OTTELURAPORTTI: Dramaattinen loppu jätti Lahden pisteittä

FC Lahti ja Vantaan Jalkapalloseura kohtasivat sunnuntaina tasaisessa ottelussa Kisapuistossa. VJS nappasi lopulta pisteet dramaattisen lopun jälkeen lukemin 2–1. Lahden maalin iski Matilda Kataja. Vierailijoilta osuivat Erica Kivinen ja Sini Oksanen.

Ottelun ensimmäinen jakso oli tasainen. FC Lahti hallitsi ottelua hienokseltaan, mutta kumpikaan joukkue ei maalipaikoilla juhlinut. Vantaan Jalkapalloseura sai muutaman vaarallisen vastahyökkäyksen, mutta Ciia Hokkanen ei torjuntoihin joutunut. Lahden paras paikka tuli Cecilia Murtoselle, mutta tauolle lähdettiin maalittomassa tilanteessa.

Toisella jaksolla Lahti onnistui luomaan paikkoja ja VJS oli ajoittain pahasti alakynnessä. Murtonen karkasi jos alkuminuuteilla, mutta Aida Ilovuori torjui. Vierailijat saivat huippupaikan tunnin kohdalla. Helmi Kumpulainen kuitenkin siirsi pallon ohi tyhjästä maalista.

Jakson puolivälissä Lahti onnistui. Juuri kentälle tullut Ella Peltola keskitti ja pallo tuli Matilda Katajalle. Lainalla oleva Kataja sai jalkansa vapaaksi ja ampui tarkasti ja Lahti siirtyi ansaittuun 1–0-johtoon. Maalin jälkeen Lahdella oli tukku huippupaikkoja naulata peli lopullisesti, mutta VJS kesti lahtelaisvyörytyksen ilman takaiskuja.

Ottelun loppu oli dramaattinen. Muutama minuutti ennen loppua Anni Kattelus kaatui rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Erica Kivinen upotti rangaistuspotkun varmasti ja tasoitti ottelun. Kuudennella lisäminuutilla Kivinen antoi vapaapotkun ja pallo putosi onnekkaasti Sini Oksaselle. Hän ampui voimalla ruuhkan keskeltä pallon maaliin ja samaan tilanteeseen loppui myös tasainen kamppailu. Näin pisteet matkasivat Vantaalle.

Tappio oli FC Lahdelle ensimmäinen. Seuraavaksi Lahti matkaa sunnuntaina 5.5. Helsingin Jalkapalloklubin Akatemian vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 12.5. Vastustajaksi saapuu Esbo Bollklubb. Naisten kannatuskausikortit ovat myynnissä FC Lahden toimistolla ja verkkokaupassa. Osta omasi tästä.