UNIQUEkoti -otteluennakko: Juhlaottelussa paljon panosta

Lauantai on juhlapäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. FC Lahti juhlii lauantaina 25-vuotista taivaltaan ja stadionilla on vilinää. Maatila-Liha Meronen tuo paikalle kokonaisen sian, ennen ottelua esiintyy Arttu Lindeman ja ottelutapahtumassa. Itse otteluun vieraaksi saapuu AC Oulu. Otteluisäntänä toimii OP Päijät-Häme.

Kuudentena liigassa oleva FC Lahti taistelee ylemmän loppusarjan paikasta. Taistelu kärsi kuitenkin pienen kolauksen viime lauantaina Tampereella. Ilves hyödynsi rangaistuspotkun, eikä Lahti muutamasta paikastaan huolimatta onnistunut rikkomaan kuparista. Altin Zeqiri oli pelipäällä ja järjesteli muutaman maukkaan maalipaikan kanssahyökkääjilleen. Lahti oli ottelussa vaikeuksissa keskikentällä, jossa tamperelaisten pallonriistot antoivat Ilvekselle mahdollisuuksia nopeisiin vastaiskuihin. Muita osumia ei Tampereella nähty ja näin ollen Lahti hävisi 1-0.

FC Lahti on pelannut nyt viisi ottelua ilman voittoa ja joukkue haluaa palata voittokantaan. Eemeli Virta on pelikieltonsa kärsinyt ja jälleen valmennusjohdon käytettävissä. Varmasti sivussa ovat vain Viljami Isotalo, Henri Eninful ja Pyry Lampinen. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kaipaa joukkueeltaan rohkeampaa otetta.

– Jalkapallo on maalintekopeli ja maalit ratkaisevat. Meidän pitää luoda enemmän paikkoja ja hyödyntää ne. Olemme hioneet pieniä asioita. Olen ylpeä joukkueen moraalista, vaikka emme ole onnistuneet viime otteluissa. Joukkue ei ole turhautunut, vaan uskoo itseensä. Maalinteossa on myös paljon kyse itseluottamuksesta ja sitä tulee, kun saa onnistumisia. Olemme viikon aikana pyrkineet saamaan pieniä onnistumisia pelaajille, jotta usko itseensä ja omaan tekemiseen säilyy. Kaipaan lisää rohkeutta maalintekosektorille, jotta voitamme, Zeneli kertoo.

Vierailija AC Oulu kamppaili alkukaudesta sarjapaikastaan, mutta kesänsiirtoikkunan hankitojen ansiosta oululaiset ovat nousseet taistelemaan ylemmän loppusarjan paikasta. Eroa FC Lahteen on enää 11 pistettä ja oululaisten sarjasijoitus on yhdeksäs. Lauantaina Oulu kuitenkin hävisi vierasottelunsa samoista sijoista taistelevalle HIFK:lle 3-1. Ottelun alku oli hurlumheitä ja kaikki ottelun maalit syntyivät ensimmäisellä jaksolla. Oulu siirtyi 1-0-johtoon, kun Usman Sale väläytti nopeuttaan ja syötti takaviistoon Samu Alangolle. Alanko painoi vapaasti oululaiset johtoon. IFK kuitenkin tasoitti ja paineli ohi.

Oululla oli ottelussa suuria vaikeuksia oman rangaistusalueensa puolustamisessa. Etenkin keskityspallot tuottivat oululaisille suuria vaikeuksia. Oulun hyökkäyspeli on kuitenkin erittäin vaarallista. Samu Alanko on osunnut viime aikoina ja hänelle paikkoja pelaavat Sergei Eremenko ja laidalta Usman Sale. Kesän siirtoikkunan tärkeimmät hankinnat olivat kuitenkin Dennis Salanović ja Magnus Breitenmoser, jotka kumpainenkin ovat lainassa FC Thunista.

Joukkueet kohtasivat toisensa vajaa kuukausi sitten Oulussa, Lahti siirtyi Macoumba Kandjin maalilla johtoon. AC Oulu kuitenkin tasoitti ottelun Samu Alangon maalilla ja pisteet jaettiin. Näin ollen illan ottelussa on jaossa tärkeiden pisteiden lisäksi tämän kauden herruus keskinäisissä otteluissa. Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet seitsemän kertaa ja Oulu on ollut useammin voittoa juhliva osapuoli. Kääntyykö Lahden onni vihdoin lauantaina?

FC Lahti – AC Oulu 18.9.2021 kello 17.00 Lahden stadionilla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Liput

Ottelun ennakkoliput halvemmalla tästä. Ottelu on Premium-kausikorttilaisten etuottelu. Premium-kausikortilla saa yhden kaverin mukaan veloituksetta otteluun. Ottelu on myös Veikkauksen kanta-asiakkuusottelu. Veikkauksen kanta-asiakaskortilla saa kaksi lippua yhden hinnalla sadalle ensimmäiselle. Liput on lunastettavissa tästä. Lisäksi OP Päijät-Häme tarjoaa omille omistaja-asiakkailleen liput otteluun kymmenen euron hintaan. Kyseiset liput on lunastettavissa ennakkoon OP-mobiilin kautta. FC Reippaan ja FC Kuusysin juniorit pääsevät ilmaiseksi jäsenkorteilla tai seuravaatteissa.

Tapahtuma-aikataulu

Portit aukeavat 15.30

Arttu Lindeman esiintyy 16.00

FC Lahti – AC Oulu 17.00

Meet & Greet palvelualueella ottelun jälkeen ~19.00

Tapahtuma

Jalkapallotorilla on myynnissä FC Lahden, FC Kuusysin, FC Reippaan ja Lahden Reippaan seuratuotteitta.

OP Päijät-Häme toimii otteluisäntänä. Käy osallistumassa OP:n kilpailuun käsiohjelmasta löytyvän QR-koodin kautta. #äläpelaayksin

Ottelussa on tarjolla Maatila-Liha Merosen possumukia. Sinuhen Marjabebe-leivoksia. FC Lahti jakaa 200 ensimmäiselle fanituotelahjan.

Katsomonosat A1 ja A2 ovat suljettuina. Vieraskatsomo sijaitsee lohkossa A8.

Muuta

Ottelun käsiohjelma on luettavissa digitaalisena tästä. Paperinen versio on saatavilla fanituotepisteeltä kahden euro hintaan. Premium-kausikortilla käsiohjelma on ilmainen.

Ottelun Sinuhe-statpackiin pääset tutustumaan tästä.

Mikäli et pääse paikalle, näyttä Ruutu-palvelu ottelun suorana lähetyksenä.

Stadionin yläparkkipaikka on varattu VIP-vieraille. Muille pysäköintitilaa löytyy muun muassa Messukeskuksen pysäköintialueelta. Pyöräparkit löytyvät hiihtosillan alta ja Suurhallin edustalta. Suosithan saapuessasi kestäviä liikkumismuotoja.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola