Karlux -KIERROSKATSAUS: Maajoukkueessa lahtelaisväriä

Vaikka FC Lahden miesten edustusjoukkue lomaili viime viikon, oli lahtelainen jalkapalloviikonloppu jälleen vauhdikas. Lahtelaisia nähtiin myös maajoukkueessa. Mukana loistavaa tulevaisuutta paikallisesti rakentamassa Karlux.

FC Lahdella vaikea Kuopion reissu

Härkäviikkoja elävä FC Lahden naisten edustusjoukkue vieraili sunnuntaina Kuopiossa Kuopion Palloseuran Akatemian vieraana. KuPS oli ottelussa odotetun vahva ja vei ottelun nimiinsä lopulta lukemin 5—0. Tappiosta huolimatta Lahti jatkaa Ykkösessä viidennellä sijalla.

Seuraavaksi FC Lahti saa eteensä kovan haasteen, kun Suomen Cupin neljännellä kierroksella Kisapuistoon Kansallisen Liigan huippujoukkueen PK-35 Vantaan. Ottelu pelataan vuoden pisimpänä päivänä keskiviikkona 21.6. kello 20.00 alkaen. Ykkönen puolestaan jatkuu Lahden osalta sunnuntaina 2.7. kotiottelulla Vasa IFK:a vastaan.

Lahden Reipas tasasi pisteet maali-ilottelussa

FC Lahden yhteistyöseura Lahden Reipas kohtasi Kakkosessa lauantaina Pallokerho Keski-Uusimaan. Reipas siirtyi ottelun alussa johtoon Lirinis Hazirin osumalla. PKKU tuli kuitenkin vielä ennen jakson puoliväliä tasoihin ja siirtyi johtoon. Onuray Köse tasoitti ottelun toisen jakson alussa, mutta PKKU kuittasi pian osuman. Ottelun loppu oli dramaattinen. Muutama minuutti ennen lisäaikaa Harry Kossigbo tasoitti ottelun ja lisäajan aluksi Asaad Babiker räjäytti kotiyleisön viemällä Reippaan johtoon. Kahdeksannella lisäaikaminuutilla vierailija kuitenkin sai rangaistuspotkun ja tuli tasoihin. Pisteet jaettiin lopulta lukemin 4—4. FC Lahden Vilho Huovila pelasi ottelun ensimmäisen jakson.

Yhä tappioitta Kakkosessa oleva Reipas on lohkossaan neljäntenä. Seuraavaksi viirupaidat aloittavat vieraskiertueen juhannuksen jälkeen ja ensimmäisenä vastustajana on torstaina 29.6. Klubi-04. Seuraava Reippaan kotiottelu on vasta keskiviikkona 19.7. jolloin vieraaksi saapuu toinen viipurilaistaustainen seura, PK-35.

FC Lahti U17 päätti karsinnan voitolla

SM-sarjapaikkansa jo aikaisemmin varmistanut FC Lahti U17 kohtasi lauantaina SM-karsinnan päätösottelussa Ekenäs IF:in Kisapuistossa. Lahti hallitsi paahtavassa helteessä pelattua ottelua, mutta sai maalihanat auki vasta toisella jaksolla. Jospin Ndabawedje upotti hieman tunnin jälkeen rangaistuspotkun. Miika Vatanen tuplasi lahtelaisjohdon hienolla oivalluksellaan ja päätöslukemat 3—0 viimeisteli rangaistuspotkusta Aleksi Paalanen.

FC Lahti sijoittui karsintalohkonsa kolmanneksi FC Hongan ja Helsingin Jalkapalloklubin jälkeen. Lahti saa mukaansa SM-sarjaan yhden lähtöpisteen. SM-sarja käynnistyy heinäkuun lopulla.

Ykkösen kevätkierros päätökseen

FC Lahden U18-joukkueet päättivät sunnuntaina Ykkösen kevätkierroksen. Ykkösjoukkue kohtasi vieraskentällä FC Peltirummun. Kouvolalaiset nakuttivat taululle tylyt 6—0-lukemat jo ensimmäisellä jaksolla. Ykkösjoukkue jäi lopulta sarjassa toiseksi viimeiseksi ja putoaa syksyksi Kakkoseen. Kakkosjoukkue puolestaan jatkoi puhdasta sarjaansa kaatamalla Kisapuistossa Tikkurilan Palloseuran lukemin 6—2. Cecilia Murtonen iski hattutempun ja Hilma Hyyrynen osui kahdesti. Julia Enbuska viimeisteli yhden lahtelaisosuman. Kakkosjoukkue voitti kevätkierroksen kaikki ottelut ja voitti lopulta myös koko lohkon kuuden pisteen erolla seuraaviin.

Maajoukkuetehtävissä lahtelaisia

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue pelasi Baltic Cupissa Eerikkilässä kolme ottelua ja mukana olivat lahtelaiset Eemil Laamanen, Samuel Pasanen ja Akseli Puukko. Kolmikko oli avauskokoonpanossa Suomen 3—2-voitossa Liettuaa vastaan. Puukko ja Laamanen pelasivat täydet ottelut, Pasanen puolestaan vaihdettiin kentältä tunnin kohdalla. Laamanen oli lähellä myös maalintekoa, mutta uransa ensimmäistä maaotteluaan pelanneen nuorukaisen avausmaali jäi vielä syntymättä.

Suomi voitti lopulta turnauksen kahdella voitolla ja yhdellä tasapelillä. Kahdessa muussa ottelussa ei kentällä nähty lahtelaispelureita.

Lue KuPS Akatemia – FC Lahti -otteluraportti tästä.

Kuva: Taneli Okkonen