Forenom -OTTELURAPORTTI: Jalkapallopäivä huipentui komeaan voittoon Hakasta

Historian ensimmäinen kansallinen Jalkapallopäivä antoi lahtelaisille aihetta kunnon juhlaan, kun päivä huipentui Lahden stadionilla FC Lahden komeaan voittoon. FC Haka kaatui Altin Zeqirin maalilla lukemin 1—0. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja molemmat joukkueet loivat puolittaisen maalipaikan ensimmäisellä kymmenminuuttisella. FC Lahden Onni Hänninen pääsi ampumaan, mutta vierailija FC Hakan maalivahti Aatu Hakala liimasi vedon ongelmitta. Toisessa päässä Anton Munukka ei joutunut edes torjuntatöihin, kun Logan Rogersonin pusku meni ohi maalin.

Jakson puolivälissä Hakalla oli lyhyt painostusjakso, jonka aikana vierailija kykeni luomaan loistavan maalipaikan. Henri Malundama pelasi loistavasti takaviistoon Oliver Whytelle. Munukka oli kuitenkin sijoittunut maalillaan hyvin ja liimasi kohti tulleen pallon helposti.

Viimeinen vartti oli puolestaan FC Lahden. Loorents Hertsi kokeili kaukaa, mutta Hakala torjui. Aivan jakson lopussa Hänninen pelasi ovelasti Altin Zeqirin vetopaikkaan, mutta laitataiturin veto blokattiin. Tauolle lähdettiin kuitenkin maalittomassa tasatuloksessa Lahden hienoisesta hallinnasta huolimatta.

Toisen jakson alkuun Haka sai loistopaikan. Juan Lescano karkasi suoraan purkupallosta. Munukka luki jälleen tilanteen hyvin ja tuli oikea-aikaisesti vastaan pakottaen koskilaishyökkääjän ampumaan kaukaa. Lescanon veto karkasi kauas yli maalin.

Lahti iski vihdoin tunnin pelin jälkeen. Hertsi ja hyvän ottelun pelannut Daniel Koskipalo pelasivat laidalla hyvin yhteen ja Koskipalo sai jalkansa laidalla vapaaksi. Hän syötti keskitti pallon aivan vapaana taka-alueella olleelle Zeqirille, joka harhautti muutaman vastustajan. Lopulta tarkka sijoitus alakulmaan räjäytti runsaslukuisen lahtelaisyleisön ja Lahti siirtyi johtoon.

Lahdella oli paikat naulata peli viimeisen vartin aikana. Julius Tauriainen laittoi Zeqirin täyteen vauhtiin. Zeqiri oli jo ampumassa, mutta Haka-puolustus kerkesi viime hetkellä väliin ja pelasi pallon päätyrajasta yli. Kulmapotkusta Koskipalo kokeili syöksypuskua, mutta Hakala torjui yrityksen vaivoin. Toisessa päässä Haka sai lopussa luotua painetta, mutta Lahdella ei ollut suurta hätää ja näin ollen Lahti katkaisi pitkän voitottoman putken komealla kotivoitollaan.

Ottelun jälkeen Mamma Marian nälkäisimmäksi pelaajaksi valittu ja voittomaalin syöttänyt Daniel Koskipalo oli erittäin iloinen voittoon. Hän kertoi voiton takana olleen muun muassa sen, että Lahti kykeni pitämään palloa. Koskipalo kuvasi ottelun jälkeistä tunnetta huikeaksi.

– Minulla on aivan huikea fiilis. Tämä voitto tuntuu hyvältä. Pystyimme heti alussa pitämään pallosta kiinni. Toisen jakson alussa saimme sitten maalin ja pidimme johtoasemasta kiinni. Maalissa sain pallon laitaan ja näin sivusilmällä Zeqirin täysin vapaana toisessa laidassa. Pelasin pallon sinne ja se meni läpi. Lopulta Zeqiri teki maalin. Voitto tuntuu erittäin hyvältä, leveästi hymyilevä Koskipalo kertoi.

Myös FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila oli tyytyväinen ottelun lopputulokseen. Peliesitykseen hän ei puolestaan ollut täysin tyytyväinen. Mannila kuitenkin jakoi kiitosta koko joukkueelle valtavasta työmäärästä.

– Mahtavaa, että saimme periodin loppuun voiton. Meillä oli pieniä haasteita alussa, mutta ensimmäisen jakson loppu oli ihan hyvä, vaikka emme luoneetkaan mitään vaarallista. Meillä oli kuitenkin hyvä rytmi pelissä. Emme olleet superhyviä, mutta loimme pari vaarallista paikkaa enemmän kuin vastustaja. Näissä peleissä kuitenkin tulee aina jotain draamaa lopussa, mutta nyt selvisimme siitä. Keskikenttä ja koko joukkue teki tänään valtavan määrän töitä. Nyt pääsemme huilaamaan muutaman päivän kokonaan ja sitten alamme valmistautua kohti seuraavaa. Pääsemme taas harjoittelemaan, sillä viime viikot ovat olleet vain palauttelua, Mannila summasi.

Veikkausliigassa alkaa maaottelutauko, joten FC Lahti pelaa seuraavan kerran tiistaina 27.6. Tuolloin lahtelaiset matkaavat Kotkaan KTP:n vieraaksi. Seuraava kotiottelu on puolestaan lauantaina 1.7. jolloin vieraaksi saapuu Kuopion Palloseura. Osta lippusi tästä.

Mäkelän Sähkön sähköisimmäksi pelaajaksi valittiin tänään voittomaalin viimeistellyt Altin Zeqiri. Ennen ottelua puolestaan palkittiin pitkän uran lahtelaisen jalkapallon hyväksi tehnyt Kari Kangasaho.