UNIQUEkoti -OTTELUENNAKKO: Viimeistä viedään

Lauantai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. Pitkä ja raskas liigakausi tulee päätökseensä lauantaina Hiihtiksellä. FC Lahti saa päättää kautensa kotiyleisön edessä ja vastaansa Lahti saa pisteen edellä olevan Ilveksen Tampereelta. Otteluisäntänä toimii Print Team.

Vielä kerran kotona

Ennen maajoukkuetaukoa FC Lahti vieraili saarella IFK Mariehamnin vieraana. Lahti hallitsi ottelua, mutta sarjapaikastaan kynsin ja hampain taisteleva IFK puolusti tiiviisti ja ottelun pieni panos näkyi lahtelaisten otteissa ja viimeisissä ratkaisuissa. Lahti pääsi pelaamaan koko toisen jakson ajan kahden miehen ylivoimalla, kun IFK hölmöili itselleen kaksi suoraa ulosajoa ensimmäisellä jaksolla. Osku Maukonen pelasi uransa ensimmäisen nollapelinsä liigassa, mutta toisessa päässä Lahti ei saanut hyödynnettyä paikkojaan ja pisteet tasattiin maalittomalla tuloksella.

Lahti harjoitteli ja lepäsi ennen viimeistä rutistusta maajoukkue tauolla. Akseli Puukko ja Osku Maukonen edustivat Suomea omissa ikäluokissaan EM-karsintaturnauksissa. Lauantain otteluun Lahti lähtee tuoreilla jaloilla, mutta sivussa ovat varmasti Marius Könkkölä, Pablo Andrade ja Juho Pirttijoki. Lisäksi Arian Kabashi on pelikiellossa korttitilin täyttymisen takia ja Maukonen on yhä maajoukkueen matkassa. FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg haluaa Lahden näyttävän vielä kerran kotiyleisölle parastaan ja palkita kotiyleisön.

– Joukkueen kanssa olemme painottaneet sitä, että esiinnymme vielä kerran kaudella 2023 kotiyleisön edessä ja haluamme jatkaa sitä ilmettä ja peliä, jota olemme kotona pystyneet esittämään. Meidän pitää edelleen pystyä esiintymään kentällä rohkeasti ja röyhkeästi pelaten siten, että paikalle tulleet katsojat saavat niitä tunteita, mitä haluamme pelaamisellamme tuottaa. Haluamme palkita kotiyleisön. Toivottavasti yleisö tulee sankoin joukoin kannustamaan, sillä kannattajien merkitys on ollut meille valtaisa koti- ja myös vierasotteluissa, Lindberg kertoo.

Ilves tuore Suomen Cup -mestari

Vierailija Ilves on varmistanut paikkansa ensi kauden eurokentille, sillä tamperelaiset onnistuivat voittamaan Suomen Cupin syyskuussa. Liiga meni Ilvekseltä kuitenkin alle odotusten ja myös tamperelaiset ovat joutuneet vaihtamaan päävalmentajaa kesken kauden. Sarjataulukossa kummallakaan joukkueella ei ole suurta panosta, mutta molemmat haluavat päättää kautensa voittoon.

Ennen maajoukkuetaukoa Ilves kaatoi Haastajasarjan voiton varmistaneen AC Oulun kotonaan. Ilves meni ottelussa 3—0-johtoon Méry Traorén, Jorginhon ja Tatu Miettusen osumilla. AC Oulu kuitenkin heräsi viimeisen kymmenminuuttisen aikana ja iski kaksi kavennusosumaa. Ilveksen johto kuitenkin kesti ja pisteet jäivät Tampereelle lukemin 3—2.

Heikosta liigakaudesta huolimatta Ilves on aina vaarallinen. Santeri Haarala on pelannut hyvän kauden ja iskenyt kuusi osumaa, joista suurin osa on syntynyt syksyllä. Myös Djair Parfitt-Williams on erittäin vaarallinen ja hyvä liikkumaan linjojen välissä ja linjojen taa. Heidän kanssaan lahtelaiset saavat olla erittäin tarkkoina koko ottelun ajan.

Ilves Lahdelle mieluisa vieras

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Tampereella Tatu Miettunen ja Adam Larsson veivät kotijoukkueen ensimmäisellä jaksolla 2—0-johtoon. Toisella jaksolla Matheus Alves osui rangaistuspotkusta ja Juho Pirttijoki kulmapotkusta ja pisteet tasattiin. Myös Lahdessa Ilves meni johtoon Djair Parfitt-Williamsin osumalla, mutta toisen jakson alussa Lahti laittoi näytöksen pystyyn. Anouar El Moukhantir osui kahdesti ja Bubacar Djaló kertaalleen. Lopussa Ilves vielä kavensi Méry Traorén osuttua, mutta pisteet jäivät Lahteen lukemin 3—2.

Yhteensä joukkueet ovat kohdanneet historian saatossa virallisissa otteluissa 30 kertaa ja pari on erittäin tasainen. Ilves on voittanut kohtaamisista yhden enemmän kuin Lahti, eli 12 kertaa. Maaliero on puolestaan tasan 41—41. Ilveksen saldo Lahdessa on ollut murheellinen, sillä joukkue on voittanut edellisen kerran pääsarjassa Lahdessa kaudella 1991.

Jatkuuko Lahden loistava putki myös kauden päätösottelussa ja poistuuko Ilves jälleen mastojen juurelta ilman voittoa?

FC Lahti – Ilves 21.10.2023 kello 15.00 Lahden stadionilla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Otteluisäntänä Print Team.

Ottelun ennakkoliput Tiketistä. Liput portin lipunmyyntikioskista 20 euroa. Teerenpelin kanta-asiakkaille liput 10 euron etuhintaan kanta-asiakaskorttia näyttämällä kymmenellä eurolla.

Ensi kauden kausikortit tulevat myyntiin huomenna. Kortteja on myynnissä palvelualueella harmaassa kioskissa.

Ennen ottelun alkua palkitsemisia, joten saavuthan ajoissa paikalle. Puoliajalla palkitaan puolestaan SM-pronssia saavuttanut FC Lahti U17 -joukkue.

VIP-pysäköinti stadionin yläparkkipaikalla. Muuten pysäköinti Messukeskuksen parkkipaikalla. Huomioithan, että pysäköintitilaa on rajallisesti. Suosithan saapuessasi kestäviä liikkumismuotoja. Mankeli-asema löytyy Salpausselän seisakkeen edestä. Pyöräparkkeja on puolestaan Suurhallin edustalla ja Hiihtosillan alla.

VIP-portti aukeaa puolitoista tuntia ennen ja muut portit aukeavat tuntia ennen ottelun alkua. Varauduthan turvatarkastuksiin.

Kotikannattajille on varattu oma sisäänkäynti hiihtosillan puoleisesta päädystä. Kotikannattajille on varattu paikat sektorista A7 ja A8. Junnufanikatsomo löytyy sektorista A5. Junnufanipassin palkintoja jaetaan fanituotepisteellä. Perheille on varattu paikat sektorin A5 yläosasta. Vieraskannattajien paikat löytyvät sektorista A1. Vieraskannattajille on toimitettu oma lippulinkki.

Mikäli stadionin ruokapalveluista ei löydy mieluisaa tuotetta, palvelee Wolt-piste koko ottelutapahtuman ajan. Lue lisää tapahtumasta ja esimerkiksi ruokapalveluista tästä.

Mikäli et pääse paikalle, näkyy ottelu myös Ruutu-palvelussa.

Ottelun käsiohjelma on maksuton ja niitä on jaossa fanituotepisteellä.

Tutustu ottelun Statpackiin tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola