OTTELURAPORTTI: FC Lahdelle niukka tappio

FC Lahti kärsi niukan tappio äitienpäivän iltapäivänä Kisapuistossa. Vierailija Esbo Bollklubb oli lopulta parempi lukemin 2–1. Vierailijoiden molemmat maalit iski Isatou Ndow. Lahtelaisten osumasta vastasi Anniina Jurvanen.

FC Lahti aloitti ottelun pirteästi, mutta vierailija Esbo Bollklubb nappasi hallinnan muutaman peliminuutin jälkeen. Lahtea vaivasi huolimattomuus ja syötöt karkailivat vastustajalle. EBK saikin kuudennella minuutilla huippupaikan, kun Isatou Ndow ampui tulisesti. Pallo osui Lahden onneksi pystypuuhun ja lahtelaispuolustus siivosi lopun. Jakson puolivälissä vierailijalla oli jälleen loistava maalipaikka. Jade Sinisalon tulinen vapaapotku kiersi kohti maalia, mutta lahtelaiskassari Veera Ansalahti venyi.

Hieman ennen ensimmäisen jakson loppua vierailija onnistui. Ella Pitkänen antoi pystysyötön ja Ndow karkasi. Hän harhautti vastaan tulleen Ansalahden ja upotti ottelun avausmaalin tyhjään maaliin. Samoissa lukemissa lähdettiin myös tauolle.

EBK osui heti toisen jakson alkuun. Ndow karkasi jälleen lahtelaisilta ja viimeisteli pallon tarkasti Lahden maalin alakulmaan. Maalin jälkeen Lahti sai hiljalleen otetta, mutta todelliset maalipaikat uupuivat aina jakson puoliväliin asti.

Jakson puolivälissä tuore sopimuspelaaja Venla Läderberg keskitti ja Cecilia Murtonen pääsi jatkamaan. Murtosen jatko nousi kuitenkin yli maalin ja EBK selvisi säikähdyksellä. Lahti onnistui luomaan myös vierailijan maalille pari hyvää hässäkkää ennen viimeistä varttia.

Ottelua oli jäljellä noin vartti, kun Lahti sai vihdoin kavennuksensa. Aamu Kinnunen voitti kaksinkamppailun ja Murtonen jatkoi pallon eteenpäin. Peliväline putosi suoraan Anniina Jurvaselle. Hyökkääjä ampui voimalla tarkasti tolpan kautta Lahden maalin päähän.

Lahti sai kirin aikaiseksi ja sai muutaman hyvän hässäkän luotua vierailijan maalille. EBK kuitenkin blokkasi lahtelaisvetoja ja pelasi uhrautuvasti. Näin ollen pisteet matkasivat vierailijoiden mukana Espooseen lukemin 2–1.

FC Lahden ottelut jatkuvat tulevana lauantaina Kisapuistossa. 18.5. vieraaksi saapuu Turun Palloseura. Ottelu alkaa kello 15 ja siihen on vapaa pääsy. Naisten edustusjoukkueen kannatuskausikortteja voi ostaa tästä.