Karlux -KIERROSKATSAUS: Laamanen puski voittomaalin

Viikonloppu oli jälleen täynnä pelejä, sillä useat sarjat palasivat pieneltä tauolta. Pettymyksiltäkään ei vältytty, koska FC Lahden molemmat edustusjoukkueet kärsivät kirvelevät kotitappiot. Yhteistyöseura Lahden Reippaalla on puolestaan menossa härkäviikot. Mukana loistavaa tulevaisuutta paikallisesti rakentamassa Karlux.

Maalinteko tuotti tuskaa

FC Lahden miesten edustusjoukkue kohtasi viikonlopun päätteeksi IFK Mariehamnin. Samoista sijoista kamppailevat joukkueet pelasivat tiukan ottelun. Lahti ei onnistunut tekemään paikoistaan maalia ja IFK puolestaan onnistui. Pisteet matkasivat saarelle lukemin 2—0.

Naisten edustusjoukkue kohtasi lauantaina Kisapuistossa Esbo Bollklubbin. Venla Haikala kolisutteli kahdesti ylärimaa, mutta lähemmäs Lahti ei maalia päässyt. Vierailija EBK puolestaan hyödynsi paikkansa ja nappasi 1—0-voiton.

Miesten edustusjoukkue kohtaa seuraavaksi vieraskentällä FC Hakan tulevana sunnuntaina. Seuraava kotiottelu on puolestaan maanantaina 7.8. FC Honkaa vastaan. Naisten edustusjoukkue matkaa perjantaina Raumalle Pallo-Iirojen vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan Pajulahdessa keskiviikkona 2.8. Jyväskylän Pallokerhoa vastaan.

Lahden Reipas ahkeroi

Yhteistyöseura Lahden Reippaalla on meneillään härkäviikko. Keskiviikkona Reipas kohtasi Kisapuistossa Kolmen Hirven derbyssä viipurilaistaustaisen Pallokerhon. Viirupaidat kärsivät kauden ensimmäisen tappion, kun PK-35 voitti tiukan ottelun lukemin 2—0. FC Lahden miehistöstä viirupaidoissa pelasivat Anton Munukka, Jusif Ali, Vilho Huovila ja eilen syntymäpäiviään viettänyt Viljami Jokiranta.

Lauantaina Kisapuistoon saapui vieraaksi toinen kärkijoukkue, joensuulainen JIPPO. FC Lahden Osku Maukonen esitti huipputorjuntoja Reippaan maalilla. Eemil Laamanen puski ensimmäisellä jaksolla Onuray Kösen kulmapotkun verkkoon. Maali riitti Reippaan voittoon. Laamasen ja Maukosen lisäksi peliaikaa saivat Jusif Ali, Akseli Puukko ja Viljami Jokiranta.

Reippaan kiireet jatkuvat jo keskiviikkona. Kisapuistoon saapuu vieraaksi sarjakärki ja ainoa tappioton joukkue Klubi 04. Viirupaidat ovat yhdeksän pistettä perässä ja sarjassa neljäntenä, joten Reipas haluaa pisteitä pysyäkseen mukana kärkikamppailussa.

SM-sarja alkoi tappiolla

FC Lahti U17 kohtasi lauantaina Kisapuistossa SM-sarjan avauksessa Oulun Luistinseuran ja AC Oulun yhteisen joukkueen. Oululaiset menivät nopeasti 2—0-johtoon, vaikka itse pelitapahtumat olivat tasaisia. Lopulta pisteet matkasivat Ouluun lukemin 3—0. Edustusjoukkueen Vilho Huovila pelasi ottelussa 83 minuuttia.

FC Lahti kohtaa seuraavaksi vieraskentällä Kuopion Palloseuran jo torstaina. Seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 13.8. Vieraaksi Kisapuistoon saapuu tuolloin Vantaan Jalkapalloseura.

Lue FC Lahti – IFK Mariehamn -ottelun raportti tästä.

Lue FC Lahti – EBK -ottelun raportti tästä.