UNIQUEkoti -otteluennakko: Kovavireinen FC Lahti lähtee murtamaan IFK:n puolustusta

Maanantai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. Kovassa vireessä oleva FC Lahti matkaa yhden Suomen vanhimman seuran vieraaksi Helsinkiin. Lahtelaisia isännöi Töölössä niskaan hengittävä Helsingin IFK.

FC Lahti on pitkässä tappiottomassa putkessa. Edellisestä tappiosta on vierähtänyt liki kaksi kuukautta ja tappiottomia otteluita on kertynyt jo seitsemän. Edellisellä kierroksella FC Lahti nousi takaa-ajoasemasta voittoon Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan kotikentällään. Kentille palannut Pyry Lampinen alusti taidokkaasti Macoumba Kandjin tasoitusosuman ja Jasin Assehnoun upotti ottelun loppuhetkillä Eemeli Virran hankkiman rangaistuspotkun. Voitto nosti Lahden liigassa jo neljänneksi, eivätkä edessä häärivät FC Inter ja Kuopion Palloseura ole kaukana.

Voitetusta ottelusta huolimatta Lahden pelissä on vielä paljon parannettavaa ja sitä joukkue lähtee Helsinkiin tekemään. Sivussa ovat yhä Teemu Penninkangas, Viljami Isotalo ja Altin Zeqiri. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli korostaa, että vastustajana on hyvin organisoitu joukkue, jonka kanssa Lahti saa tehdä täyden päivätyön saadakseen pisteitä..

– Olemme valmistautuneet otteluun normaalisti. Toki meillä on viiden päivän sisään kaksi ottelua ja näiden helteiden kanssa se pitää ottaa huomioon. Maanantain ottelu on tasainen. Molemmilla joukkueilla on vahva luonne. Vastustaja on hyvin organisoitu joukkue ja he haluavat palata varmasti pisteille kotiyleisön edessä. Olemme edenneet joukkueena, mutta meillä on paljon kehitettävää pelissämme. Pisteet ovat kuitenkin ykkösprioriteettimme, Zeneli alleviivaa.

Kotijoukkue Helsingin IFK on hyvästä startistaan huolimatta pelannut kolme edellistä ottelua voitoitta. Otteluissa se on kuitenkin ollut hallitsevampi osapuoli, vaikka IFK jäi tasapeliin Kamratmötessä ja hävisi Stadin derbyn 1-0. IFK:n tiivis ja hyvin organisoitu puolustus on tuonut Tähtirinnoille pisteitä, mutta viimeisissä otteluissaan joukkue on kamppaillut maalinteon suhteen. IFK:n edellinen maali on liki kuukauden takaa, kun Jusif Ali toimitti pallon Hongan reppuun.

Vaikka IFK:n maalinteko on ollut tuskaista viimeiset ottelut, on joukkueessa silti paljon hyökkäyspään uhkaa. Keaton Isaksson kykenee viimeistelemään paikoista, kuten myös Jani Bäckman ja Jeremiah Streng. Moshtagh Yaghoubi loihtii puolestaan paikkoja syötöillään ja tarvittaessa hän voi ratkaista pelin myös itse. IFK-legenda Jukka Halme tekee puolestaan loistavasti ja nöyrästi töitä molempiin suuntiin. Lahtea vastaan suoran punaisen napannut Pipe Sáez vapautuu pelikiellosta, mutta Macario Hing-Gloverin pelikielto jatkuu myös Lahtea vastaan.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti. Suomen Cupin karsinnassa IFK nappasi 1-0-kotivoiton Jeremiah Strengin loppuhetken maalilla. Juuri ennen juhannusta joukkueet kohtasivat Lahdessa ja kahden hyvän puolustuksen taistossa tuloksena oli maaliton tasapeli.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 20 kertaa. Lahti on voittanut kohtaamisista 11 ja seitsemän kertaa on päädytty tasatulokseen. Lahti johtaa myös maaleissa. Lahtelaiset ovat iskeneet 31 osumaa IFK:n saldon ollessa 20. IFK:n edellinen liigavoitto Lahdesta on kaudelta 2015 ja sitä putkea FC Lahti lähtee maanantaina jatkamaan.

HIFK – FC Lahti 12.7.2021 kello 18.30 Bolt Arenalla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti!

Lahtelaisille on varattu Itäkatsomon lohko 136. Osta lippusi ennakkoon tästä.

Mikäli et pääse paikan päälle katsomaan ottelua, näyttää Ruutu-palvelu ottelun suorana lähetyksenä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola