UNIQUEkoti -OTTELUENNAKKO: Maanantaina taistelu isoista pisteistä

Maanantaina on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. FC Lahti saa vieraakseen Hiihtiksen nurmelle Helsingin IFK:n. Joukkueet ovat sarjataulukossa perättäisillä sijoilla, joten maanantaina pelataan isoista pisteistä. Ottelun isäntänä toimii Halton.

FC Lahti katkaisi tappioputken

FC Lahti onnistui katkaisemaan edellisellä kierroksella tappioputkensa Ilvestä vastaan. Ilves meni ottelun alussa johtoon, mutta Lahti paransi peliään ottelun edetessä. Teemu Penninkangas iski tärkeän tasoitusosuman ottelun loppupuoliskolla erikoistilanteen jälkimainingeissa. Lahden saama taistelupiste kasvatti eroa lahtelaisten ja sarjajumbon välillä kuuteen pisteeseen.

Maanantain otteluun Lahti pääsee vahvistuneena. Viikolla joukkueeseen Oulusta siirtynyt Dennis Salanović on valmennusjohdon käytettävissä ja edellisessä ottelussa debytoineet Arian Kabashi ja Nemanja Bosančić ovat päässeet paremmin sisään joukkueeseen. Varmasti sivussa ovat vain Juho Pirttijoki, Matti Klinga ja Macoumba Kandji. FC Lahden päävalmentaja Mikko Mannila korostaa pelisuunnitelman tärkeyttä huomisessa ottelussa.

– Uudet pelaajat ovat sopeutuneet päivä päivältä paremmin ja se näkyy myös treenikentällä. Meidän pitää huomenna olla energisiä ja työteliäitä. Meidän täytyy pitää kiinni pelisuunnitelmastamme. Meidän pitää löytää ne oikeat hetket hyökätä ja tunnistaa, miten hyökkäämme. Vastustaja on sarjasijoitustaan vaarallisempi ja he ovat menneet uuden valmentajan johdoola eteenpäin pelillisesti. Luvassa on todella tiukka peli. Vastustajalla on kaksi Eremenkoa ja tietysti joudumme huomioimaan pelisuunnitelmassamme heidät. Tarvitsemme huomenna ja lopuissa peleissä koko yhteisön tukea. Pelaamme isoja pelejä koko loppukauden ja joukkue pyrkii antamaan kaikkensa, joten toivon, että myös katsomosta löytyy tukea, Mannila toivoo.

Vierailijoiden keskikentällä supertähti

Vierailija Helsingin IFK on sarjajumbona ja joukkue on kyennyt ottamaan vain yhden voiton tällä kaudella. Edellisellä kierroksella IFK kohtasi kotonaan FC Interin. Tähtirinnat olivat teräviä ottelun alussa, mutta Sakari Mattilan ulosajo romutti punapaitojen pelisuunnitelman. Lopulta Inter vei pisteet lukemin 3-0.

Yksi IFK:n piristymisen arkkitehdeistä on kesken kauden päävalmentajaksi tullut Mika-Matti Paatelainen. Hän on saanut IFK:n keskikentälle supertähden, kun yksi kaikkien aikojen suomalaispelaajista, Roman Eremenko liittyi joukkueeseen. Eremenkon otteissa ei näkynyt pelaamattomuus, vaan hän kykeni välittömästi luomaan vaarallisia tilanteita Interin maalille ja rauhoittamaan punapaitojen pallollista peliä.

IFK loi vaarallisimmat tilanteensa Eremenkon lisäksi Macario Hing-Gloverin laidalta. Laitapuolustajan nopeus antaa IFK:lle mahdollisuuden voittaa palloja hyökkäyspäässä ja toimittamaan niitä maalille. Punapaitojen hyökkäyskalustosta löytyy myös maajoukkuemies Eero Markkanen, joten lahtelaisille ei ole luvassa helppoa peliä.

IFK voittanut Lahdessa vain kerran

FC Lahti ja HIFK ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 22 kertaa. Lahti on voittanut otteluista 13 ja IFK vain kaksi. Maaleja lahtelaiset ovat iskeneet 35 ja IFK on osunut keskinäisissä otteluissa 20 kertaa. IFK on voittanut Lahden liigaotteluissa vain kerran. Kaudella 2015 helsinkiläiset pöllyttivät Lahtea 5-0-murskalukemin. Muista liigaotteluista IFK:a vastaan Lahti on saalistanut pisteitä.

Joukkueet kohtasivat toisensa huhtikuussa liigaottelussa Töölössä. Ottelun avausjakso oli maaliton Lahden hallinnasta huolimatta. Toisella jaksolla Chinedu Geoffrey osui erikoistilanteesta ja Altin Zeqiri upotti komean soolomaalin. Päätöslukemat iski Macoumba Kandji puolittaisesta läpiajosta. Vaikka tilastot ovat lahtelaisten puolella, saa FC Lahti tehdä täyden päivätyön, jotta pisteet jäävät Lahteen.

FC Lahti – HIFK 8.8.2022 kello 18.00 Lahden stadionilla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Otteluisäntänä toimii Halton.

Liput ennakkoon halvemmalla Tiketistä.

Stadionin yläparkkipaikka on suljettu. Mekonomen Autohuollon VIP-parkkipaikka on jäähallin kentällä. Pysäköintitilaa löytyy myös Messukeskuksen pysäköintialueelta. Suosithan saapuessasi kestäviä liikkumismuotoja. Pyöräparkit löytyvät Suurhallin edestä ja Hiihtosillan alta. Mankeli-asema löytyy Hiihtostadionin edustalta, Salpausselän Seisakkeen edustalta.

Pääkatsomon sektorissa A2 on kotikannattajakatsomo. Junnufanikatsomo on sektorissa A5 ja sektorin edustalla on jaossa junnupasseja ja leimoja passeihin. Vieraskannattajille on varattu paikat pääkatsomon hyppyrimäkien puoleisesta päädystä sektorista A8.

Palvelualueella on tarjolla perinteisten Merosten lisäksi myös Cilantron maukkaita tuotteita, Mamma Marian jäätelöitä ja Hartwallin virvokkeita. Anniskelualuetta ovat palvelualueen lisäksi myös sektoreiden A1, A2 ja A3 yläosat.

Ottelun käsiohjelma on ostettavissa muistoksi kahden euron hintaan fanituotepisteeltä. Digitaaliseen käsiohjelmaan pääset tutustumaan tästä.

Ottelun Sinuhe-statpackiin pääset tutustumaan tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola