OTTELUENNAKKO: FC Lahti haastaa FC Interin Hiihtiksellä

Perjantai on pelipäivä ja Lahden stadionilla kamppaillaan isoista pisteistä. Vaisusti kautensa aloittanut FC Lahti saa vieraakseen myös kautensa alavireisesti aloittaneen FC Interin Turusta. Otteluliput ennakkoon myy Tiketti ja ottelu näkyy myös suorana Ruutu-palvelusta.

Maalinteko tuskaista

Edellinen kotiottelu oli FC Lahdelle iso pettymys, kun Seinäjoen Jalkapallokerho nuiji lahtelaisia lopulta lukemin 4–0. Jos ottelusta haluaa löytää jotain positiivista, niin Joshua Oluwayemi torjui rangaistuspotkun ja Pablo Andrade palasi liigakentille liki vuoden tauon jälkeen. Viime sunnuntaina Lahti vieraili puolestaan Oulunkylässä IF Gnistanin vieraana. Peli-ilme oli parantunut mahalaskusta, mutta tulos ei. Kipinä nappasi pisteet lukemin 2–1. Lahden maalin iski avauskokoonpanossa ensimmäistä kertaa tällä kaudella ollut Andrade Colin Odutayon alustuksesta. Maalinteko onkin tuottanut Lahdelle tuskaa ja lahtelaiset ovat onnistuneet kauden alussa iskemään vähiten maaleja koko sarjassa, yhteensä vain kuusi kappaletta.

FC Lahti haluaa palata perjantaina voittokantaan ja karistaa putoamistaistelun kintereiltään. Gnistan-ottelussa kokoonpanoon palasivat Michael López, Dylan Fox ja Luke Ivanovic. Toisaalta ottelussa tuli myös uusia kolhuja ja Bubacar Djaló joutui jättämään kentän ennen aikojaan. Varmasti perjantaina ovat sivussa Djalón lisäksi Eemeli Virta, Daniel Koskipalo ja Topias Inkinen, sekä maajoukkueen matkassa olevat Osku Maukonen ja Vilho Huovila. FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg haluaa nähdä huomenna kentällä ahnaampia juoksuja maalille.

– Isot ottelut jatkuvat. Huomenna on jälleen tärkeä peli. Vastustajan kaatamista varten joukkue on ollut terävällä jalalla harjoitusviikolla ja joukkue on valmiina iskemään ja antamaan parastaan kentällä. Meidän pitää pystyä puolustamaan tiiviinä ja meillä pitää olla valmius juosta maalille viimeistelemään useammalla pelaajalla kuin aikaisemmissa peleissä. Tätä on fokusoitu harjoitusviikolla ja nyt tulee seuraava liigaottelu, jossa olemme valmiita toteuttamaan niitä, Lindberg alustaa.

Vierailijalla valoa tunnelin päässä

Vesa Vasaran aikakauteen talvella siirtynyt vierailija FC Inter aloitti liigakautensa vaisusti ja joukkue keikkui pitkään Lahden takana. Edellisellä kierroksella turkulaiset kuitenkin saivat aihetta juhlaan, kun Inter kaatoi kotonaan FC Hakan tasapainoisen esityksen jälkeen lukemin 3–1. Timo Stavitski iski kahdesti ja yhdestä osumasta vastasi Jean Botué.

Voitto nosti Interin sarjassa yhdeksänneksi, mutta turkulaiset ovat yhä päästäneet eniten maaleja tämän kauden liigassa. Joukkueen keskikenttä on siitä huolimatta molempiin suuntiin kivikova. Bismark Ampofo ja Florian Krebs ovat erinomaisia kahden suunnan pelaajia. Keskikentän laidoilla pelaavat Stavitski ja Matias Tamminen luovat tilaa pystyjuoksuillaan ja kaventavat keskelle maalipaikoille.

Laitapuolustajat Dimitri Legbo ja Jussi Niska nousevat herkästi. Se jättää Interin haavoittuvaksi nopeissa tilanteenvaihdoissa. Se on paikka, johon Lahden tulee iskeä, jotta tärkeät pisteet jäävät mastojen varjoon.

Historia kääntynyt Interille

Joukkueet kohtasivat toisensa talvella Liigacupin avauskierroksella Turussa. Inter meni ottelussa 3–0-johtoon Darren Smithin kahdella ja Axel Kouamen yhdellä osumalla. Toisella jaksolla Lahti heräsi ja nousi taistelemaan voitosta. Samuel Pasanen ja Otso Koskinen kavensivat, mutta lahtelaiset kärsivät lopulta lohkovaiheen ainoan tappionsa lukemin 3–2.

FC Lahti ja FC Inter ovat kohdanneet toisensa kaikissa kotimaisissa virallisissa kilpailuissa, joihin Lahti on osallistunut. Yhteensä joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 75 kertaa. Viime vuosina turkulaiset ovat olleet vahvempia ja Interillä on voittoja kasassa 32. Lahti on juhlinut voittoa puolestaan 25 kertaa maalieron ollessa 87–112.

Lahden edellinen voitto Interistä on kaudelta 2022, kun Kevin Kouassivi-Benissan ja Macoumba Kandji osuivat kumpainenkin entisen seuransa verkkoon. Tuon jälkeen Inter on kyennyt voittamaan kolme kohtaamista ja kertaalleen on pelattu tasan. Lahdella on perjantaina oiva paikka kääntää tilastoa kirkkaammaksi kotiyleisön tuella.

FC Lahti – FC Inter 7.6.2024 kello 18.00 Lahden stadionilla!

Otteluliput ennakkoon Tiketistä. Liput portilta 20 euroa. Huomioithan, että avoimet otteluliput tulee vaihtaa ottelulippuun lippukioskeilla.

Ottelun suorana kotisohville suorana näyttää Ruutu.

VIP-pysäköinti stadionin yläparkkipaikalla. Muuten pysäköinti Messukeskuksen parkkipaikalla. Huomioithan, että pysäköintitilaa on rajallisesti. Suosithan saapuessasi kestäviä liikkumismuotoja. Mankeli-asema löytyy Salpausselän seisakkeen edestä. Pyöräparkkeja on puolestaan Suurhallin edustalla ja Hiihtosillan alla.

VIP-portti aukeaa puolitoista tuntia ennen ja muut portit aukeavat tuntia ennen ottelun alkua. Varauduthan turvatarkastuksiin.

Kotikannattajille on varattu oma sisäänkäynti hiihtosillan puoleisesta päädystä. Kotikannattajille on varattu paikat sektorista A7 ja A8. Junnufanikatsomo löytyy sektorista A5. Muistathan hakea leiman junnufanipassiin fanituotepisteeltä. Perheille on varattu paikat sektorin A5 yläosasta. Vieraskannattajien paikat löytyvät sektorista A1. Vieraskannattajille on toimitettu oma lippulinkki.

Myynnissä on perinteisten merosten ja lihapiirakoiden lisäksi nachoja, pizzaa ja Mamma Marian pastaa. Ennen ottelua palvelualueella on After Work -tarjouksia kello 17–18.

Myynnissä on myös viimeiset FC Lahti x Apulanta -erikoishuivit. Huiveja on jäljellä enää 35 kappaletta ja huivien tuotto käytetään vähävaraisten perheiden lasten liikuntaharrastusten tukemiseen.

Ennen ottelu palkitaan FC Lahden keskikenttämies Riku Selander, jolle tuli täyteen sata pääsarjaottelua.

Ottelun digitaaliseen käsiohjelmaan pääset tästä.

Ottelun etkot ja jatkot Pub Iloisessa Kulkijassa.

FC Lahden uusia pelaajakortteja ja muita uusia fanituotteita myynnissä fanituotepisteellä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Heidi Nokelainen