FC Lahti 90 minuuttia yhteistä aikaa

Käsiohjelma

FC Lahti – SJK 27.5.2024 kello 18.00 Lahden stadionilla

Lähtökohdat illan otteluun

FC Lahti pääsee maanantain otteluun pisteputkessa. Edellisessä kotiottelussa Lahti nappasi tyylipuhtaan voiton IFK Mariehamnista lukemin 3–0. Otso Koskinen vastasi avausosumasta. Kaksi seuraavaa maalia, Colin Odutayon ja Julius Tauriaisen osumat syntyivät molemmat rangaistuspotkuista. Viime sunnuntaina Lahti vieraili Tammisaaressa Ekenäs IF:n vieraana. EIF meni johtoon, mutta Lahti paransi toisella jaksolla ja Odutayo iski kauden toisen osumansa komealla vedolla. Kotimatkalle tarttui mukaan tasapelipiste.

Tasapelipiste nosti lahtelaiset FC Interin ohi yhdeksänneksi. Voitolla Lahdella on mahdollisuus nousta kaksi sijaa aivan ylemmän loppusarjan tuntumaan. Voittoa Lahti joutuu hakemaan varmasti ilman Daniel Koskipaloa ja Topias Inkistä. Pablo Andrade palaa suurella todennäköisyydellä kokoonpanoon.

Vierailija Seinäjoen Jalkapallokerho on aloittanut kautensa vakuuttavasti. Joukkue on hävinnyt ainoastaan kerran, toukokuun alussa FC Hakalle. Edellisellä kierroksella seinäjokiset kaatoivat FC Interin 3–1. Inter meni ottelussa johtoon, mutta Jaime Moreno, Kasper Paananen ja Rasmus Karjalainen osuivat ja varmistivat SJK:lle neljännen voiton.

Moreno on iskenyt alkukaudesta jo neljä maalia kahdeksassa pelaamassaan ottelussa. Taitava keskikenttämies Pyry Hannola on puolestaan syöttänyt kolme osumaa ja hän on liigan syöttöpörssissä jaetulla toisella sijalla. Myös SJK:n puolustus on ollut alkukaudesta tiivis, joten Lahti saa tehdä täyden päivätyön pisteiden eteen.

FC Lahti pelaa ottelussa Apulanta-erikoispelipaidoilla. Uniikit pelipaidat huutokaupataan ottelun jälkeen ja tuotto lahjoitetaan Payback Lahden kautta vähävaraisten perheiden lasten liikuntaharrastuksien tukemiseen.

Ottelun kunniakapteeni

Nimi? Niklas Huttunen

Joukkueesi ja pelipaikka (lempparipelipaikka)? FC Kuusysi P8, oikea laitahyökkääjä.

Lempijuoma ja -ruoka? Coca-Cola ja tonnikalapasta.

Parasta koulussa? Matematiikka ja äidinkieli.

Tylsintä koulussa? Ei saa käyttää puhelinta.

Mitä musiikkia kuuntelet? Lahti United

Suosikkipelaajasi FC Lahdessa? Kaikki pelaajat

Haaveammatti, jos ei jalkapalloilija? Jalkapalloilija.

Miksi pelaat jalkapalloa? Se on kivaa!

Muut harrastukset? Koripallo.

FC Lahti – IFK Mariehamn 12.5.2024 kello 18.30 Lahden stadionilla

Lähtökohdat illan otteluun

FC Lahden Veikkausliiga-kausi on käynnistynyt hieman tahmeasti. Kaksi tasapeliä viidestä ottelusta on tiputtanut lahtelaiset sarjataulukon hännille. Lahti ei ole onnistunut kuin kertaalleen maalinteossa ja ainoa liigamaali syntyi sekin rangaistuspotkusta. Joukkue sai kuitenkin keskiviikkona maalihanat auki, kun Lahti kohtasi vieraskentällä Suomen Cupissa Kolmosessa pelaavan Kultsu FC:n. Marius Könkkölä iski helpottavan avausosuman ja lopulta Vilho Huovilalle ja Luke Ivanovicille kirjattiin hattutemput.

Lahti lähtee hakemaan sunnuntaina äitienpäivän kunniaksi kauden avausvoittoaan. Lahti joutuu kuitenkin lähtemään otteluun ilman kapteeniaan Mikko Viitikkoa, joka kärsii yhä pelikieltoaan. Lisäksi sivussa ovat varmasti Eemeli Virta, Daniel Koskipalo ja Michael López.

Vierailija IFK Mariehamn on voittanut kaksi ottelua ja metsästänyt yhden tasapelin. Edellisessä liigaottelussaan IFK yllätti FC Interin ja juhli 3–1-voittoa. Adam Larsson osui kahdesti ja Tehe Olawale kertaalleen. Viikolla Grönvitt vieraili Cupissa Kolmosen Laajasalon Palloseuran vieraana Helsingissä. IFK nappasi hallitun 5–0-voiton ja onnistui laajalla rintamalla. Olawale osui kertalleen, kuten myös Jiri Nissinen ja Oskari Sallinen. Leo Andersson osui kahdesti.

Joukkueet kohtasivat talven Liigacupissa tasaisissa merkeissä. Colin Odutayo vei Lahden johtoon ensimmäisellä jaksolla. IFK oli jo kärsimässä tappion, mutta Adam Larsson karkasi lisäajalla ja iski ottelun tasoihin. Pisteet jaettiin lopulta lukemin 1–1.

Lahti saa olla tarkkana juuri Larssonin kanssa, sillä ruotsalainen on löytänyt hiljalleen maalijyvänsä. Hän on maalipörssin jaetulla kärkisijalla. IFK on laittanut alkukaudesta sekä Kuopion Palloseuran että Helsingin Jalkapalloklubin tiukoille, joten Lahdelta vaaditaan täydellistä onnistumista, jotta pisteet jäävät mastojen varjoon.

Ottelun kunniakapteeni

Nimi ja ikä?

Väinö Käki, 8v.

Joukkueesi ja pelipaikka (lemppari pelipaikka)?

FC Reipas P8 / 2016, lempparipelipaikkana puolustajana

Lempijuoma ja -ruoka?

Pepsi ja pizza

Parasta koulussa?

Liikuntatunti

Tylsintä koulussa?

Ympäristöoppi

Mitä musiikkia kuuntelet?

Pop ja rap

Suosikkipelaajasi FC Lahdessa?

Osku Maukonen, Akseli Puukko ja Colin Odutayo

Haaveammatti, jos ei jalkapalloilija?

Ei ole muita kuin jalkapalloilija

Miksi pelaat jalkapalloa?

Katsoin 2021 EM-kisoja tv:stä ja sen jälkeen halusin lähteä jalkapallokouluun

Muut harrastukset?

Salibandy

FC Lahti – KuPS 27.4.2024 kello 17 Lahden stadionilla

Lähtökohdat illan otteluun

FC Lahti joutui viime lauantaina evakkoon ja pelasi ensimmäisen kotiottelunsa kenttäolosuhteiden johdosta Tampereen Tammelassa FC Hakaa vastaan. Haka meni ottelussa johtoon ensimmäisellä jaksolla. Toisella jaksolla Lahti sai taisteluilmeen päälle ja loi useita maukkaita maalipaikkoja. Lopulta kauden avausmaalin iski Michael López ja pisteet tasattiin lukemin 1–1.

Kahden tasapelin myötä FC Lahti on sarjassa kolmen kierroksen jälkeen kymmenentenä. Piste-erot ovat kuitenkin vielä pieniä ja muutamalla voitolla voi nousta välittömästi piikkipaikalle. Lisäpisteitä Lahti joutuu kuitenkin metsästämään ilman Pablo Andradea, Anton Munukkaa, Viljami Jokirantaa ja Daniel Koskipaloa.

Vierailija ja viime kaudella maalierolla mestaruuden hävinnyt Kuopion Palloseura löi heti avauskierroksella pöytään vahvan argumentin, kun kuopiolaiset pöllyttivät Helsingin Jalkapalloklubia lukemin 3–1 Kuopioon palanneen Petteri Pennasen johdolla. Kolmen kierroksen jälkeen KuPS on yhä tappioitta ja viime kierroksella kuopiolaiset tasasivat pisteet FC Interin vieraana lukemin 1–1 Arttu Heinosen iskettyä komean tasoitusosuman.

KuPS kykenee monipuolisiin hyökkäyksiin. Puolustaja Clinton Antwi nousee herkästi tukemaan hyökkäyksiä ja hänellä on monipuolinen syöttövalikoima. Keskikentän nuoriso-osasto, Matias Siltanen ja Otto Ruoppi kantavat vastuuta ja tekevät taikojaan yhdessä Pennasen ja Axel Widjeskogin kanssa. Hyökkäyspään Pyry Lampinen ja Jonathan Muzinga ovat maalinedessä ahneita, joten Lahti saa olla koko ottelun ajan äärimmäisen tarkkana.

Kumpi joukkueista nappaa voiton?

Ottelun kunniakapteeni

Nimi ja ikä?

Benjamin Peltomaa 8v

Joukkueesi ja pelipaikka (lempparipelipaikka)?

FC Kuusysi P2015, Oikea laita

Lempijuoma ja -ruoka?

Jaffa ja nugetit

Parasta koulussa?

Liikunta, matikka ja välitunnit

Tylsintä koulussa?

Äidinkieli

Mitä musiikkia kuuntelet?

Suosikkipelaajasi FC Lahdessa?

Akseli Puukko

Haaveammatti, jos ei jalkapalloilija?

Golffaaja

Miksi pelaat jalkapalloa?

Se on mun suosikkilaji

Muut harrastukset?

Pelaajaluettelot