OTTELURAPORTTI: FC Lahti ei onnistunut nappaamaan kolmatta voittoaan raumalaisista

FC Lahti kärsi niukan tappion lauantaina Kisapuistossa Pallo-Iiroille. Erittäin tasaisen ottelun loppulukemiksi kirjattiin raumalaisten 1—0-voitto. Raumalaisten voittomaalin iski Wilma Ahola.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti. Molemmat joukkueet loivat puolittaisia maalipaikkoja, mutta vierailija Pallo-Iirot osui ensin ensimmäisellä kymmenminuuttisella. Eveliina Hannula eteni päätyrajaa pitkin ja pelasi pallon Wilma Aholalle. Ahola ampui pienestä kulmasta ja pallo upposi FC Lahden maalin takakulmaan.

Ottelu jatkui tasaisena jakson loppuun. Viivi Moilanen ja Katrin Kirpu sahasivat ja puhkoivat pariin otteeseen Pallo-Iirojen puolustuksen, mutta lahtelaiset eivät saaneet laukauksia maalia kohti. Tauolle siirryttiin vierailijan 1—0-johdossa.

Myös toinen jakso oli keskikentän kamppailujalkapalloa, jossa irtopalloista taisteltiin viimeiseen asti. Lahti oli hieman terävämpi ja Viivi Moilanen alusti ovelasti Elli Savolaiselle paikan. Savolaisen kova laukaus viuhui kuitenkin niukasti ohi raumalaisten maalin.

Viimeisen 20 minuutin aikana Lahti haki vaihdoilla lisää vauhtia hyökkäykseen. Laitapuolustaja Henriikka Haapala nousi tukemaan hyökkäyksiä entistä enemmän ja kertaalleen hän pääsi laidaltaan läpi. Haapala pelasi maltilla takaviistoon vaihdosta tulleelle Jia Haapealle. Haapea ampui, mutta pallo meni yläputken kautta yli maalin.

Hetkeä myöhemmin Pallo-Iiroilla oli paikka ratkaista peli lopullisesti. FC Lahden maalilla torjunut Veera Ansalahti venytti kuitenkin yläkulmaan suuntautuneen laukauksen viime hetkellä kulmapotkuksi. Lahti sai lopussa vielä muutaman potentiaalisen hyökkäyksen, mutta ei haluttua tulosta. Näin ollen pisteet matkasivat Raumalle lukemin 1—0.

FC Lahden ottelut alemmassa loppusarjassa jatkuvat lauantaina 30.9. vierasottelulla Espoossa. Vastustajaksi asettuu Esbo Bollklubb. Seuraava kotiottelu ja samalla kauden päätös pelataan lauantaina 14.10. Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan.

Ansalahti; Haapala, Mansanthia, Haikala, Majander (70’ Yli-Suvanto); Savolainen, Takanen, Kinnunen, Moilanen (70’ Mahlio), Kirpu (86’ Viljakainen); Riikonen (70’ Haapea)

Kuva: Tomi Saarivirta