Karlux -KIERROSKATSAUS: Lahtelaisilla voitokas viikonloppu

FC Lahden joukkueet ja pelaajat ovat olleet maajoukkuetauosta huolimatta tositoimissa. Lahtelaisia on nähty maajoukkuetehtävissä ja lisäksi naisten edustusjoukkue aloitti Ykkösen loppusarjan voitokkaasti. Vanhimmissa juniori-ikäluokissa nähtiin puolestaan maukkaita voittoja. Mukana loistavaa tulevaisuutta rakentamassa Karlux.

Voitokas loppusarjastartti

FC Lahden naisten edustusjoukkue kohtasi Ykkösen alemman loppusarjan ottelussa lauantaina Kisapuistossa Kuopion Palloseuran Akatemian. Lahti hallitsi ottelua ja meni ensimmäisellä jaksolla 2—0-johtoon Henriikka Haapalan ja Viivi Moilasen osumilla. KuPS kavensi, mutta Lahti hallitsi johtoasemansa hyvin ja nappasi tärkeän 2—1-voiton.

Voiton myötä ero putoajan paikalla oleviin kasvoi jo kymmeneen pisteeseen, kun jäljellä on neljä kierrosta. Matemaattisesti sarjapaikka voi ratketa jo seuraavalla kierroksella Lahden kohdatessa lauantaina 16.9. Kisapuistossa Pallo-Iirot.

FC Lahti U18 jatkaa puhtaalla pelillä

FC Lahden U18-joukkue jatkoi viikonloppuna alle 18-vuotiaiden tyttöjen Ykköstä voitokkaasti. Lahtelaiset kaatoivat Mukkulassa Helsingin Palloseuran lukemin 7—1. HPS meni johtoon, mutta Fatima Diagne iski neljä osumaa. Myös Cecilia Murtonen, Seela Tuominen ja Elli Savolainen osuivat maaliin.

FC Lahti on voittanut kaikki seitsemän otteluaan ja johtaa sarjaa kahden pisteen erolla toisena olevaan Vantaan Jalkapalloseuraan. Seuraavaksi Lahti kohtaa sunnuntaina 17.9. vieraskentällä Puotinkylän Valtin. Seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 24.9. FC Peltirumpua vastaan.

FC Lahti U17 haki voiton Tampereelta

FC Lahden U17-pojat vierailivat torstaina Tampereella Ilveksen vieraana. FC Lahti meni 3—0-taukojohtoon Vilho Huovilan, Aleksi Paalasen ja Viljami Kajeniemen osumilla. Lahti hukkaili maalipaikkoja, mutta Kajeniemi osui vielä toistamiseen ja varmisti Lahdelle 4—2-voiton.

FC Lahti taistelee yhä mitalista ja on SM-sarjan viidentenä kolme kierrosta ennen loppua. Eroa mitalisijoihin on vain kolme pistettä ja kärkikahinoissa olevat joukkueet pelaavat vielä tukun keskinäisiä otteluita. Lahti kohtaa seuraavana vieraskentällä Rovaniemen Palloseuran. Seuraava kotiottelu ja samalla kauden päättävä ottelu pelataan lauantaina 30.9. Kisapuistossa Pallokerho Keski-Uusimaata vastaan.

Lahtelaisia maajoukkueessa

Suomen alle 19-vuotiaat pojat pelasivat tuplamaaottelun Eerikkilässä Walesia vastaan. Akseli Puukko pelasi ensimmäisessä kohtaamisessa täyden ottelun. Puukko pelasi loistavan ottelun luoden nousuillaan jatkuvaa uhkaa vastustajan maalille. Puolustussuuntaan Puukko otti muutaman tärkeän katkon. Hän alusti myös kaksi huippupaikkaa, joista suomalaishyökkääjät eivät kuitenkaan onnistuneet. Suomi voitti ottelun kuitenkin 1—0. Onni Hänninen tuli kentälle noin 20 minuuttia ennen loppua Suomen puolustaessa syvällä omalla alueellaan. Hänninen pääsi kertaalleen maalipaikkaan, mutta ei kyennyt saamaan laukausta.

Jälkimmäisessä ottelussa maanantaina kaksikko aloitti ottelun penkiltä. Molemmat tulivat kentälle noin 20 minuuttia ennen ottelun loppua. Suomi hävisi ottelun heti toisen jakson alussa tulleella maalilla 1—0. Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkue aloittaa EM-karsintansa ensi kuussa.

FC Lahden miesten edustusjoukkueen nuori maalivahti Osku Maukonen puolestaan aloittaa oman maajoukkueurakkansa Sveitsissä tiistaina 12.9. jolloin Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkue pelaa ensimmäisen kahdesta harjoitusmaaottelustaan Sveitsiä vastaan. Jälkimmäinen ottelu pelataan torstaina 14.9.

Lue FC Lahti – KuPS Akatemia -otteluraportti tästä.

Kuva: Aleksi Tikkala