UNIQUEkoti -OTTELUENNAKKO: vuorossa Unelmien kierros

Sunnuntai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. Veikkausliigan runkosarja huipentuu sunnuntaina ja Unelmien kierroksella FC Lahti saa Hiihtikselle vieraakseen Ilveksen Tampereelta. Molemmat joukkueet kamppailevat putoamista vastaan, joten ottelusta ei puutu panosta ja pisteet ovat erittäin tärkeitä. Otteluisäntänä toimii OP Päijät-Häme

Lahdella kiireinen viikko 

FC Lahti kohtasi viikon sisään kahdesti FC Interin. Molemmat ottelut noudattivat samaa kaavaa, jossa Inter meni johtoon ja Lahti kampesi itsensä tasoihin. Inter kuitenkin onnistui puristamaan molemmissa otteluissa voittomaalin ja nappasi pisteet lukemin 2—1. Turussa Lahden osumasta vastasi Matheus Alves ja keskiviikon rästiottelussa lahtelaisista osui Anouar El Moukhantir uransa ensimmäisellä liigaosumalla. 

Torstaina FC Lahti vapautti päävalmentaja Mikko Mannilan tehtävistään ja valmennusvastuun otti Toni Lindberg. Samalla myös valmennustiimiä täydennettiin Joni Kallioisella. Uusi valmennustiimi on saanut aikaa vain muutaman päivän, mutta pieniä muutoksia nähtäneen jo sunnuntaina. FC Lahti joutuu lähtemään sunnuntaina ilman Lassi Järvenpäätä, Pablo Andrade, Eemeli Virta ja Matti Klinga. Tuore valmentaja Lindberg haluaa nähdä kentällä kaikkensa antavan Lahden. 

– Peliin heittäytyvä, kaikkensa antava ja rohkea futari ovat olleet avainsanoja, joita olemme tässä muutaman vuorokauden aikana työstäneet sekä kentällä että kopissa. Sarjaottelut ovat osoittaneet, että yksittäiset pelit ovat erittäin tasaisia ja uskon, että niin on myös huomenna. Runkosarjan päättävä kierros luo asetelmat loppusarjoihin, joten jokainen haluaa varmasti lähteä niihin mahdollisimman hyvistä asemista. Voitto irtoaa päättäväisyydellä, rohkeudella ja aktiivisella pelaamisella molempiin suuntiin. Maaleja on pystyttävä tekemään voiton saamiseksi ja sen myötä meidän on toimitettava miestä ja palloa rohkeasti maalialueelle, Lindberg ennakoi. 

Ilves pisteen edellä 

Vierailija Ilves on FC Lahtea pisteen edellä. Myös Ilves on vaihtanut tällä kaudella päävalmentajaa ja nyt valmennusvastuussa on Joni Lehtonen. Edellisellä kierroksella Ilves kohtasi vieraskentällä FC Hongan. Tamperelaiset saivat pelata koko toisen jakson ylivoimalla, mutta Honka nappasi 2—0-voiton ja syvensi Ilveksen kriisiä. 

Ilveksellä on kuitenkin potentiaalia karistaa putoamispeikko. Maalivahti Otso Virtanen on liigan eliittiä ja Tatu Miettunen on liigatasolla erittäin kokenut. Lauri Ala-Myllymäki ei ole päässyt vielä muutaman vuoden takaiseen vireeseensä, mutta hän on pallon saadessaan aina vaarallinen. Ilveksen paras maalintekijä ja Lahtea useasti kurittanut Santeri Haarala on ottelusta pelikiellossa. 

Ilveksellä vaikeita reissuja Lahteen 

Joukkueet kohtasivat toisensa lakkiaispäivänä Tampereella. Ilves meni ottelussa 2—0-johtoon Tatu Miettusen ja tamperelaiset jo jättäneen Adam Larssonin maaleilla. Toisella jaksolla Matheus Alves upotti rangaistuspotkun ja Juho Pirttijoki nikkasi hetkeä myöhemmin tasoituksen. Debyyttiotteluaan pelannut peruskoulun päättötodistuksen samana päivänä saanut Osku Maukonen joutui jättämään vielä kentän aivan ottelun lopussa ja Anton Munukka kävi pelaamassa ottelun viimeiset minuutit ottaen tasapelin varmistaneen torjunnan. 

Edellisessä Ilves-ottelussa maalin osuneiden lahtelaisten lisäksi Ilvestä ovat uransa aikana nykypelaajista rokottaneet Mikko Kuningas, Teemu Penninkangas ja Matti Klinga. Kuninkaalle kauden 2015 maali oli myös uran ensimmäinen liigaosuma. Ilvestä lahtelaisista ovat uransa varrella edustaneet Penninkankaan ohella Jusif Ali

Tampereen Ilves on voittanut pääsarjaottelun Lahdessa edellisen kerran toukokuussa 1991. FC Lahtea vastaan Ilves on pelannut Lahdessa 15 pääsarjaottelua ilman voittoa. Onnistuuko Lahti jatkamaan putkea myös tänä vuonna? 

FC Lahti – Ilves 3.9.2023 kello 16.00 Lahden stadionilla! 

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti. 

Otteluisäntänä toimii OP Päijät-Häme. 

Ottelun ennakkoliput Tiketistä. Liput portin lipunmyyntikioskeilta 20 euroa kappale. 

Veikkausliigan runkosarjan päätöskierros toteutetaan yhteistyössä SOS Lapsikylän kanssa. Lue Unelmien kierroksesta lisää tästä

VIP-pysäköinti stadionin yläparkkipaikalla. Muuten pysäköinti Messukeskuksen parkkipaikalla. Huomioithan, että pysäköintitilaa on rajallisesti. Suosithan saapuessasi kestäviä liikkumismuotoja. Mankeli-asema löytyy Salpausselän seisakkeen edestä. Pyöräparkkeja on puolestaan Suurhallin edustalla ja Hiihtosillan alla. 

VIP-portti aukeaa puolitoista tuntia ennen ja muut portit aukeavat tuntia ennen ottelun alkua. Varauduthan turvatarkastuksiin. 

Kotikannattajille on varattu oma sisäänkäynti hiihtosillan puoleisesta päädystä. Kotikannattajille on varattu paikat sektorista A7 ja A8. Junnufanikatsomo löytyy sektorista A5. Muistathan hakea leiman junnufanipassiin fanituotepisteeltä. Perheille on varattu paikat sektorin A5 yläosasta. Vieraskannattajien paikat löytyvät sektorista A1. Vieraskannattajille on toimitettu oma lippulinkki. 

Ennen ottelun alkua Kiinteistömaailma Aleksi 34:n Futisvälittäjä Jukka Hirvonen palkitsee FC Lahden runkosarjan terävimmän pelaajan viikon lounailla Ravintola Jonel Thaihin. 

Palvelualueella on tuttuun tapaan myynnissä Maatila Liha-Merosen paikallisia makkaroita ja Hartwallin virvokkeita. Lisäksi palvelualueelta löytyy Jonel Thain thai-ruokaa. Mikäli tuotteista ei löydy omaa suosikkia, Wolt-piste palvelee koko ottelutapahtuman ajan. Lue lisää tapahtumasta ja esimerkiksi ruokapalveluista tästä. 

Mikäli et pääse paikalle, näkyy ottelu myös Ruutu-palvelussa

Ottelun käsiohjelma on maksuton ja niitä on jaossa fanituotepisteellä. 

Ottelun Statpackiin pääsee tutustumaan tästä

Teksti: Tommi Leirilaakso 

Kuva: Lauri Ilola