UNIQUEkoti -OTTELUENNAKKO: Pistejahti jatkuu Seinäjoella

Lauantain on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. FC Lahden tie vie jälleen Pohjanmaalle. Tällä kertaa lahtelaisten pistejahti jatkuu vieraskentällä Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan.

Voittotili avattu

FC Lahti avasi edellisellä kierroksella voittotilinsä komeasti vierasottelussa IFK Marienhamnia vastaan. Lahti nousi kahdesti tappioasemasta tasoihin ja paineli lopussa ohi 3—2-voittoon. Liigakauden ensimmäisestä osumasta vastasi vaihdosta kentälle tullut Tommi Jäntti. Toisen tasoitusosuman iski kolhustaan toipunut Altin Zeqiri, joka syötti vielä Juho Pirttijoen kulmapotkusta syntyneen voittomaalin. Kahden kierroksen jälkeen Lahti on neljässä pisteessä jaetulla kolmannella sijalla.

Pitkälle vierasreissulle Lahti lähtee jo perjantaina. Pitkäaikaispotilas Lassi Järvenpää on varmasti sivussa, Teemu Penninkangas parantelee vielä itseään ja lisäksi saarella kolhun saanut Eemeli Virta ei ole valmennusjohdon käytettävissä. Virta tulee olemaan sivussa jopa kuukausia. Myös vastikään Lahteen siirtynyt Pablo Andrade on sivussa tämän ottelun, mutta on suurella todennäköisyydellä käytettävissä jo ensi viikolla. FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila haluaa joukkueensa parantavan muun muassa pallollista peliään.

– Viime ottelu oli kova suoritus, kun nousimme takaa-ajoasemasta viemään kolme pistettä. Se vaati paljon henkistä kanttia. Lauantain pelistä tulee varmasti erilainen, sillä vastassa on nälkäinen kotijoukkue, joka tulee kovaa alussa. Meidän pitää saada kontrolloitua peliä paremmin ja pallollisen pelimme tulee olla parempaa, jotta emme joudu puolustamaan koko ottelua syvällä omalla alueellamme. Hyökkäyspäässä meidän täytyy onnistua haavoittamaan vastustajaa erilaisissa tilanteissa. Meidän pitää myös nostaa edellisestä ottelusta peruspelaamisemme tasoa korkeammaksi ja saada ryntäilyä vähemmäksi, jotta saamme haluamamme tuloksen, Mannila kertoo.

Kotijoukkue tasapisteissä Lahden kanssa

Myös kotijoukkue Seinäjoen Jalkapallokerho on avannut kautensa voitolla ja tasapelillä ja on Lahden takana vain huonomman maalieron takia. Viime kierroksella SJK kohtasi vieraskentällä FC Hongan. Tasainen taisto päättyi lopulta maalittomaan tasapeliin. Seinäjokiset saivat paikkoja vasta ottelun lopussa ja Honka oli ottelussa lähempänä maalia.

SJK:n maalivahti koki talvella suuren muutoksen, kun pitkään Pohjanmaalla torjunut Jesse Öst siirtyi Helsinkiin. Uudeksi veräjänvartijaksi saapui Arsenal-laina, liki kaksimetrinen Ovie Ejeheri. Nuoresta iästään huolimatta Ejeheri on vakuuttanut pelaamissaan otteluissa.

Seinäjokiset ovat käyneet läpi nuorennusleikkausta, kun kokeneet Niko Markkula ja Mehmet Hetemaj lopettivat uransa. Seinäjokiset kuitenkin saivat mieluisan paluumuuttajan, kun liigan parhaimmistoon kuuluva laitapuolustaja Murilo palasi Pohjanmaalle. Lisäksi talvella saapunut Nicaraguan maajoukkuehyökkääjä Jaime Moreno tuo viimeistelytaitoa Murilon antamiin hyviin palloihin. Avainpelaajista Pyry Hannola, Diego Rojas ja Jake Dunwoody jatkavat seuran väreissä myös tulevalla kaudella.

Historia vahvasti Lahden

FC Lahti onnistui viime kaudella voittamaan SJK:n Seinäjoelle 2—1-lukemin. Pyry Lampinen iski avausosuman, mutta SJK nousi tasoihin. Seinäjokisten oma maali toi pisteet kuitenkin Lahteen. Lahdessa puolestaan SJK nappasi historiansa ensimmäisen voiton lukemin 3—1. Berat Kösen kavennusosuma jäi lopulta laihaksi lohduksi.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa jo 27 kertaa. Lahti on voittanut otteluista 12 ja SJK vain viisi. Tasapeliin keskinäisissä otteluissa on päädytty kymmenen kertaa. Lahti johtaa myös niukasti maaleissa 28—24.

FC Lahden riveissä pelaa kolme seinäjokisia uransa aikana edustanutta pelaajaa. Pohjanmaalta kotoisin oleva Teemu Penninkangas oli joukkueessa SJK:n mestaruusvuosina. Lahtelaiskasvatti Matti Klinga edusti illan vastustajaa 2016—2018. Lahteen viime viikolla siirtynyt Pablo Andrade puolestaan saapui mastokaupunkiin juuri Seinäjoelta. Jatkaako Lahti hyvin alkanutta kautta ja kartuttaa pistepussiaan jälleen lauantaina?

SJK – FC Lahti 22.4.2023 kello 17.00 OmaSP Stadionilla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

FC Lahden kannattajille on varattu paikat stadionin itäpäädystä lohkosta 114. Katsomoon myydään vain ennakkolippuja, jotka voi ostaa tästä.

Mikäli et matkaa paikan päälle, näkyy ottelu Ruutu-palvelusta.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Juha Tamminen