OTTELURAPORTTI: FC Lahti aloitti jatkosarjan voitolla

FC Lahti aloitti Ykkösen alemman loppusarjan komealla voitolla Kuopion Palloseuran Akatemiasta Kisapuistossa. Ottelun loppulukemiksi kirjattiin Lahden 2—1-voitto. Lahtelaisosumista vastasivat Henriikka Haapala ja Viivi Moilanen. Vierailijoiden ainokaisen iski Viivi Vehviläinen.

FC Lahti aloitti ottelun vauhdilla ja Kuopion Palloseuran Akatemia joutui puolustuskannalle. Syvällä makaava linja ei lahtelaisia hätkäyttänyt, vaan lahtelaiset onnistuivat jo kymmenen peliminuutin jälkeen. Pipsa Majander keskitti ja laitapuolustajan tontilta noussut Henriikka Haapala puski lahtelaiset johtoon.

Lahti hallitsi ottelun ensimmäisen jakson puoliväliin asti selkeästi. KuPS sai pallonriistosta yhden puolittaisen paikan, mutta Tiia Heinonen ampui niukasti ohi. Lahti puolestaan loi tukun puolittaisia maalipaikkoja ja kaksi loistopaikkaa. Ensimmäisessä paikassa Katrin Kirpu pelasi pallon ovelasti linjan taa juosseelle Viivi Moilaselle. Moilasen laukaus kuitenkin blokattiin aivan viime hetkellä. Moilanen kuitenkin onnistui hetkeä myöhemmin, kun hän itse riisti pallon ja sijoitti varmasti alakulmaan.

Vierailija tuli vielä jakson lopussa maalin päähän. Lahtelaiskassari Saija Suni venyi vielä ensimmäisen laukauksen tielle, mutta irtopallo jäi pyörimään vapaasti maalinedustalle. Viivi Vehviläinen ehti palloon ensin ja nosti taukolukemiksi 2—1.

Toisella jaksolla Lahti jäädytti peliä ja onnistui siinä mallikkaasti. Elli Savolaisen terävä kuti kiersi niukasti ohi maalin ja Jia Haapean jatko Kirpun vapaapotkuun pysähtyi viime hetkellä kuopiolaisten maalivahti Kiia Tefkeen. Toisessa päässä Suni venyi aivan ottelun lopussa kahdesti Minja Hattusen ja Amanda Nenosen yritysten tielle varmistaen Lahdelle tärkeät kolme pistettä.

FC Lahti on alemmassa loppusarjassa toisena pisteen johtavaa Pallo-Iiroja perässä. Ero putoajan paikalla olevaan KuPS Akatemiaan kasvoi jo kymmeneen pisteeseen, kun kierroksia on jäljellä neljä. Seuraavaksi FC Lahti kohtaa Kisapuistossa lauantaina 16.9. juuri Pallo-Iirot.