UNIQUEkoti -OTTELUENNAKKO: Viimeinen liigapeli ennen karsintoja

Sunnuntai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. FC Lahti valmistautuu liigakarsintoihin kohtaamalla Veikkausliigan päätöskierroksella putoamisensa jo varmistaneen Helsingin IFK:n. Joukkueiden välisissä kohtaamisissa on riittänyt aina tunnetta ja draamaa, vaikka panoksena on tällä kertaa vain kunnia. Ottelun isäntänä toimii Print Team.

FC Lahti haluaa karsintaan allaan voitto

FC Lahti on pelannut jo muutaman panoksettoman ottelun karsintapaikan varmistuttua. Lahti on pyrkinyt saamaan peliään kuntoon, jotta pelaajisto olisi valmiina voittamaan karsintaotteluissa. Edellisellä kierroksella lahtelaiset kohtasivat vieraskentällä Ilveksen. Sekä Altin Zeqiri että Chinedu Geoffrey pääsivät paikoille, mutta maalia lahtelaiset eivät kyenneet tekemään. Lopulta Ilves kaapi tarvittavan osuman ja nappasi kolme pistettä.

Sunnuntaina Lahti pääsee lähtemään otteluun ilman varmoja poissaoloja. Lahden pitää kuitenkin välttää pelikieltoja ja loukkaantumisia. Ensi viikon karsintaottelut pelataan tiiviiseen tahtiin, joten sunnuntaina nähtänee pientä kierrätystä kokoonpanossa. FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila haluaa nähdä kentällä onnistumisia.

– Menemme kohti karsintapelejä ja sunnuntai on yksi iso osa valmistautumista. Haemme voittoa kaikin mahdollisin keinoin ja tietysti onnistumisia. Ja siitä lähdemme kohti seuraavaa viikkoa, Mannila tiivistää.

HIFK viettää jäähyväisiä

Vierailija Helsingin IFK varmisti putoamisensa Ykköseen jo useampi kierros sitten. Samalla IFK vaihtoi myös toisen kerran kauden aikana päävalmentajaa ja viimeisissä otteluissa valmennuksesta on vastannut Teemu Kankkunen. Viimeisessä kotiottelussaan HIFK kohtasi IFK Mariehamnin ja värikkäiden vaiheiden jälkeen pisteet matkasivat saarelle lukemin 3–2. Helsinkiläisten maaleista vastasivat Ifeanyi Ani ja Didis Lutumba-Pitah. HIFK pelasi koko toisen jakson vajaalla Guillermo Sotelon katseltua punaista korttia ensimmäisen jakson lopussa.

Tappiosta huolimatta helsinkiläisillä oli aihetta juhlaan. IFK-ikoni Jukka Halme pelasi viimeisen kotiottelunsa Tähtirinnoissa. Liki 250 sarjaottelua IFK:n paidassa pelanneen Halmeen komea ura tulee päätökseen sunnuntaina Lahdessa. Myös Jani Bäckman ja Sakari Mattila päättävät komeat huippu-uransa tähän kauteen. Heistä Mattilan ura on jo tullut päätökseen, sillä hän on pelikiellossa viimeisestä ottelusta. FC Lahteakin urallaan edustanut Bäckman puolestaan pääsee Halmeen tavoin vielä juhlimaan huomenna. IFK:n joukkue haluaa varmasti antaa ikoneilleen ikimuistoiset läksiäiset.

Historia vahvasti Lahden

FC Lahti ja HIFK ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Helsingissä Lahti nappasi 3–0-voiton Altin Zeqirin, Chinedu Geoffreyn ja Macoumba Kandjin osumilla. Hiihtiksellä pisteet puolestaan tasattiin maalittomalla tasapelillä, vaikka lahtelaiset saivat pelata ottelun toisen jakson ylivoimalla IFK:n Sávio Roberton taklattua holtittomasti ja katseltua sen jälkeen suoraa punaista korttia.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 23 kertaa ja IFK on kyennyt voittamaan vain kahdesti. Lahdella voittoja on 13. Liigassa Tähtirinnat ovat kyenneet vain yhteen voittoon. Maaleja Lahti on tehnyt 35, IFK 20.

Kahdessa edellissä Lahdessa pelatussa keskinäisessä ottelussa on päädytty maalittomaan tasapeliin. IFK on kuitenkin ottanut molemmissa otteluissa punaisen kortin. Onnistuuko Lahti tällä kertaa rikkomaan IFK:n puolustuksen vai saako Jani Bäckman iloiset läksiäiset vanhasta kotikaupungistaan.

FC Lahti – HIFK 16.10.2022 kelo 15.00 Lahden stadionilla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Ottelun isäntänä toimii Print Team.

Ottelun ennakkoliput halvemmalla Tiketistä. Liput portin lipunmyyntikioskeista 20 euroa. Teerenpelin kanta-asiakkaiden lippuetu lunastettavissa lipunmyynnistä.

Mekonomen Autohuollon VIP-parkkipaikka löytyy jäähallin kentältä. Stadionin edustan yläparkkipaikka on suljettuna. Pysäköintitilaa löytyy myös Messukeskuksen pysäköintialueelta. Suosithan saapuessasi kestäviä liikkumismuotoja. Pyöräparkit löytyvät Suurhallin edestä ja Hiihtosillan alta. Mankeli-asema löytyy Hiihtostadionin edustalta, Salpausselän Seisakkeen edustalta.

Pääkatsomon sektorissa A2 on kotikannattajakatsomo. Junnufanikatsomo on sektorissa A5. Junnufanipassien palkintoja jaetaan fanituotepisteellä. Vieraskannattajille on varattu paikat pääkatsomon hyppyrimäkien puoleisesta päädystä sektorista A8.

Ottelun käsiohjelma on ostettavissa muistoksi kahden euron hintaan fanituotepisteeltä. Digitaaliseen käsiohjelmaan voit tutustua tästä.

Ottelun Sinuhe-statpackiin pääset tutustumaan tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola