OTTELURAPORTTI: FC Lahti nousi alemman loppusarjan voittoon

FC Lahti päätti Ykkösen alemman loppusarjan voitokkaasti ja samalla lahtelaiset nousivat alemman loppusarjan voittajiksi neljänneltä sijalta. Lahti kaatoi Ilveksen kakkosjoukkueen Kisapuistossa vauhdikkaassa ottelussa lopulta lukemin 4—3. Venla Haikala, Katrin Kirpu, Henriikka Haapala ja Elli Savolainen osuivat kertaalleen. Vierailijoiden maaleista vastasivat Elli Näsman ja kahdesti osunut Elli Mäkipelkola.

Ilveksen kakkosjoukkue sai otteluun hyvän alun ja FC Lahti oli hätää kärsimässä. Elli Näsman osui jo kahdeksannella minuutilla yläputkeen, mutta heti seuraavasta hyökkäyksestä Ilves sai avausosuman. Veera Ansalahti kykeni vielä torjumaan Näsmanin yrityksen, mutta Elli Mäkipelkola siirsi karat sisään. Ilves iski ensivartin aikana vielä toistamiseen. Jenna Kähkönen nosti pallon tolppaan ja Näsman sai tökättyä pallon juuri ja juuri maaliviivan yli.

Ilves jatkoi vahvoja otteitaan ja Ansalahti piti maalillaan Lahtea pystyssä. Jakson puolivälissä hän joutui kuitenkin antautumaan. Ilves pelasi ovelan kulmakuvion ja Mäkipelkola ampui tarkasti rangaistusalueen rajalta etuyläkulmaan vieden tamperelaiset jo 3—0-johtoon.

Lahti kuitenkin heräsi puolen tunnin pelin jälkeen. Venla Haikala antoi kulmapotkun ja Ilves-kassari Viivi Mäki-Kamppi nyrkkeili pallosta ohi osuen vain Katrin Kirpuun. Pallo puolestaan kiersi maaliin ja Lahti kavensi. Hetkeä myöhemmin Lahti tuli jo maalin päähän, kun Nea Riikonen pelasi paikan Henriikka Haapalalle. Haapala katsoi rauhassa ja ampui tarkasti maaliin.

Lahti onnistui vielä kertaalleen ensimmäisen jakson lopussa. Aamu Kinnunen pelasi Haapalan vapaaksi ja Haapala malttoi vielä syöttää takatolpalle. Katrin Kirpu sai siirtää pallon rauhassa tyhjään maaliin ja Lahti tasoitti ottelun. Näin ollen tauolle lähdettiin tapahtumarikkaan jakson jälkeen lukemissa 3—3.

Toisen jakson alku oli lahtelaisilta parempi kuin ensimmäinen. Hieman ennen tunnin täyttymistä Lahti siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon. Riikonen alusti ja Elli Savolainen iski 4—3-osuman komealla laukauksella Ilveksen maalin alakulmaan.

Ilves haki tasoitusosumaa koko jakson lopun, mutta Ansalahti venyi muutamaan otteeseen komeisiin paraatipelastuksiin. Näin ollen pisteet jäivät Lahteen lukemin 4—3. Kun Pallo-Iirojen ja Esbo Bollklubbin välinen kärkikamppailu oli päättynyt tasatulokseen, tiesi se lahtelaisille alemman loppusarjan voittoa, sillä Lahti ohitti lopulta kaikki kolme edellä ollutta joukkuetta.