OTTELUENNAKKO: Äitienpäivänä tuplapelipäivä

Sunnuntai on äitienpäivän lisäksi myös tuplapelipäivä. FC Lahden molemmat edustusjoukkueet pelaavat kotiottelunsa äitienpäivän kunniaksi. Naisten edustusjoukkue saa vastaansa Kisapuistoon Esbo Bollklubbenin, miesten edustusjoukkue kohtaa Hiihtiksellä IFK Mariehamnin. Hiihtiksellä on luvassa pieniä yllätyksiä äideille.

Vaikea alku

FC Lahden miesten edustusjoukkueen kausi on lähtenyt hieman tahmeasti liikenteeseen. Viidestä ottelusta saldona on vain kaksi tasapeliä ja tasaisessa sarjataulukossa Lahti on valahtanut hännille. Maalinteko on tuottanut tuskaa ja ainoa osuma on Michael Lópezin rangaistuspotkusta viimeistelemä maali. Keskiviikkona Lahti sai kuitenkin kaivattuja onnistumisia, kun joukkue kohtasi Suomen Cupissa Kolmosessa pelaavan Kultsu FC:n. Marius Könkkölä iski avausmaalin ja Vilho Huovila ja Luke Ivanovic viimeistelivät hatulliset kumpainenkin Lahden 7–0-voittoon päättyneessä kamppailussa.

Lahti lähtee metsästämään avausvoittoaan. Kapteeni Mikko Viitikko on pelikiellossa. Lisäksi kokoonpanosta puuttuvat varmasti Pablo Andrade, Daniel Koskipalo, Eemeli Virta ja Michael López. FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg kertoo, että joukkue on harjoitellut viikolla hyökkäyspeliä.

– Cup-peli on pelattu taustalla. Meille maalit toivat itseluottamusta ja hyökkäyspään pelaajat saivat onnistumisia. Sieltä olemme ammentaneet paljon energiaa tulevaan Veikkausliigan kotiotteluun. Viikolla olemme työstäneet hyökkäyksellisiä asioita ja nyt meillä on jälleen uusi mahdollisuus napata ensimmäiset kolme pistettä ja voitto kotiyleisön edessä. Pelaajat ovat valmiina ja energisenä tätä tavoitetta kohti.

IFK:lla kovia päänahkoja

Vierailija IFK Mariehamn on aloittanut liigan hyvin ja joukkue on sarjataulukossa kuudentena. IFK on voittanut Ekenäs IF:n ja FC Interin ja tasasi pisteet Kuopion Palloseuran kanssa. Lisäksi saarelaiset laittoivat Helsingin Jalkapalloklubin tiukoille.

Viikolla IFK vieraili Suomen Cupissa Kolmosen Laajasalon Palloseuran vieraana. Grönvitt ratkaisi ottelun toisella jaksolla ja nappasi 5–0-voiton. Leo Andersson osui kahdesti. Maalinteossa onnistuivat myös Tehe Olawale, Oskari Sallinen ja Jiri Nissinen.

IFK:n alkukauden menestyksen takeena on ollut ruotsalaishyökkääjä Adam Larsson. Hän on löytänyt maalijyvänsä ja on liigan maalipörssin jaetulla kärkisijalla neljällä osumallaan. Larssonin kanssa Lahti saa olla tarkkana, jotta pisteet jäävät mastojen varjoon.

Historia Lahden

FC Lahti ja IFK Mariehamn ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa yhteensä 57 kertaa. Lahti on voittanut kamppailuista 23 ja IFK 15. Lahti lähestyy jo sadan maalin rajapyykkiä ja maaliero on lahtelaisille selkeästi 82–68.

Joukkueet kohtasivat toisensa talven Liigacupissa Mukkulassa. Lahti meni ottelussa johtoon Colin Odutayon maalilla. Ottelu oli Lahden kontrollissa, mutta IFK hyödynsi maalipaikkansa lisäajalla. Adam Larsson karkasi ja viimeisteli kliinisesti ohi Osku Maukosen tasoittaen ottelun. Kamppailu loppui heti perään ja pisteet tasattiin lukemin 1–1.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat toisensa neljästi. Lahti voitti Liigacupissa ja kauden ensimmäisen liigakohtaamisen Maarianhaminassa. IFK puolestaan haki voiton Hiihtikseltä. Syksyn kamppailussa Ahvenanmaalla päädyttiin maalittomaan tasapeliin, vaikka Lahti pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimalla ottelun lopun. Kuinka käy tällä kertaa?

Cupissa hyvä taistelu

FC Lahden naisten edustusjoukkue pelaa keskellä kevätruuhkaa. Viime sunnuntaina joukkue vieraili Helsingin Jalkapalloklubin Akatemian luona. HJK Akatemia oli maalipaikoissaan tehokas ja nappasi 4–1-voiton. Lahden ainokaisen iski suoraan kulmapotkusta Fatima Diagne.

Helatorstaina Lahti sai Kisapuistoon Suomen Cupissa vastustajaksi Kansallisen Liigan huippujoukkueen Åland Unitedin. Vierailija nappasi lopulta 3–0-voiton, mutta Lahti taisteli mallikkaasti läpi ottelun ja piti vastustajan maalipaikat vähissä. Cup-juna tuli kuitenkin pääteasemalle.

Lahti lähtee Ykkösen otteluun sarjasijalta kuusi. Vierailija Esbo Bollklubb on heti Lahden perässä seitsemäntenä, mutta espoolaiset ovat pelanneet yhden ottelun enemmän. Myös espoolaisten cup-juna kohtasi loppunsa torstaina Espoon Palloseuran junioreita vastaan.

Sarjassa EBK tasasi viimeksi pisteet Oulu Nice Socceria vastaan maalittomalla tasapelillä. Isadou Ndow on iskenyt tällä kaudella jo viisi osumaa. Lahti saa olla hänen kanssaan tarkkana, jotta pisteet jäävät Lahteen.

FC Lahti – EBK 12.5.2024 kello 15 Kisapuistossa!

FC Lahti – IFK Mariehamn 12.5.2024 kello 18.30 Lahden stadionilla!

Naisten edustusjoukkueen otteluun on vapaa pääsy. Myynnissä on kannatuskausikortteja. Osta omasi tästä.

Miesten edustusjoukkueen peliin liput ennakkoon myy Tiketti. Äitienpäivän kunniaksi kaikki äidit pääsevät ilmaiseksi peliin. Lisäksi Helmi Säästöpankki lahjoittaa 400 ensimmäiselle äidille yllätyksen.

Saavuthan ajoissa paikalle, sillä liigaottelussa kiitetään äitejä jo ennen ottelun alkua.

Veikkausliiga-ottelu näkyy suorana myös Ruudusta.

VIP-pysäköinti stadionin yläparkkipaikalla. Muuten pysäköinti Messukeskuksen parkkipaikalla. Huomioithan, että pysäköintitilaa on rajallisesti. Suosithan saapuessasi kestäviä liikkumismuotoja. Mankeli-asema löytyy Salpausselän seisakkeen edestä. Pyöräparkkeja on puolestaan Suurhallin edustalla ja Hiihtosillan alla.

VIP-portti aukeaa puolitoista tuntia ennen ja muut portit aukeavat tuntia ennen ottelun alkua. Varauduthan turvatarkastuksiin.

Kotikannattajille on varattu oma sisäänkäynti hiihtosillan puoleisesta päädystä. Kotikannattajille on varattu paikat sektorista A7 ja A8. Junnufanikatsomo löytyy sektorista A5. Muistathan hakea leiman junnufanipassiin fanituotepisteeltä. Perheille on varattu paikat sektorin A5 yläosasta. Vieraskannattajien paikat löytyvät sektorista A1. Vieraskannattajille on toimitettu oma lippulinkki.

Merosten, lihapiiraikoiden ja virvokkeiden lisäksi tarjolla on myös Mamma Marian pastamukeja ja Subwayn patonkeja.

Ottelun digitaaliseen käsiohjelmaan pääset tutustumaan tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Anton Kunnas