Karlux -KIERROSKATSAUS: FC Lahti U17 jahtaa mitalia

Viikonloppu lahtelaisessa jalkapallossa oli jälleen vauhdikas. FC Lahden miesten edustusjoukkue aloitti viikonlopun komealla kotivoitolla. Stalatuben kummipelaaja Osku Maukonen puolestaan edusti lahtelaisia maajoukkueessa. Mukana loistavaa tulevaisuutta rakentamassa Karlux.

Veikkausliigassa voittoputkessa

FC Lahden miesten edustusjoukkue kohtasi perjantaina Veikkausliigan Haastajasarjan avauksessa Hiihtiksellä KTP:n. Vierailija meni johtoon, mutta Lahti nousi rinnalle ja ohi Leon Krekovićin uran ensimmäisellä liigamaalilla ja Matheus Alvesin komealla saksipotkumaalilla. Ottelun lopussa Lahti oli lähempänä osumista kuin KTP, joten pisteet jäivät mastojen varjoon lukemin 2—1.

FC Lahti jatkaa toisesta perättäisestä voitosta huolimatta Haastajasarjan kolmantena, mutta ero karsijanpaikalla olevaan KTP:hen kasvoi viiteen pisteeseen. Haastajasarjaa johtavaan AC Ouluun on eroa yhdeksän pistettä. Lahtelaisilla on mahdollisuus kiriä eroa kiinni heti perjantaina 22.9. kun Hiihtikselle saapuu vieraaksi juuri AC Oulu. Osta lippusi ennakkoon Tiketistä.

FC Lahden voittoputki katkesi Ykkösessä

FC Lahden voittoputki Ykkösen alemmassa loppusarjassa katkesi, kun sarjaa johtava Pallo-Iirot vieraili lauantaina Kisapuistossa. Raumalaisvieraat menivät pienoisella lahjamaalilla johtoon ottelun alussa ja vieraiden johto kesti loppuun asti. Lahti sai tasaisessa ottelussa hyvän kirin aikaiseksi, mutta ei päässyt ylärimaa lähemmäksi. Näin pisteet matkasivat Raumalle ja lahtelaisten kahden ottelun voittoputki tuli päätökseen.

FC Lahti on alemman loppusarjan kolmas. Eroa putoajan paikalla olevaan Kuopion Palloseuran Akatemiaan on seitsemän pistettä, kun kierroksia on jäljellä kolme. Sarjapaikka voi ratketa jo seuraavassa ottelussa, joka pelataan lyhyen maajoukkuetauon jälkeen Espoossa Esbo Bollklubbia vastaan lauantaina 30.9. Maajoukkuetauon aikana FC Lahden Katrin Kirpu on Viron A-maajoukkueen matkassa Kansojen liigan avauksessa.

Lahden Reipas kärsi vierastappion

FC Lahden yhteistyöseura Lahden Reipas vieraili Pallokerho Keski-Uusimaan vieraana. Reipas kykeni luomaan runsaasti maalipaikkoja, mutta viimeistely ontui. Kotijoukkue PKKU puolestaan hyödynsi omansa ja nappasi 2—0-voiton. FC Lahden nuoret Daniel Koskipalo, Onni Hänninen, Anton Munukka, Eemil Laamanen ja Vilho Huovila olivat viirupaitojen avauskokoonpanossa.

Reipas on Kakkosen A-lohkon kahdeksantena, mutta sarjan keskikasti on erittäin tasainen. Kun jäljellä on kolme kierrosta, on Reippaan ero viidenteen ja nousukarsintaan oikeuttavaan sijaan vain yksi piste. Seuraavaksi viirupaidat matkaavat Lappeenrantaan PEPOn vieraaksi torstaina 21.9. Seuraava kotiottelu pelataan puolestaan sunnuntaina 1.10. FC Futuraa vastaan.

FC Lahti U18 jatkoi tappiotonta syksyä

FC Lahden U18-tytöt jatkoivat Ykkösessä tappiotonta syksyä. Kahdeksas perättäinen voitto syyskierroksella irtosi Puotinkylän Valtista lukemin 5—1. Ella Peltonen aloitti maalinteon ja Viivi Moilanen tuplasi lahtelaisjohdon ensimmäisellä jaksolla. Valtti kavensi, mutta toisella jaksolla Aino Venemies osui kahdesti ja Alisa Vottonen viimeisteli loppulukemiksi Lahden 5—1-voiton.

FC Lahti johtaa Ykkösen syyssarjaa puhtaalla pelillä. Toisena oleva Vantaan Jalkapalloseura on kaksi pistettä perässä lahtelaisia. Seuraavana FC Lahti kohtaa kotonaan FC Peltirummun sunnuntaina 24.9.

FC Lahti U17 jatkoi mitalijahtiaan

FC Lahden U17-pojat vierailivat viikonloppuna Rovaniemen Palloseuran vieraana Lapissa. Aleksi Paalanen vei lahtelaiset johtoon ottelun alussa taidokkaalla suorituksella Colin Ndabawedjen loistavasta avauksesta. Lahti hallitsi peliä, mutta RoPS tasoitti pelin pilkulta. Toisella jaksolla Paalanen vei lahtelaiset uudelleen johtoon. Lahti onnistui lopulta naulaamaan pelin, kun Miro Köykkä puski tarkasti sivuvaparista lahtelaiset 3—1-johtoon. Jospin Ndabawedje kaunisteli vielä lukemia lisäajalla ja pisteet matkasivat mastojen juurelle lukemin 4—1.

Viidentenä SM-sarjassa olevalla FC Lahdella on mitali vielä omissa käsissään. Kierroksia on jäljellä enää kaksi ja lahtelaiset kohtaavat seuraavaksi toisena kolmen pisteen karkumatkalla olevan Helsingin Jalkapalloklubin vieraskentällä sunnuntaina 24.9. Kausi päättyy lauantaina 30.9. Kisapuistossa Pallokerho Keski-Uusimaata vastaan.

Maukonen kohtasi Sveitsin

FC Lahden edustusjoukkueen nuori maalivahti Osku Maukonen kohtasi viikolla Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueen kanssa tuplamaaottelussa Sveitsin. Maukonen oli Suomen avauskokoonpanossa ensimmäisessä ottelussa. Maukonen esitti muutaman komean paraatipelastuksen 2—2-tasatulokseen päättyneessä ottelussa. Toisen ottelun Maukonen katseli penkiltä.

Ottelut olivat Suomen viimeiset ennen lokakuussa alkavaa EM-karsintaturnausta. Liechtensteinissä pelattavassa turnauksessa Suomen lohkossa on isäntämaan lisäksi Saksa ja Ukraina.

Lue FC Lahti – KTP -otteluraportti tästä.

Lue FC Lahti – Pallo-Iirot -otteluraportti tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Aleksi Tikkala