Veikkausliigalta uusi aluevaltaus – laajentuu e-urheilun puolelle

Veikkausliiga ja Telia Esports Series yhdistävät voimansa e-urheilun alueella. Uusi jalkapalloaiheinen e-urheilusarja eFutisliiga käynnistyy syksyllä 2020.

– Viimeistään koronavirus osoitti, että urheilusarjat eivät voi pitää tulevaisuuttaan itsestäänselvyytenä ja aina on tilaa innovoida sekä kehittyä. Olemme pitkään seuranneet e-urheilun kehitystä niin Suomessa kuin maailmalla ja odotamme innolla eFutisliigan alkua. Erityisen innostuneita olemme siitä, että uuden liigan myötä suomalaiset jalkapallofanit voivat kannustaa lempijoukkueitaan vuoden ympäri myös Veikkausliigan kauden ulkopuolella, kertoo Veikkausliigan liiketoiminnan kehitysjohtaja Ville-Mikko Korkka.

Veikkausliigan joukkueita tulevat edustamaan e-urheilijat ja eFutisliigan on tarkoitus alkaa syksyllä 2020. Tarkemmat yksityiskohdat ovat vielä työn alla.

eFutisliiga vahvistaa suomalaisen jalkapallon ja e-urheilun asemaa

– Tämä kevät on viimeistään paljastanut e-urheilussa piilevän potentiaalin koko maailmalle ja olemme ylpeitä tulevasta yhteistyöstä Veikkausliigan kanssa. Syksyn aikana alkava eFutisliiga on täydellinen esimerkki siitä miten perinteinen urheilu ja e-urheilu voivat kulkea käsi kädessä. Toivomme, että voimme esimerkillämme kannustaa myös muita pääsarjoja yhdistämään voimat e-urheilun kanssa, kertoo Niklas Segercrantz Telia Finlandin esports-tiimistä.

eFutisliigaa seurataan MTV:llä, jonka e-urheilutarjonta laajentuu samalla jalkapallon puolelle. Jalkapallon huippusarjojen rinnalla nähdään nyt myös eFutisliiga, jonka viikoittaiset lähetykset ovat katsottavissa mtv-palvelusta ja C Moresta.

eFutisliigan pääyhteistyökumppanina toimii PlayStation

– PlayStation on tukenut Suomen harrastajavetoisia ja puoliammattimaisia peliturnauksia jo vuosia, mutta Telian ja Veikkausliigan kanssa voimme ottaa uuden askeleen kohti e-urheilun vakiinnuttamista Suomessa ja PlayStationin asemaa kilpailullisen pelaamisen ytimessä, kertoo Suman Rath, Pohjoismaiden PlayStationin General Manager.