​FC Lahti kovan haasteen edessä huomisen eFutisliiga-otteluissa

Lahti aloitti urakkansa RoPS:a vastaan. Jerry Lagerblom voitti 4-2 rovaniemeläisten Ali Chakirin. Toisessa osaottelussa Jeremias Kosamo kärsi niukan 2-1-tappion RoPS:n Topias Kylliäiselle, mutta yhteismaalit riittivät Lahden 5-4-voittoon.

Viime keskiviikon toisessa ottelussa Honkaa vastaan Lahti oli hetkellisesti köysissä, kun Jeremias Kosamo hävisi espoolaisten Jesper Hietarinteelle 4-0. Toisessa erässä Jerry Lagerblom iski ottelun tasoihin jo ensimmäisen puoliajan aikana Roope Nirosta vastaan. Toisella puoliajalla Lagerblom vielä kaunisteli lukemia ja lopulta Lahti purjehti 6-5-voittoon.

– Minulle jäi hyvä fiilis avauskierroksen peleistä. Voitin molemmat pelini ja pystyin tulemaan neljän maalin takaa-ajoasemasta ohi. Tulevalle viikolle muutamme hieman taktiikoita, joten eiköhän pelit suju vielä paremmin, Lagerblom ennakoi.

Keskiviikkona FC Lahti kohtaa TV-ottelussa eFutisliigan ennakkosuosikin Helsingin Jalkapalloklubin ja toisen helsinkiläisseuran IFK:n. Klubi pelasi avauskierroksella kolme ottelua voittaen kaksi ja häviten yhden pelin. HJK voitti sekä Ilveksen että RoPS:n. Ilves kaatui lukemin 7-3 ja RoPS 7-2. RoPS:a vastaan helsinkiläiset voittivat molemmat erät, kun taas Ilvestä vastaan toisessa erässä HJK jäi tasapeliin. Kolmannessa ottelussa Klubi hävisi Hongalle tiukassa kamppailussa 6-5. Molemmat joukkueet voittivat yhden erän. HJK:a eFutisliigassa edustavat Jesse Kosamo ja Eemeli Simpanen, jotka molemmat ovat FIFAn huippuja Suomessa.

HIFK pelasi avauskierroksella Klubin tapaan kolme ottelua. IFK:n saldona oli voitto, tasapeli ja tappio. Tähtirinnat voittivat Turun Palloseuran, pelasivat tasan IFK Mariehamnin kanssa ja hävisivät Kuopion Palloseuralle. IFK:n pelaajaduon muodostavat Jesse Hämäläinen ja Niko Koskinen.

Lahden ja HJK:n kohtaamiset ovat usein ikimuistoisia. Lisämaustetta eFutisliigan kohtaamiseen tuo se, että FC Lahden Jeremias Kosamo on HJK:n pelaajan Jesse Kosamon pikkuveli. Veljekset tuntevat toistensa pelityylit, mutta tuoko se tarvittavan edun FC Lahdelle vai kohtaavatko veljekset edes toisiaan?

– Huomenna edessämme on kova haaste. HJK on yksi sarjan ennakkosuosikkeja, mutta pystymme voittamaan, kun pelaamme omalla tasollamme. Studiopelit tuovat tietysti vähän enemmän jännitystä ja paineita, mutta ei tämä ole ensimmäinen kerta, kun olemme telkkarissa. HIFK:a vastaan olemme ennakkosuosikkeja ja pelistä pitäisi hoitaa voitto kunnialla. Vielä emme tiedä, kuka pelaa ketäkin vastaan, se selviää huomenna, Lagerblom kertoo.

FC Lahden ottelu näkyy ilmaiseksi MTV-palvelun studiolähetyksessä. Lisäksi ottelu on katsottavissa C Moresta tai Telia TV:stä. Studiolähetys alkaa 11.11.2020 kello 18.00.