OTTELUENNAKKO: FC Lahti pääsee vihdoin kotinurmelle

Lauantai on pelipäivä ja FC Lahti pääsee vihdoin ja viimein kotiin. Hiihtiksen nurmi vihertää ja Lahti pääsee korkkaamaan kotinurmen, kun vieraaksi saapuu viime kauden hopeamitalisti Kuopion Palloseura. Otteluliput Tiketistä, ottelu näkyy myös Ruutu-palvelusta. Otteluisäntänä Kaupunkipyörä Mankeli.

Tappiasemasta tasoihin

FC Lahti pelasi kauden ensimmäisen kotiottelunsa kenttäolosuhteiden takia Tampereen Tammelassa FC Hakaa vastaan. Haka meni ottelussa johtoon, mutta Lahti sai toisella jaksolla päälle tasiteluilmeensä ja koskilaiset olivat hätää kärsimässä. Luke Ivanovic kaadettiin rangaistusalueella ja Michael López iski rangaistuspotkun varmasti sisään. Pisteet tasattiin Lahden kovasta paineesta huolimatta lukemin 1–1.

FC Lahti pääsee vihdoin pelaamaan kotiottelunsa Lahdessa ja hakusessa on avausvoitto. Lahti joutuu kuitenkin lähtemään otteluun ilman Pablo Andradea, Daniel Koskipaloa, Viljami Jokirantaa ja Anton Munukkaa. Muuten joukkueen terveystilanne on hyvä ja Bubacar Djaló palasi kokoonpanoon viime ottelussa. Päävalmentaja Toni Lindberg on innoissaan, että joukkue pääsee kotiyleisönsä eteen.

– Kundit ovat into pinkeänä pääsemässä kotistadionille pelaamaan. Pääsemme omaan pyhättöön, joka on valtava voimavara, eikä meidän tarvitse matkustaa mihinkään, vaan voimme keskittää kaiken energian kotiyleisön eteen. Terveystilanne on hyvä ja iskukyky terävä. Nyt pääsemme näyttämään kotiyleisömme edessä parastamme. Meillä on hyvä harjoitusviikko allamme ja joukkue on tosi päättäväisenä tehnyt töitä, jotta voimme iskeä, Lindberg kertoo.

Vierailija tappioitta

Vierailija Kuopion Palloseura on aloittanut liigan vakuuttavasti. Joukkue pöllytti avauskierroksella toista mestarisuosikkia Helsingin Jalkapalloklubia 3–1 kotiin palanneen Petteri Pennasen johdolla. Edellisellä kierroksella KuPS nousi 1–1-tasapeliin Arttu Heinosen komealla maalilla FC Interiä vastaan Turussa.

KuPS:lla on jälleen koossaan kova nippu. Laitapuolustaja Clinton Antwi nousee herkästi tukemaan hyökkäyksiä ja hän kykenee antamaan laatupalloja. Keskikentällä peliä pyörittävät Pennasen ja Axel Widjeskogin lisäksi nuoret superlupaukset Otto Ruoppi ja Matias Siltanen. Pyry Lampinen ja Jonathan Muzinga ovat ahneita maalilla ja kumpikin nuorukainen odottaa lopullista läpimurtoaan.

Jani Honkavaaran johdolla KuPS osaa hyökätä monipuolisesti. Joukkue on myös erittäin vaarallinen erikoistilanteissa. Vaikka joukkueesta poistui talven aikana paljon taitoa, on se korvattu rohkeasti omilla junioreilla. KuPS taistelee tänäkin vuonna mestaruudesta ja Lahti joutuu tekemään täyden päivätyön, jotta pisteet jäävät Lahteen.

Historia tasoittunut

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran Kisapuistossa Liigacupin välierässä. Lahti oli ottelun alussa vahva ja sai luotua muutaman maalipaikan. Pyry Lampinen vei KuPS:n johtoon, mutta Lahti sai rangaistuspotkun. Aatu Hakala torjui Michael Lópezin rangaistuspotkun. Sen jälkeen KuPS onnistui vielä toistamiseen, kun Axel Widjeskog iski KuPS:n jatkoon lukemin 2–0.

KuPS on ollut lahtelaisille viime vuosina vaikea vastus. Lahden edellinen voitto on kaudelta 2018, jolloin Santeri Hostikka iski ottelun ainokaisen. Sen jälkeen joukkueet ovat kohdanneet jo 14 kertaa toisensa.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 61 kertaa. Lahti on vielä edellä, mutta KuPS:lla on mahdollisuus tasoittaa puntit jo lauantaina. Lahtelaisen ovat voittaneet 24 ottelua ja kuopiolaiset 23. Myös maaliero on lähes tasan, 85–81 Lahden hyväksi.

Onnistuuko Lahti nappaamaan kauden avausvoittonsa ja horjuttamaan KuPS:n mestaruusjunaa?

FC Lahti – KuPS 27.4.2024 kello 17.00 Lahden stadionilla!

Otteluisäntänä toimii Kaupunkipyörä Mankeli.

Otteluliput myy ennakkoon Tiketti. Uutuutena saatavilla perhelippu. Normaaliliput portilta 20 euroa. Muistathan vaihtaa avoimet otteluliput. Noudettavien lippujen kioskissa on myös narikka.

Ottelu näkyy suorana myös Ruutu-palvelusta.

Ottelun etkot ja jatkot Pub Iloisessa Kulkijassa.

Ottelutapahtumassa on paljon lapsille suunnattua ohjelmaa. Sipi-pelle viihdyttää lapsia palvelualueella, Subsoccerit ovat jälleen käytössä ja lisäksi palvelualueella on myynnissä hattaroita.

VIP-pysäköinti stadionin yläparkkipaikalla. Muuten pysäköinti Messukeskuksen parkkipaikalla. Huomioithan, että pysäköintitilaa on rajallisesti, sillä Messukeskuksen alueella on muuta tapahtumaa päivällä. Suosithan saapuessasi kestäviä liikkumismuotoja. Mankeli-asema löytyy Salpausselän seisakkeen edestä. Pyöräparkkeja on puolestaan Suurhallin edustalla ja Hiihtosillan alla.

VIP-portti aukeaa puolitoista tuntia ennen ja muut portit aukeavat tuntia ennen ottelun alkua. Varauduthan turvatarkastuksiin.

Kotikannattajille on varattu oma sisäänkäynti hiihtosillan puoleisesta päädystä. Kotikannattajille on varattu paikat sektorista A7 ja A8. Junnufanikatsomo löytyy sektorista A5. Muistathan hakea leiman junnufanipassiin fanituotepisteeltä. Perheille on varattu paikat sektorin A5 yläosasta. Vieraskannattajien paikat löytyvät sektorista A1. Vieraskannattajille on toimitettu oma lippulinkki.

Merosia ja lihapiirakoita saa palvelualueelta. Lisäksi vaihtuvana ruokapalvelutarjoana mukana on Subway.

Ottelun käsiohjelmaan tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola