placeholder

Wallace Bonilha Felix lainasopimuksella FC Lahteen

Nimi: Wallace Bonilha Felix

Syntymäaika: 26/01/1996
Pituus: 1,88m
Pelipaikka: Keskikenttä

19-vuotias brasilialainen keskikenttäpelaaja Wallace Bonilha Felix saapui vahvistamaan FC Lahtea. Bonilha saapuu FC Lahteen yhteistyöseura Fluminensesta ensi kauden mittaisella lainasopimuksella.

– Hän on taitava ja ulottuva box-to-box tyylinen keskikenttäpelaaja. Fluminensen Akatemian kärkinimiä, ihan ei ole kuitenkaan riittänyt edustukseen asti. Todella hyvä pelaaja kyseessä. Pelasi viime kaudella yli 50 peliä Fluminensen U-20 joukkueessa. Mielenkiintoinen, rauhallinen ja keskittynyt kaveri. Hyvästä perheestä ja ymmärtää englantia jonkin verran. Hyvä lähtötilanne brasilialaispelaajaksi, FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas taustoittaa.

Bonilhalle on kaavailtu suurta roolia Lahden keskikentältä. Sopeutumiselle uuteen ympäristöön annetaan riittävästi aikaa, eikä alkuun ladata liian suuria odotuksia.

– Ei tänne ketään huvikseen otettu. Rauhassa kuitenkin edetään ja pikkuhiljaa sisään joukkueeseen. Hänen pitää sopeutua tekonurmeen ja talveen. Pelaamaan hänet on hankittu, eikä jonon jatkoksi, Korkeakunnas paaluttaa.

Viime keväänä Lahteen Fluminensesta saapunut Matheus Alves on oiva esimerkki, että sopeutuminen ottaa aikansa. Odotus kuitenkin palkitaan.

– Matheus Alvesta olivat jotkut koko talven ajan laittamassa pihalle, ”Toke” muistuttaa.

Alves iski kuitenkin viime kauden aikana 12 maalia ja oli ylivoimaisesti joukkueen paras maalintekijä. Ensi kaudeksi Alves suuntaa alkuperäisistä suunnitelmista poiketen Etelä-Koreaan. Alvesin korvaajaa kartoitetaan ensisijaisesti Fluminensen Akatemiasta.

Bonilhan taidonnäytteitä voit käydä katsastamassa Youtubesta -> https://www.youtube.com/watch?v=pTN2F3V30Vc