OTTELUENNAKKO: FC Lahti haluaa jatkaa pisteputkeaan

Maanantai on pelipäivä ja FC Lahti haluaa jatkaa pisteputkeaan. Vieraaksi Hiihtikselle saapuu kautensa hyvin aloittanut ja viidentenä sarjataulukossa oleva Seinäjoen Jalkapallokerho. Lahti pelaa ottelussa Apulanta-erikoispelipaidoilla ja paidat huutokaupataan ja tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Otteluliput ennakkoon myy Tiketti ja ottelu näkyy suorana myös Ruudusta.

FC Lahti pisteputkessa

FC Lahti onnistui edellisellä kierroksella nousemaan tappioasemasta 1–1-tasapeliin. Lahti oli Tammisaaressa Ekenäs IF:iä vastaan ensimmäisen jakson vaikeuksissa, mutta toisen jakson taktiset muutokset purivat ja Lahti sai luotua maalipaikkoja. Riku Selander ja Asaad Babiker alustivat ja Colin Odutayon veto upposi lopulta verkon perukoille ja Lahti saalisti toisessa perättäisessä ottelussa pisteitä.

Lahti haluaa jatkaa edellisessä kotiottelussa alkanutta pisteputkeaan. Kokoonpanossa on muutamia kysymysmerkkejä, mutta varmasti sivussa ovat vain Topias Inkinen ja Daniel Koskipalo. Pitkään sivussa ollut Pablo Andrade puolestaan tekee suurella todennäköisyydellä paluun kokoonpanoon. FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg haluaa, että joukkue lähtee otteluun samalla peli-ilmeellä, mitä se esitti Tammisaaressa toisella jaksolla.

– Edellisen ottelun jälkeen saimme pidettyä pari päivää lepoa ja sen jälkeen palasimme askiin harjoittelemaan. Meillä on alla terävä viikko nurmella ja olemme päässeet jälleen valmistautumaan kohti kotiottelua. Lähdemme maanantaina metsästämään kolmea pistettä ja meidän pitää pystyä saamaan heti ottelun alussa samanlainen peli-ilme kuin edellisessä ottelussa oli toisella jaksolla. Meidän pitää olla rohkeita, energisiä ja valmiita antamaan kaikkensa logolle. Sitä kysytään maanantain ottelussa, Lindberg ennakoi.

Seinäjokisilla hyvä kauden alku

Vierailija Seinäjoen Jalkapallokerho on aloittanut kautensa hyvin. SJK on kärsinyt vain yhden tappion. Edellisellä kierroksella seinäjokiset nousivat maalin tappiolta 3–1-voittoon kotonaan FC Interiä vastaan. SJK:n maaleista vastasivat Jaime Moreno, Kasper Paananen ja vapaapotkun upoittanut Rasmus Karjalainen.

SJK on vahva erikoistilanteissa. Pyry Hannola antaa laatupalloja sekä pelitilanteissa että erikoistilanteissa. Interiä vastaan Morenon maali syntyikin juuri Hannolan kulmapotkusta ja Paanasen osuma Hannolan keskityksestä. Kookas kapverdeläinen toppari Kelvin Pires on myös hyökkäyspään erikoistilanteissa vahva pääpelaaja.

Seinäjokisten puolustus on ollut kauden alussa tiivis. Ainoastaan Helsingin Jalkapalloklubi on onnistunut iskemään SJK:n verkkoon enemmän kuin yhden maalin. Nollapelejä joukkue on pelannut kaksi. Maalivahti Roope Paunio on kasvanut nopeasti hyväksi liigavahdiksi, joten Lahden tulee olla terävä paikoissa, jolloin se saa SJK:n puolustusmuodon rikottua, jotta myös Paunio ohitetaan.

Lahti SJK:lle hankala paikka

Viime kaudella joukkueet kohtasivat toisensa kahdesti. Seinäjoella päädyttiin kauden alussa maalittomaan tasapeliin. Lahdessa pisteet tasattiin jälleen, mutta lukemin 1–1. Lahtelaisten osuman Julius Tauriaisen esityöstä iski Tommi Jäntti.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 29 kertaa. Lahti on voittanut otteluista 12 ja yhtä monta kertaa pisteet on tasattu. SJK:n viidestä voitosta vain yksi on tullut Lahdessa. Maaliero on niukasti Lahden hyväksi lukemin 29-25.

FC Lahden joukkueessa on kokemusta SJK:sta. Matias Vainionpää siirtyi Seinäjoelta täksi kaudeksi Lahteen. Pablo Andrade puolestaan saapui mastojen varjoon Seinäjoelta kesken viime kauden. SJK:n edustusjoukkueessa ei tällä hetkellä ole entisiä Lahden pelaajia, mutta seinäjokisten organisaatiossa pelaa useita lahtelaistaustaisia pelaajia, joista joku voi tällä kaudella jopa nousta paikkaamaan poissaoloja liigarinkiin.

FC Lahden keskikenttämies Riku Selander pelasi Tammisaaressa 99. liigaottelunsa. Täksi kaudeksi Lahteen siirtyneellä Selanderilla on siis mahdollisuus saavuttaa maanantaina sadan Veikkausliiga-ottelun rajapyykki.

Onnistuuko Lahti jälleen kiusaamaan seinäjokisia kotikentällään ja jatkuuko pisteputki myös maanantain jälkeen?

FC Lahti – SJK 27.5.2024 kello 18.00 Lahden stadionilla!

Otteluliput ennakkoon Tiketistä. Ottelu näkyy myös Ruutu-palvelusta.

Ennen ottelua kukitetaan toukokuun puolivälissä 70 vuotta täyttänyt FC Lahden Hall of Famen jäsen Harri Kampman. Lisäksi ennen ottelua FC Lahti ja Apulanta lahjoittavat helatorstaisen hyväntekeväisyyskampanjan tuoton, liki 10000 euroa Payback Lahdelle vähävaraisten perheiden lasten liikuntaharrastusten tukemiseen. FC Lahti pelaa ottelussa Apulanta-erikoispelipaidoilla. Paidat huutokaupataan tiistaina ja paitojen tuotto menee samaan kohteeseen.

VIP-pysäköinti stadionin yläparkkipaikalla. Muuten pysäköinti Messukeskuksen parkkipaikalla. Huomioithan, että pysäköintitilaa on rajallisesti. Suosithan saapuessasi kestäviä liikkumismuotoja. Mankeli-asema löytyy Salpausselän seisakkeen edestä. Pyöräparkkeja on puolestaan Suurhallin edustalla ja Hiihtosillan alla.

VIP-portti aukeaa puolitoista tuntia ennen ja muut portit aukeavat tuntia ennen ottelun alkua. Varauduthan turvatarkastuksiin. Huomioithan, että avoimet otteluliput tulee vaihtaa ottelulippuun lippukioskilla.

Kotikannattajille on varattu oma sisäänkäynti hiihtosillan puoleisesta päädystä. Kotikannattajille on varattu paikat sektorista A7 ja A8. Junnufanikatsomo löytyy sektorista A5. Muistathan hakea leiman junnufanipassiin fanituotepisteeltä. Perheille on varattu paikat sektorin A5 yläosasta. Vieraskannattajien paikat löytyvät sektorista A1. Vieraskannattajille on toimitettu oma lippulinkki.

Perinteisten lihapiirakoiden ja Merosten lisäksi palvelualueella on myynnissä pizzaa nachoja ja Mamma Marian pastamukeja.

Ottelun etkot ja jatkot Pub Iloisessa Kulkijassa.

Ottelun digitaaliseen käsiohjelmaan pääset tutustumaan tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tomi Saarivirta