Karlux -KIERROSKATSAUS: FC Lahti nousi lopussa alemman loppusarjan voittoon

FC Lahden naisten edustusjoukkue nousi viikonloppuna alemman loppusarjan kärkeen. Yhteistyöseura Lahden Reipas puolestaan avasi Ykkösen nousukarsinnat Kisapuistossa. Lahtelaisia nähtiin myös maajoukkuetehtävissä. Mukana loistavaa tulevaisuutta rakentamassa Karlux.

FC Lahdelle komea voitto päätöskierroksella

FC Lahden naisten edustusjoukkue päätti kautensa voitokkaasti lauantaina Kisapuistossa värikkäiden vaiheiden jälkeen. Kylässä ollut Ilveksen kakkosjoukkue meni ottelussa ensimmäisellä jaksolla jo 3—0-johtoon. Lahti kuitenkin heräsi jakson lopussa ja tuli tasoihin Venla Haikalan, Henriikka Haapalan ja Katrin Kirpun osumilla. Toisella jaksolla Elli Savolainen iski lahtelaisille 4—3-voittomaalin. Veera Ansalahti venyi toisella jaksolla muutamaan haamutorjuntaan ja varmisti lahtelaisille pisteet.

Voitto nosti Lahden alemman loppusarjan kärkeen maalieron turvin. Ykköseen täksi kaudeksi nousseen Lahden lopullinen sijoitus Ykkösessä oli komeasti viides.

Lahden Reipas kärsi niukan tappion

Ykkösen nousukarsinnat lauantaina aloittanut yhteistyöseura Lahden Reipas kohtasi sateisessa Kisapuistossa karsinnan ensimmäisessä osaottelussa Rovaniemen Palloseuran. Reipas hallitsi ottelua, mutta RoPS hyödynsi paikkansa paremmin ja nappasi 3—2-voiton. Viirupaitojen maaleista vastasivat Lassi Forss ja FC Lahden Eemil Laamanen. Laamasen lisäksi FC Lahden Vilho Huovila, Anton Munukka, Daniel Koskipalo, Onni Hänninen ja Samuel Pasanen olivat Reippaan avauskokoonpanossa. Laamanen, Munukka ja Koskipalo pelasivat täyden ottelun, Huovila, Hänninen ja Pasanen tulivat vaihtoon noin vartti ennen loppua.

Nousukarsinnan toinen osa pelataan lauantaina 21.10. Rovaniemellä kello 14. Otteluparin voittaja ratkaistaan yhteismaaleilla ja voittaja nousee ensi kaudeksi Ykköseen.

Maajoukkueissa lahtelaisia

FC Lahden laitapuolustaja Akseli Puukko oli Suomen alle 19-vuotiaiden avauskokoonpanossa EM-karsintaotteluissa Romaniaa ja isäntämaa Tšekkiä vastaan. Maalittomaan tasatulokseen päättyneessä Romania-ottelussa Puukko alusti yhden loistavan maalipaikan keskityksellään. Tšekkiä vastaan Suomi kärsi puolestaan niukan tappion lukemin 1—0.  Puukko pelasi molemmissa otteluissa täydet minuutit. Suomi kohtaa vielä karsintaturnauksen päätösottelussa San Marinon tiistaina 17.10.

Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueen riveissä nähtiin puolestaan FC Lahden nuori maalivahti Osku Maukonen. EM-karsinnan avauksessa Ukrainaa vastaan Maukonen oli avauskokoonpanossa ja venyi muutamaan otteeseen näyttävästi. Ottelu päättyi 2—2-tasapeliin ja Maukonen pelasi täyden ysikymppisen. Suomi kohtaa karsinnassa Saksan keskiviikkona 18.10. ja Liechtensteinin lauantaina 21.10.

Lue FC Lahti – Ilves/2 -ottelun raportti tästä.

Kuva: Aleksi Tikkala