UNIQUEkoti -OTTELUENNAKKO: Mankelilla matsiin – FC Lahti palaa vieraskiertueelta

Sunnuntai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. FC Lahti palaa kahden murheellisen ottelun jälkeen takaisin tutulle Hiihtikselle. Lahtelaisia saapuu haastamaan europelikiireiden keskellä oleva Seinäjoen Jalkapallokerho. Otteluisäntänä toimii Kaupunkipyörä Mankeli.

FC Lahdella haastava kokoonpanotilanne

FC Lahti pelasi edellisen voitokkaan kotiottelun jälkeen kaksi vaikeaa vierasottelua. Lahtelaisten vieraspelikiertue oli murheellinen, sillä ensin Kuopion Palloseura höykytti Lahtea 4-0 ja FC Honka musersi Lahden 5-0. Murskatappioiden lisäksi lahtelaisille tuli otteluista loukkaantumisia ja pelikieltoja.

Sunnuntain ottelun kokoonpanotilanne on haastava. Lahden riveistä puuttuvat varmasti pelikieltoiset Eduards Emsis ja Chinedu Geoffrey. Lisäksi pienten vammojen vuoksi sivussa ovat Matti Klinga, Macoumba Kandji ja Pyry Lampinen. Muutaman pelaajan pelikunto ratkeaa vasta ottelun alla. Lisäksi Albion Ademin laina ja Alan Henriquen sopimus päättyivät, eikä kaksikko ole enää Lahdessa. Toisaalta Teemu Penninkankaan pelikielto on kärsitty, joten hän on jälleen valmennusjohdon käytettävissä. FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila ei sulje pois mahdollisia liigadebyyttejä.

– Meidän pitää tietysti puolustaa hyvin ja tosi kompaktisti. Sitä kautta annamme joukkueelle mahdollisuuden voittaa. Se on selvä, että meidän pitää pienentää päästettyjen maalien määrää. Koko joukkueen puolustaminen eri tilanteissa, on se sitten sivuraja, prässi tai matala blokki, pitää tehdä hyvin. Uskon, että saamme luotua sellaisia paikkoja ja löydämme SJK:n akilleen kantapäät puolustuksesta. Liigadebyytit ovat huomenna mahdollisia, jopa hyvin todennäköisiä, Mannila kertoo.

Vierasjoukkue keskellä eurokiireitä

Vierailija Seinäjoen Jalkapallokerho kohtasi viikko sitten liigassa kotonaan Ilveksen. SJK meni ottelussa johtoon Ilveksen omalla maalilla, mutta Ilves tuli rinnalle ja löi tasoitusosuman jälkeen SJK:n köysiin. Seinäjokiset selvisivät paineesta yhdellä takaiskulla ja Tuomas Kaukua tasoitti ottelun. Ilves iski vielä alivoimalla 3-2-johtomaalin, mutta lopulta Tomas Hrádecký iski 3-3-tasalukemat komealla kaukolaukauksellaan.

Viikolla SJK kohtasi kotonaan Norjan pääsarjaa johtavan Lillestrøm SK:n. SJK kykeni luomaan muutaman maukkaan maalipaikan Kingsley Oforin kautta, mutta seinäjokiset eivät saaneet kuparista rikki edes rangaistuspotkusta. Lillestrøm kolisutteli ottelussa maalipuita ja lopulta toisella jaksolla norjalaiset iskivät ensimmäisen osaottelun ainoan osuman. SJK:lle jäi kuitenkin pelattavaa vielä toiseen osaotteluun, joten se voi vaikuttaa myös sunnuntain liigaotteluun.

Vaikka SJK on liigassa vasta yhdeksäntenä ja päästänt Lahden jälkeen toiseksi eniten maaleja sarjassa, on sillä potentiaalia taistella paljon korkeammista sijoista. Hyökkääjä Jake Jervis on yksi liigan vaarallisimpia hyökkääjiä. Nuori Pyry Hannola kykenee loihtimaan maalipaikkoja tyhjästä ja nopea Daniel Håkans pitää lahtelaispuolustajat varpaillaan. Myös taitava Diego Rojas on pelipäälle sattuessaan vaikea pideltävä.

SJK on Lahdelle mieluisa vastus

FC Lahti ja SJK ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 26 kertaa. SJK on ollut Lahdelle mieluisa vastus, sillä Lahti on voittanut 12 ja SJK vain neljä. Maaleja lahtelaiset ovat iskeneet 27, SJK puolestaan 21.

SJK ei ole koskaan voittanut kilpailullista ottelua Lahdessa. Joukkueet ovat kohdanneet Lahdessa kymmenen kertaa, eikä SJK ole kyennyt voittamaan. Lisäksi Lahti on kertaalleen ollut nimellisenä kotijoukkueena Liigacupin finaalissa ja myös kyseinen ottelu päättyi lahtelaisten juhliin rangaistuspotkukilpailun päätteeksi.

FC Lahden nykyisistä pelaajista seinäjokisia ovat edustaneet Matti Klinga ja Teemu Penninkangas. Syntymäpäiviään ottelupäivänä viettävä Penninkangas on iskenyt myös FC Lahti -uransa ensimmäisen osuman SJK:n verkkoon. Jatkuuko Lahden komea SJK-putki ja onnistuuko Penninkangas syntymäpäiviensä kunniaksi?

FC Lahti – SJK 24.7.2022 kello 16.00 Lahden stadionilla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Mankelilla matsiin, otteluisäntänä toimii Kaupunkipyörä Mankeli. Mankeli-asema löytyy aivan Hiihtostadionin edustalta, Salpausselän seisakkeen vierestä.

Otteluliput ennakkoon Tiketistä.

Mekonomen Autohuollon VIP-parkkipaikka löytyy stadionin yläparkkipaikalta. Pysäköintitilaa löytyy myös Messukeskuksen pysäköintialueelta. Suosithan saapuessasi kestäviä liikkumismuotoja. Pyöräparkit löytyvät Suurhallin edestä ja Hiihtosillan alta. Mankeli-asema löytyy Hiihtostadionin edustalta, Salpausselän seisakkeen edustalta.

Pääkatsomon sektorissa A2 on kotikannattajakatsomo. Junnufanikatsomo on sektorissa A5 ja sektorin edustalla on jaossa junnupasseja ja leimoja passeihin. Vieraskannattajille on varattu paikat pääkatsomon hyppyrimäkien puoleisesta päädystä sektorista A8.

Palvelualueella on tarjolla perinteisten Merosten lisäksi myös Cilantron maukkaita tuotteita, Hartwallin uusimpia virvokkeita ja Mamma Marian jäätelöä. Anniskelualuetta ovat palvelualueen lisäksi myös sektoreiden A1, A2 ja A3 yläosat.

Ottelun käsiohjelma on ostettavissa muistoksi kahden euron hintaan fanituotepisteeltä. Digitaaliseen käsiohjelmaan pääset tutustumaan tästä.

Ottelun Sinuhe-statpackiin pääset tutustumaan tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola