UNIQUEkoti -otteluennakko: Tulikuuma keli, tulikuuma peli – osta lippusi nyt!

Keskiviikko on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. FCLahti saa vastaansa Lahden stadionille yhden Suomen vanhimmista jalkapalloseuroista, Helsingin IFK:n. Yleisö on vihdoin ja viimein tervetullut stadionille, joten osta lippusi ennakkoon tästä. Otteluisäntänä keskiviikkona toimii Halton.

FC Lahti lähtee kauden viidenteen kotiotteluunsa allaan neljä perättäistä tappiotonta ottelua. Matkalla ovat kaatuneet niin FC Honka, IFK Mariehamn ja Ilves. Viime viikolla FC Lahti kävi Valkeakoskella hakemassa 1-1-taistelutasapelin FC Hakan vieraana. Valkeakoskella Lahden maalintekijäksi merkattiin legendaarinen oma maali. Lisäksi Chinedu Geoffrey, Altin Zeqiri ja Jasin Assehnoun ovat osuneet maaottelutauon jälkeen maaliin.

Kari Arkivuo ja Pyry Lampinen ovat palanneet joukkueharjoitteluun ja Henri Eninful on toipunut maajoukkuerasituksestaan. Varmasti poissa ovat vain Teemu Penninkangas ja Viljami Isotalo ja pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi sivussa oleva Javi Hervás. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli toivoo kotiyleisön saapuvan runsain joukoin katsomoon.

– Joukkueella on hyvä fiilis. Olosuhteet ovat hyvät ja lämpöä on. Vähän voisi tietysti olla viileämpi, sillä lämpötila on vaikuttanut harjoitusten kestoon ja tempoon enemmän kuin on suunniteltu. Yleisö tietysti tuo maustetta peliin. Yleisön vaikutus näkyi jo viime kotipelissä ja nyt kun rajoitukset poistuvat, saamme toivottavasti paljon lahtelaisia katsomoon. Yleisö reagoi meidän tekemiseemme ja me reagoimme yleisöön. Saamme lisävirtaa katsojista ja luvassa on varmasti värikäs ja kova ottelu, Zeneli hehkuttaa.

Vierailija Helsingin IFK on voittanut kaksi edellistä otteluaan. Ensin FC KTP kaatui 2-0 ja edellisellä kierroksella HIFK kaatoi Hongan 1-0. Jusif Ali osui kertaalleen molemmissa otteluissa ja kolmannen osuman on iskenyt Pipe Saéz. Calum Ward on torjunut molemmissa otteluissa nollapelit.

IFK:lla on riveissään kaksi Veikkausliigan ehdotonta tähteä. Sakari Mattila ja Moshtagh Yaghoubi ovat molemmat esiintyneet Suomen A-maajoukkueessa. Lisäksi Erikson Carlos kykenee kantamaan joukkuettaan reppuselässä. Nopeat Keaton Isaksson ja Jeremiah Streng pitävät lahtelaispuolustajat kiireisinä.

Joukkueiden väliset kohtaamiset ovat olleet usein tiukkoja ja värikkäitä. Usein ratkaisevat osumat ovat nähty vasta aivan ottelun viimeisillä sekunneilla. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat tämän vuoden Suomen Cup -karsinnassa Talissa. IFK nappasi viimeisillä minuuteilla 1-0-voiton Jeremiah Strengin osumalla. FC Lahti on kyennyt nappaamaan yhtä kertaa lukuun ottamatta Lahdessa pisteitä IFK:ta vastaan, mutta helppoa putken jatkaminen ei tänäänkään ole.

Onnistuuko FC Lahti jatkamaan tappiotonta putkeaan?

FC Lahti – HIFK 23.6.2021 kello 18.30 Lahden stadionilla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Osta ottelulippusi ennakkoon Tiketistä tästä.

Mikäli et pääse paikan päälle, on ottelu nähtävissä suorana Ruutu-palvelusta.

Ottelun Sinuhe-statpackiin pääset tästä.

Ottelun käsiohjelma luettavissa digitaalisena tästä. Käsiohjelman saa ostettua paperisena itselleen kahden euron hintaan fanituotemyyntipisteestä. Premium-kausikortilla käsiohjelma on ilmainen.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Juha Tamminen