallitsi myös ottelun toista jaksoa. Hieman ennen vartin täyttymistä pallo osui jälleen IFK:n boksissa käteen ja ottelussa nähtiin jo toinen rangaistuspotku. Sen upotti loistavan ottelun pelannut Julius Tauriainen.

Tauriaisella ja Vilho Huovilalla oli vielä jakson edetessä paikkansa, mutta lopullisesti ottelu ratkesi noin kymmenen minuuttia ennen loppua. Patrik Raitanen kolasi myöhässä Dylan Foxin ja katseli toistamiseen lyhyen ajan sisään keltaista korttia. Lahti pääsi pelaamaan ottelun loppuun ylivoimalla ja varmisteli itselleen kauden avausvoiton.

Ottelussa maalin ja maalisyötön saalistanut Julius Tauriainen oli kamppailun tauottua helpottunut avausvoitosta. Hänen mukaansa Cupissa saatu voitto ja tämän iltainen voitto auttaavat seuraavissa otteluissa. Tauriainen myös kertoi, että pilkun vetäminen ei ollut hänelle uusi juttu.

– Nyt on hyvä fiilis. Tästä on hyvä jatkaa. Ensimmäisten otteluiden erona oli se, että me teimme ensimmäisen maalin. Olen ennenkin laittanut pilkkuja sisään. Nyt otin pallon ja laitoin sen sisään. Tämä auttaa vielä seuraaviin otteluihinkin, että teimme kolme maalia, Tauriainen iloitsee.

Myös FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg oli tyytyväinen ottelun lopputulokseen. Hän iloitsi myös siitä, miten koko joukkue paiski hommia täydet 90 minuuttia. Samalla Lindberg kiitti kannattajia ja muuta yleisöä, joka on ollut joukkueen tukena vaikean alun aikana.

– Olen erittäin tyytyväinen. Meillä on ollut tiukka alku. Olen ylpeä koko joukkueen työnteosta. Kävimme tiistaina alkukautta läpi ja päätimme, että käännämme uuden lehden. Cupista saimme hyvän alun tälle. Kannattajat ovat olleet meidän tukena ja oli hienoa, että pääsimme antamaan myös jotain takaisin. Joukkue on laittanut itseään likoon ja nyt saimme myös tulosta. Tämä on se työmäärä, joka pitää tehdä, jotta tulosta tulee, Lindberg kertoo.

Mamma Marian nälkäisimpänä pelaajana palkittiin Samuel Pasanen.

FC Lahden kausi jatkuu vieraissa. Lahtelaiset matkaavat seuraavaksi Tammisaareen Ekenäs IF:n vieraaksi sunnuntaina 19.5. Seuraava kotiottelu pelataan puolestaan maanantaina 27.5. jolloin Hiihtikselle saapuu vieraaksi Seinäjoen Jalkapallokerho. Osta lippusi ennakkoon Tiketistä.