OTTELURAPORTTI: Kuopion reissu ei tuonut pisteitä

FC Lahden matka Kuopioon päättyi murheellisesti, kun kotijoukkue Kuopion Palloseuran Akatemia voitto Ykkösen ottelun 5—0. Laajalla rintamalla onnistuneiden kuopiolaisten maaleista vastasivat Nanna Savolainen, Eevi Tarvainen, Emilia Huupponen, Minja Hattunen ja Saga Kaikkonen. Tappiosta huolimatta FC Lahti jatkaa Ykkösen viidentenä.

Kotijoukkue Kuopion Palloseuran Akatemia oli ottelussa odotetun vahva. FC Lahdella oli vaikeuksia luoda maalipaikkoja, kun taas KuPS rokotti lahtelaisten pienistä virheistä armottomasti. Kuopiolaiset saivat maalitilinsä auki jakson puolivälissä Nanna Savolaisen osumalla. Vielä jakson lopussa Eevi Tarvainen tuplasi KuPS:n johdon ja tauolle siirryttiin kotijoukkueen 2—0-johdossa.

Tauko ei parantanut lahtelaisten otteita, vaan Emilia Huupponen iski heti jakson alussa ottelun pakettiin. Hieman tunnin pelin jälkeen Minja Hattunen viimeisteli lukemiksi jo 4—0. Noin vartti ennen loppua Saga Kaikkonen onnistui vielä maalinteossa, joten pisteet jäivät Kuopioon lopulta lukemin 5—0.

Seuraavaksi FC Lahti kohtaa Suomen Cupissa Kansallisen Liigan huippujoukkueen PK-35 Vantaan. Ottelu pelataan Kisapuistossa vuoden pisimpänä päivän keskiviikkona 21.6. kello 20.00 alkaen. Ykkönen puolestaan jatkuu sunnuntaina 2.7. kotiottelulla Vasa IFK:a vastaan. Naisten edustusjoukkueen kannatuskausikortteja saa FC Lahden ottelutapahtumista, toimistolta ja verkkokaupasta.

Kuva: Tomi Saarivirta