Forenom -OTTELURAPORTTI: IFK haki pisteet mukaansa Hiihtikseltä

FC Lahti kärsi kirvelevän tappion stadionin liukkaalla nurmella IFK Mariehamnille. Vierailija vei pisteet mukanaan lukemin 2—0. IFK:n ensimmäisestä osumasta vastasi Alvaro Ngamba, toinen osuma merkittiin Lahden omaksi maaliksi. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

FC Lahti tuli otteluun vauhdikkaasti ja saikin luotua muutaman hässäkän IFK Mariehamnin maalille. Jakson edetessä vierailijakin heräsi ja sai entistä enemmän otetta pelistä. Reilun puolen tunnin kohdalla Albin Granlund keskitti matalan pallon FC Lahden maalille. Arian Kabashi katkaisi keskityksen vain puolittain ja pallo päätyi viiteen metriin Alvaro Ngamballe. Loistavan ottelun pelannut Ngamba sai tökätä vierailijat johtoon.

Jakson lopussa Lahti piti palloa, mutta vaaralliset paikat jäivät puuttumaan. Kotijoukkue mätti paljon palloja IFK:n topparin Timi Lahden päähän ja loput hoiti Jean-Christophe Coubronne. Näin tauolle lähdettiin vierailijan 1—0-johdossa.

Toisen jakson alku oli lahtelaisille haastava. Marin Ljubić pysäytti Dén läpiajon heti kolmannella minuutilla. Muutama minuutti myöhemmin pallo kävi lahtelaisten maaliviivalla, kun Dén keskitys kimposi Teemu Penninkankaasta kohti maalia. Debyyttiään pelannut Luka Šimunović kuitenkin siivosi pallon maaliviivalta.

Lahdella oli toisella jaksolla lyhyt hyvä vaihe, jonka aikana joukkue kykeni luomaan muutaman maukkaan maalipaikan. Leon Kreković keskitti ja Matheus Alves puski niukasti ohi. Kreković ampui myös itse kertaalleen tulisesti maalia kohti ja IFK-kassari Elmo Henriksson oli pienissä vaikeuksissa. IFK kuitenkin kesti lahtelaisrynnistyksen.

Lopussa Lahti haki tasoitusta riskillä. Penninkangas oli nousta jälleen lahtelaisten suureksi sankariksi, kun hän puski Tommi Jäntin nappikeskitykseen. Henriksson kuitenkin venyi näyttävään haamutorjuntaan. IFK puolestaan naulasi pelin hieman onnekkaasti juuri ennen lisäaikaa. Dé ampui ja Ljubić torjui. Irtopallossa ollut Ngamba käänsi vielä pallon keskelle ja se kimpoili Šimunovićin kautta lahtelaisten omaan maaliin. Näin ollen pisteet matkasivat saarelle lukemin 2—0.

FC Lahden puolustaja Teemu Penninkangas oli ottelun jälkeen pettynyt. Hänen mukaansa Lahti oli liki koko ottelun ajan askeleen jäljessä. Penninkangas manasi etenkin huonoa ensimmäistä jaksoa, mutta vaikka pelillinen ilme parani toiselle jaksolle, ei se puolustajaa lohduttanut.

– Ei ollut hyvä peli meiltä. Nämä pitäisi vain hoitaa, jotta saisimme eroa sarjataulukossa. Meillä ei ollut energiaa ja olimme koko ajan myöhässä ja askeleen perässä. Olimme veteliä. Toisella jaksolla pelillinen ilme parani hieman, mutta teimme liikaa virheitä, Penninkangas summasi.

Myös FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila oli pettynyt tappioon ja lopputulokseen. Hänen mukaansa joukkueen peruspelaaminen tökki. Luotsi harmitteli huonosti puolustettua tilannetta, joka johti vierailijoiden avausmaaliin ja vaikeutti Lahden pelaamista.

– Tiesimme etukäteen, että tämä tulee olemaan tiukka peli. Aloitimme ihan hyvin, mutta päästimme IFK:n peliin mukaan. Meidän perushommamme tökkivät ja menetimme palloja aivan liikaa ja helposti. Huonosti puolustettu tilanne johti maaliin ja jouduimme jahtaamaan tasoitusta. Toisella jaksolla meillä oli yksi hyvä vaihe, mutta muuten olimme aika vaatimattomia. Ei auta kuin jatkaa huomenna hommia. Tarvitsemme voittavia tekoja molemmissa bokseissa, Mannila kertoi.

Mäkelän Sähkön sähköisimmäksi pelaajaksi valittiin FC Lahden debytantti Luka Šimunović. Mamma Marian nälkäisimpänä pelaajana palkittiin Teemu Penninkangas. Ennen ottelua palkittiin FC Lahti U13 -joukkueessa pelaava Max Toukonen FC Reippaan Vuoden taitopelaaja -palkinnolla ja FC Kuusysin Erkkarit Isännöintiliigan palkinnolla.

Tappio tiputti FC Lahden karsijan paikalle. Ensi sunnuntaina Lahti matkaa sarjajumbo FC Hakan vieraaksi Valkeakoskelle. Seuraava kotiottelu on maanantaina 7.8. jolloin vieraaksi saapuu FC Honka. Osta lippusi ennakkoon Tiketistä.

Ljubić; Koskipalo (46’ Puukko), Kabashi, Šimunović, Penninkangas (v); Virta, Djaló (v) (77’ Jäntti), Pasanen (46’ Kuningas (v)); Kreković (77’ Hänninen), Alves, Zeqiri

Kuva: Lauri Ilola