Karlux -KIERROSKATSAUS: Juniorit nappasivat komeat voitot

Vauhdikas jalkapalloviikonloppu toi lahtelaisille maalijuhlia ja pettymyksiä. Molemmat edustusjoukkueet kärsivät kotitappion, junioriotteluissa puolestaan nähtiin arvokkaita voittoja. Mukana loistavaa tulevaisuutta rakentamassa Karlux.

Edustusjoukkueille tappiot

FC Lahden miesten edustusjoukkue kohtasi perjantaina Hiihtiksellä Vaasan Palloseuran. Hurjassa vireessä oleva Vepsu näytti, miksi se on liigan kuumin joukkue. Pisteet matkasivat Vaasaan lopulta lukemin 2—0. Sarjataulukossa Lahti tippui kymmenenneksi ennen kierroksen viimeistä ottelua. Seuraavaksi Lahti pelaa FC Interiä vastaan ensin lauantaina vieraissa ja heti perään keskiviikkona kotona.

FC Lahden naisten edustusjoukkue kohtasi puolestaan sunnuntaina Kisapuistossa sarjajumbona olleen Nurmijärven Jalkapalloseuran. NJS meni johtoon ottelun ensimmäisellä jaksolla komealla kaukolaukauksella. Aamu Kinnunen toi Lahden tasoihin yhtä komealla osumalla heti toisen jakson alkuun. NJS kuittasi osuman ja Lahti joutui hakemaan pitkään tasoitusta. Viivi Moilanen toi Lahden tasoihin, mutta NJS kaappasi lopulta 3—2-voitolla pisteet mukaansa. Ykkösen runkosarjan päätöskierros pelataan ensi lauantaina ja lahtelaiset matkaavat Kotkaan KTP:n vieraaksi.

Lahden Reipas ei juhlinut Helsingissä

FC Lahden yhteistyöseura Lahden Reipas kohtasi lauantaina FC Kiffenin perinteikkään monilajiseuran 115-vuotisjuhlaottelussa. Kiffen iski ensimmäisellä jaksolla kahdesti. Topias Inkinen iski toisella jaksolla kavennuksen, mutta Reippaan kiri ei riittänyt pisteisiin. FC Lahden Anton Munukka, Daniel Koskipalo ja Eemil Laamanen pelasivat täyden ottelun, avauksessa ollut Viljami Jokiranta vaihdettiin kentältä aivan ottelun lopussa.

Seitsemäntenä oleva Reipas kohtaa seuraavaksi keskiviikkona vieraskentällä PPJ:n. Kisapuistoon viirupaidat saavat lauantaina vieraakseen puolestaan Tikkurilan Palloseuran. Ottelu on myös Reippaan perinteinen Sikajuhla-peli.

Junioreissa maukkaat voitot

FC Lahden U18-joukkue kohtasi Kisapuistossa lauantaina alle 18-vuotiaiden tyttöjen Ykkösessä Jyväskylän Pallokerhon. Tappiottomasti Ykkösen syksyn sarjan aloittanut Lahti hallitsi ottelua ja Viivi Moilanen vei kotijoukkueen johtoon ja Jessica Tarén tuplasi lahtelaisjohdon toisella jaksolla. JyPK onnistui kaventamaan, mutta Elli Savolainen kuittasi Lahden hetkeä myöhemmin johtoon. JyPK iski vielä toisen kavennusosuman, mutta Lahdella ei ollut suurta hätää ja pisteet jäivät Lahteen lukemin 3—2. Toisena sarjassa oleva Lahti kohtaa seuraavaksi vieraskentällä Helsingin Jalkapalloklubin kakkosjoukkueen. Seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 3.9. Palokan Rientoa vastaan.

FC Lahden U17-pojat pöllyttivät sunnuntaina SM-sarjassa Vaasan Palloseuraa Kisapuistossa peräti 7—1. Pelikiellostaan vapautunut Samuel Pasanen ja Vilho Huovila osuivat kahdesti. Loput lahtelaisosumat merkittiin Elias Riihelälle, Otto Heimoselle ja Aleksi Paalaselle. Voitto nosti FC Lahden sarjassa kuudenneksi. Lahtelaiset kohtaavat ensi sunnuntaina kotonaan sarjajumbona olevan raumalaisen Pallo-Iirot.

Lue FC Lahden miesten edustusjoukkueen otteluraportti tästä.

Lue FC Lahden naisten edustusjoukkueen otteluraportti tästä.

Kuva: Taneli Okkonen