placeholder

Voutilainen: Ennen peliä vähän tietenkin jännitti

FC Lahden vuonna 1999 syntynyt topparilupaus Paavo Voutilainen teki debyyttiinsä Veikkausliigassa reilu viikko sitten voitokkaassa Ilves kotiottelussa. Voutilainen vaihdettiin kentälle Santeri Hostikan tilalle toisen puoliajan lisäajan ollessa käynnissä ja Lahden puolustaessa 3-2 tilannetta.

Voutilainen myöntää, että ennen kentälle astumista vatsassa oli vähän perhosia.

– Ennen peliä vähän tietenkin jännitti. Pitkään odottanut sitä ja oli kiva saada niin sanotusti pois alta sekin, Voutilainen kommentoi.

Voutilainen meni kentälle puolustamaan omaa maalia yksinkertaisin metodein.

– Pääasia oli, etten tee virheitä, mikä kostautuisi maalina. Tarkoitus oli mennä potkaisemaan palloa pois maalilta, että saataisiin pidettyä johtoasema ja otettua arvokas voitto, Voutilainen kertoo.

Pääasiassa Voutilaisen kausi on sujunut kakkosdivisioonassa pelaavan Lahti Akatemian riveissä, jossa hän on päässyt pelaamaan vastuullisessa roolissa. Akatemian kausi on sujunut tähän mennessä huomattavasti paremmin kuin vuosi takaperin, jolloin lahtelaiset ajautuivat putoamistaistoon.

– Kausi on mennyt oikeastaan hyvin. Aluksi oli hankaluuksia kääntää hyvä peli tuloksiksi. Sitten alkoi hyviä voittoja tulemaan. Ollaan paljon korkeammalla ja paremmassa asemassa kuin viime vuonna, Voutilainen sanoo.

Nuori mies on mennyt jatkuvasti eteenpäin pelaajana.

– Varmasti siinäkin, kun liigan mukana pyörinyt, niin paremmin pysyy liigan temmossa mukana. Pystyy tekemään asioita helpommin ja paremmin. Syöttötyöskentely kehittynyt paljon, kun on yrittänyt keskittyä siihenkin, Voutilainen arvioi.

Ilves-ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas lupaili antavansa mahdollisesti syksyn peleissä lisääkin vastuuta Voutilaiselle.

– Totta kai se hyvältä kuulostaa. Nälkä kasvaa syödessä. Olisi tosi hienoa päästää pelaamaan, Voutilainen fiilistelee.

Lahden kausi on ollut paikoitellen vaikea, sillä pääasiassa hyvistä peliesityksistä huolimatta tuloksen tekeminen on ollut haastavaa.

– Ajoittain on pelattu tosi hyvää peliä. Suurin ongelma on, ettei olla saatu hyvää peliä näkymään tulostaululla. Viimeistelyssä on ollut jonkin verran vaikeuksia. Usein jouduttu 1-2 maalin takaa-ajomatkalle ja siitä on vaikea nousta ihan mitä tahansa joukkuetta vastaan, Voutilainen näkee.

Sunnuntaina Lahti saa vieraita turusta, kun FC Inter saapuu mittaamaan isäntien pelivireen.

– Totta kai tiukka peli tulossa. Inter on meidän alapuolella ja molemmille joukkueille todella tärkeä peli sekä kolme pistettä. Täysillä lähdetään hakemaan kolmea pistettä. On varmasti tasokas ja vauhdikas peli tulossa, Voutilainen ennakoi.

FC Lahti – FC Inter 21.08.2016 @Lahden Stadion