OTTELURAPORTTI: Kronqvistin hattutemppu toi Lahdelle voiton

FC Lahden naisten edustusjoukkue jatkoi hyviä otteitaan Kakkosessa, kun lappeenrantalainen PEPO kaatui perjantaina Kisapuistossa lukemin 4-1. Kotijoukkueen suurin sankari oli hattutempun iskenyt Veera Kronqvist. Myös Henni Salovaara pääsi maalin makuun. Vierailijoilta onnistui Meri Huttunen.

FC Lahti nappasi hallinnan heti ottelun alusta asti ja loi muutaman maukkaan maalipaikan. Etenkin Fatima Diagne ja Rilla Valkonen olivat pelipäällä ja aiheuttivat uhkaa PEPOn maalilla. Vierailija hyödynsi ensimmäisen paikkansa jakson puolivälissä. Lahti menetti pallon ja Meri Huttunen karkasi. Huttunen sijoitti pallon tarkasti maalin alakulmaan ja vei vierailijat johtoon.

Lahti ei hätkähtänyt maalista, vaan loi paikkoja omalla pelillään. Puolen tunnin kohdalla lahtelaisilla oli hyvä kymmenminuuttinen. Ensin Diagne ampui niukasti ohi yläkulman, mutta seuraava paikka toi tulosta. Lahti purki vierailijoiden prässin hyvin ja Valkonen vapautti Veera Kronqvistin. Kronqvist sijoitti pallon varmasti maaliin.

Minuuttia myöhemmin Jia Haapea pääsi jatkamaan läheltä, mutta PEPOn puolustus siivosi pallon vielä maaliviivalta, mutta seuraava hyökkäys toi tulosta. Vilma Viitikko löysi pitkällä avauksellaan Kronqvistin, joka leikkasi pallon kanssa keskelle. Kronqvist ampui komean ja tarkan kudin ristikon kautta sisään ja siirsi Lahden 2-1-taukojohtoon.

Toisella jaksolla Lahti jatkoi hyviä otteitaan, mutta PEPO-vahti Minna Paasu piti joukkuettaan pystyssä. Hän nollasi kertaalleen Valkosen kovan laukauksen ja venyi Cecilia Murtosen yrityksen tielle. Vasta reilu vartti ennen loppua lahtelaiset ratkaisivat ottelun lopullisesti. Kronqvist sai jalkansa vapaaksi noin 25 metrissä ja ampui pallon jälleen tarkasti maaliin.

Kymmenen minuuttia ennen loppua Lahti osui vielä kerran. Henni Salovaara puski takatolpalta Ilona Määtän keskityksen verkkoon. Näin ollen pisteet jäivät Lahteen 4-1-lukemin ja Lahti nousi lohkonsa neljänneksi.

Seuraavaksi FC Lahdella alkaa pitkä vieraskiertue, jonka aikana se kohtaa Valtin, HJK:n ja FC Hertan. Seuraava kotiottelu pelataan vasta lauantaina 30.7. Kisapuistossa. Vierailulle saapuu Helsingin IFK.