UNIQUEkoti -OTTELUENNAKKO: Kauden viimeinen vierasreissu edessä

Sunnuntai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. Sarjapaikkansa ensi kauden Veikkausliigaan jo varmistanut FC Lahti lähtee kauden viimeiseen vierasotteluun syysmyrskyn keskelle Ahvenanmaalle. Siellä lahtelaisia isännöi sarjapaikastaan kynsin ja hampain taisteleva IFK Mariehamn.

Paineeton tila

FC Lahdella ei ole enää suurta panosta kumpaakaan suuntaan. Sarjapaikka on varma, eikä mahdollisuuksia europaikkalopputurnaukseen enää ole. FC Lahti haluaa silti napata Haastajasarjan kakkostilan. Edellisellä kierroksella Lahti kärsi ensimmäisen tappionsa uuden valmennuksen alaisuudessa. Lahtelaiset loivat tukun maalipaikkoja, mutta FC Haka piti maalinsa puhtaana ja iski kahdesti.

FC Lahti on Haastajasarjassa tällä hetkellä kolmantena tasapisteissä toisena olevan Hakan kanssa. Hakan maaliero on niukasti parempi, joten lahtelaisilla on loistavat mahdollisuudet ohittaa koskilaiset. Saarelle Lahti lähtee ilman pelikieltoista Arian Kabshia, jonka lisäksi sivussa ovat varmasti Marius Könkkölä, Pablo Andrade, Lassi Järvenpää ja Juho Pirttijoki. FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg haluaa neljästä aikaisemmasta pelistä tutun hyvän pelillisen ilmeen jatkuvan.

– Haka-ottelu on nyt pureskeltu ja käyty läpi, mitä siinä on ollut mukautettavaa. Meillä on ollut hyvä harjoitusviikko, jossa olemme käyneet läpi vastustajan tekemistä ja meillä on tiedossa selkeät alueet, missä lähdemme iskemään heitä vastaan. Vastustajalle ottelu on iso ja lauantain tulokset antavat heille suuntaviivoja. Meillä on hyvällä ilmeelle ja raikkaalla otteella oleva joukkue. Neljästä aikaisemmasta pelistä on keskusteltu ja sitä ilmettä on nähty treenikentällä. Haluamme, että se siirtyy myös peliin. Siinä olemme asian ytimessä, Lindberg summaa.

Virheet maksaneet IFK:lle paljon pisteitä

Kotijoukkue IFK Mariehamn on sarjassa tällä hetkellä viimeisenä. IFK:lla on kuitenkin vielä mahdollisuus nousta karsijan paikalle. Saarelaisten peliesitykset ovat olleet lupauksia herättäviä ja IFK laittoi edellisellä kierroksella Ilveksen vieraskentällä koville ja loi jatkuvasti uhkaa tamperelaisten maalille. Mikko Sumusalo iski Grönvittin maalin, mutta IFK-puolustuksen kaksi nukahdusta toivat Ilvekselle 2—1-voiton.

IFK on kärsinyt kauden aikana paljon loukkaantumisista. Edellisessä ottelussa puolustuksen tukipylväät Jean-Christophe Coubronne ja Albin Granlund joutuivat jättämään kentän ennen aikojaan. IFK:n puolustus ja maalivahti Elmo Henriksson ovat olleet kauden aikana parhaimmillaan kuitenkin erittäin vaikeasti ohitettava muuri.

IFK:n hyökkäyksestä ovat vastanneet Tuco ja . Kaksikkoa ruokkivat Alvaro Ngamba ja Jamie Hopcutt. Myös Robin Sid kykenee toimittamaan palloa maalintekosektorille. Keskikentän tärkeimmät palaset ovat kuitenkin erittäin alhaalla pelaava kovissa liemissä keitetty Aly Ndom ja kesken kauden saarelle siirtynyt hollantilainen Jelle van der Heyden. Lahtelaiset joutuvat esittämään parastaan, jotta pisteet matkaavat sunnuntaina mastojen juureen.

Historia niukasti Lahden

FC Lahti ja IFK Mariehamn ovat kohdanneet tällä kaudella jo kolme kertaa. Lahti haki Liigacupissa saarelta 2—0-voiton Irfan Sadikin ja Arian Kabashin maaleilla. Liigakauden toisella kierroksella Lahden voittolukemiksi saarella kirjattiin lukemat 3—2. Lahtelaisosumista vastasivat Tommi Jäntti, Altin Zeqiri ja Juho Pirttijoki. Kesällä Hiihtiksellä IFK puolestaan haki pisteet mukaansa 2—0-lukemin Alvaro Ngamban vietyä vierailijat johtoon. Lopussa pallo vielä kimpoili lahtelaispuolustuksesta omaan maaliin ja IFK pääsi kotimatkalle kolme pistettä rikkaampana.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa yhteensä 55 kertaa. Lahti on voittanut kohtaamisista 23 ja IFK:lla voittoja on kasassa 15. Maalit ovat niukasti Lahdelle lukemin 81—67.

IFK:n riveissä pelaa runsaasti Lahdelle tuttuja pelaajia. Saarelaisten puolustuksesta löytyy urallaan FC Lahtea edustaneet Jean-Christophe Coubronne, Alan Henrique ja Timi Lahti. Hyökkääjä Tuco on puolestaan ihastuttanut lahtelaisyleisöä kymmenen vuotta takaperin. Lahden joukkueesta puolestaan Lassi Järvenpää on pelannut saarelaisten riveissä.

IFK:lla on ottelussa panoksena jopa sarjapaikka. IFK ei ole koskaan pudonnut Veikkausliigasta nousunsa jälkeen, mutta lähettääkö FC Lahti saarelaiset kohti Ykkösliigaa?

IFK Mariehamn – FC Lahti 8.10.2023 kello 15.00 Wiklöf Holding Arenalla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Mikäli et matkaa paikan päälle löytyy kaupungin virallinen kisastudio Sporttiravintola Pelurista Lanunaukiolta.

Ottelu näkyy myös suorana ja selostettuna Ruutu-palvelusta.

FC Lahden kauden viimeinen ottelu pelataan Hiihtiksellä Ilvestä vastaan lauantaina 21.10. Osta lippusi ennakkoon Tiketistä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola