Forenom -OTTELURAPORTTI: KuPS voitti pienten marginaalien pelin

FC Lahti pääsi vihdoin avaamaan kautensa Hiihtiksellä Kuopion Palloseuraa vastaan. Vierailija KuPS haki voiton 1–0 Arttu Heinosen rangaistuspotkumaalilla. Otteluraportin ja majoitusratkaisut tarjoaa Forenom.

Hyväntahtoinen aurinko katseli vihertävää Hiihtiksen nurmea ja paikalle saapunutta yleisöä. Nurmi ei ollut vielä aivan huippukunnossa, mutta se kuitenkin mahdollisti pelaamisen. FC Lahti aloittikin ensimmäisen kotona pelatun kotiottelunsa hyvin ja piti Kuopion Palloseuran vaarallisen hyökkäyskaluston kurissa. Molemmat joukkueet pelasivat erittäin suoraviivaisesti ja pallo vaihtoi usein omistajaa ja kentällä nähtiin paljon kaksinkamppailuita.

Hieman vartin pelin jälkeen KuPS:n Paul Ogunkoya kaatui Lahden rangaistusalueella ja erotuomari Oskari Hämäläinen osoitti palloa pilkulle. Pallon taakse asettui entinen FC Lahden pelaaja Arttu Heinonen. Keskikenttämies ampui pallon varmasti alakulmaan ja vei vierailijan johtoon.

Lahden paras paikka tuli jakson lopulla. Julius Tauriaisen kulmapotku jäi pyörimään kuopiolaisten päätyyn ja pallo päätyi Otso Koskiselle. Koskinen harhautti ja ampui tulisesti, mutta laukaus viuhui senttejä ohi yläkulman. Näin tauolle mentiin vierailijan maalin johdossa.

Toisen jakson alku muutti peliä. Mikko Viitikko liukui ja pyyhkäisi Seth Saarisen kumoon. Hämäläinen teki jälleen kovan ratkaisun ja näytti Viitikolle suoraan punaista korttia. Näin Lahti joutui alivoimalle liki 45 minuutiksi.

Lahti kuitenkin taisteli alivoimaisena. Paras paikka tasoitusosumaan tuli noin vartti ennen loppua. Asaad Babiker riisti ja Colin Odutayo murtautui laidalta. Hän pelasi maalille matalan keskityksen. Kuopiolaisten Samuli Miettinen katkaisi viime hetkellä. Lahti hyökkäsi koko lopun riskillä ja KuPS pääsi yhteen vaaralliseen vastaiskuun. Joshua Oluwayemi kuitenkin torjui, eikä lisäosumia nähty. Näin ollen pisteet matkasivat Kuopioon.

Ottelun jälkeen täyden ottelun urakoinut Matias Vainionpää oli pettynyt ottelun lopputulokseen. Hän kertoi, että joukkue jätti kaikkensa kentälle. Vainionpään mukaan kenttä oli pomppuinen ja vaikea.

– Tappio ärsyttää tosi paljon. Oli taistelua. Punainen kortti vaikeutti hommaa, mutta teimme kaikkemme. Siksi harmittaa paljon. Kentällä oli pomppua ja kuhmua, mutta se oli sama molemmille. Voitimme kuitenkin paljon kaksinkamppailuita. Nyt kohti seuraavaa kamppailua ja sitä en todellakaan häviä, Vainionpää summasi.

Myös FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg oli pettynyt ottelun lopputulokseen. Hänen mukaansa peli oli pienten marginaalien peli. Päävalmentajaa kuitenkin ilahdutti se, että joukkue kykeni tekemään suuren määrän töitä ja taistelemaan voitosta myös alivoimalla.

– Olen ylpeä siitä, miten pystyimme tekemään hommia punaisen kortin jälkeen. Turhautumista ei näkynyt. Menimme jo ensimmäisellä jaksolla kovempaa kaksinkamppailuihin kuin edellisessä ottelussa ja voitimme palloja. Lopputulokseen olen pettynyt ja siihen, että pisteitä ei kertynyt plakkariin. Nyt vain palautumaan ja kohti seuraavaa ottelua. Meidän pitää pystyä luomaan enemmän maalipaikkoja, Lindberg totesi.

FC Lahti matkaa seuraavaksi Vaasaan perjantaina 3.5. Vaasan Palloseuran vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 12.5. jolloin Hiihtikselle saapuu kylään IFK Mariehamn. Osta lippusi ennakkoon tästä.

FC Lahti:

Oluwayemi; Puukko, Vainionpää, Fox, Viitikko (48′ ua.), Tauriainen (v) (74′ Könkkölä); Virta, Djaló, Koskinen (65′ Pasanen); Ivanovic (65′ Babiker), López (61′ Odutayo)

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola