UNIQUEkoti -Otteluennakko: Ylimenokauden avaukseen vieraaksi FC Haka

FC Lahti palasi tiistaina harjoituskentälle ja perjantaina on vuorossa ylimenokauden ensimmäinen harjoitusottelu. Mukkulan kuplaan vieraaksi saapuu FC Haka. Otteluennakon tarjoaa UNIQUEkoti.

Vajaan viikon aikana Lahti on testannut uusia pelaajia ja omia junioreitaan ja osa sopimuspelaajista on valmistautunut jo tammikuun tiukkaan harjoitusjaksoon. Sopimuspelaajista perjantain ottelusta sivussa ovat varmasti Macoumba Kandji, Antonio Reguero ja Lassi Järvenpää. FC Lahden mukana kahden viikon jaksolla ovat olleet muun muassa Nikke Oksanen, Berat Köse, Samuel Pasanen, Colin Ndabawedje, Vilho Huovila, Akseli Puukko, Hamza Assehnoun, Antti-Ville Räisänen, Max Eklund, Endrit Mehmeti ja Jonathan Dunyin. Joona Tiainen ja Eemeli Virta ovat olleet Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen leirillä, eivätkä he ole harjoitelleet muun joukkueen mukana kuluneella viikolla. Tulevan ottelun kokoonpano voi vielä elää hieman, sillä osa junioripelaajista pelaa vain toisessa kahden viikon harjoitusjakson ottelussa.

Haka on ollut vuosia Lahdelle vaikea vastus. Vaikka tällä kertaa ei pelata pisteistä, haluaa joukkue silti voittaa ottelun. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli odottaa näkevänsä ottelussa korkeaa tempoa.

– Treeniviikko on sujunut ihan hyvin. Meillä oli viisi viikkoa taukoa, mutta sopimuspelaajat ovat pitäneet kuntoaan hienosti yllä ja osa jopa parantanut sitä. On mukavampi aloittaa, kun pelaajat ovat kunnossa. Huomenna molemmilla joukkueilla on testimiehiä, joten pelaajilla on varmasti kova halu näyttää. Haluan nähdä kovaa tempoa ja muutamia teemoja pallollisena ja pallottomana. Ne ovat yksinkertaisia asioita ja näemme siitä paljon, miten sovimme yhteen, Zeneli kertoo.

Vierailija FC Haka pelaa myös ensimmäisen ylimenokauden ottelunsa. Hakan riveissä nähtänee Lahden tapaan testipelaajia ja seuran omia kasvatteja. Hakan päävalmentaja Teemu Tainio ilmoitti aiemmin, että ottelussa Haka hakee myös ideaa, minkä tyylisiä pelaajia joukkue mahdollisesti tarvitsee.

Ottelu pelataan kolmena 30 minuutin jaksona.

FC Lahti – FC Haka 10.12.2021 kello 18.20 Mukkulan kuplassa!

FC Lahti on viikonloppuna mukana myös FC Kuusysin joulumarkkinoilla. Tervetuloa kausikorttiostoksille. Kausarit tulevalle kaudelle kätevästi myös verkkokaupasta. Ostoksille pääset tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola