OTTELURAPORTTI: FC Lahti hallitsi, mutta ei saanut palloa maaliin

FC Lahti jatkoi mollivoittoista kesää Kisapuistossa Ykkösen ottelussa Esbo Bollklubbia vastaan. EBK ryösti pisteet Lahdesta lukemin 1—0. Ottelun ainokaisen viimeisteli vierailijoiden Sanni Issakainen.

Kaksi tappiota allaan otteluun lähtenyt FC Lahti tuli peliin vahvasti. Vain 40 sekunnin pelin jälkeen Viivi Moilanen riisti pallon ja Nea Riikonen pelasi sen linjan taa. Elli Savolainen pääsi palloon ja ampui, mutta Esbo Bollklubbin maalivahti Kerttu Karresmaa torjui.

Vierailijan paras paikka tuli vartin pelin kohdilla, kun Sofia Velez pääsi ampumaan. Varmasti läpi ottelun pelannut lahtelaiskassari Saija Suni liimasi pallon helposti. Toisessa päässä Venla Haikala osui kahdesti lyhyen ajan sisään rimaan, ensin kaukolaukauksella ja sitten kulmapotkusta. Myös Henriikka Haapala pääsi kertaalleen kokeilemaan, mutta ilman tulosta.

EBK puolestaan hyödynsi paikkansa vielä ensimmäisen jakson lisäajalla. Emma Suoranta keskitti pallon laidalta ja Sanni Issakainen sai pallon haltuun rangaistusalueella. Hän ampui pallon tarkasti verkkoon ja siirsi vierailijat 1—0-taukojohtoon.

Myös toinen jakso oli Lahden hienoista hallintaa, mutta tehottomuus vaivasi lahtelaisia. Henriikka Haapala juoksi kertaalleen puolustuksen läpi ja ampui, mutta Kerttu Karresmaa torjui. Lahti nosti riskitasoja ottelun loppua kohden ja se tarjosi EBK:lle vastahyökkäysmahdollisuuksia. Lahti kuitenkin selviytyi ilman takaiskuja. Lahden painejaksot eivät tuottaneet tulosta ja näin pisteet matkasivat Espooseen.

Kolmas perättäinen tappio tiputti FC Lahden Ykkösessä seitsemänneksi. Seuraavaksi lahtelaiset kohtaavat vieraskentällä Raumalla Pallo-Iirot perjantaina 28.7. Seuraava kotiottelu pelataan Pajulahdessa keskiviikkona 2.8. ja vastustajaksi saapuu sarjan kärjessä keikkuva Jyväskylän Pallokerho.

Suni; Yli-Suvanto (55’ Mahlio), Penttinen, Mansanthia, Haikala; Haapala, Moilanen (73’ Diagne), Kinnunen, Kirpu; Riikonen (55’ Majander), Savolainen (82’ Määttä)

Kuva: Tomi Saarivirta