UNIQUEkoti -Otteluennakko: Isojen panosten peli Seinäjoella

Sunnuntai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. Veikausliigan runkosarja huipentuu FC Lahden osalta sunnuntaina isojen panosten pelissä Seinäjoella. FC Lahti haastaa sijaa ylempänä olevan Seinäjoen Jalkapallokerhon vaikeassa vierasottelussa.

FC Lahti palasi voittokantaan keskiviikkona vierasottelussa KTP:tä vastaan. Vaikka peli ei aina ollut kaunista, toi 2-1-tulos pisteet Lahteen. Arlind Sejdiu iski ensimmäisen ja Altin Zeqiri toisen osuman. Molemmat olivat Macoumba Kandjin tapaan vahvalla pelipäällä. Vaikka KTP onnistui kaventamaan, ei Lahdella ollut puolustussuuntaan suurta hätää ottelun aikana. Näin ollen lahtelaiset nostivat sarjasijoitustaan viidenneksi.

Sunnuntain otteluun lahtelaiset lähtevät hakemaan voittoa ja paikkaa ylemmästä loppusarjasta. Ylemmän loppusarjan paikka varmistuu voitolla, mutta lahtelaisilla on muiden pelien sopivasti mennessä ristiin mahdollisuus saavuttaa paikka ylempään loppusarjaan. Pelikieltonsa kärsinyt Teemu Penninkangas sekä edellisestä ottelusta sivussa olleet Matti Klinga ja Henri Eninful ovat jälleen valmennusjohdon käytettävissä. Viljami Isotalo, Pyry Lampinen ja Javi Hervás puolestaan ovat varmasti sivussa ottelusta. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kertoo nauttivansa ottelun panoksesta.

– On ehdottomasti kivaa, kun ottelussa on paljon panosta. Näistä saa virtaa ja isojen panosten otteluun on mukava valmistautua. Onnistuminen tästä tuo myös virtaa pitkälle talveen. Aikaisemmilla kohtaamisilla ja tilastoilla ei ole tällaisissa otteluissa merkitystä. Ne ratkaistaan pelin sisäisissä yksittäisissä peleissä. Keskiviikon voitto ja onnistumiset tietysti vaikuttaa, mutta meidän pitää olla sunnuntaina parempia. Meidän pitää kyetä kontrolloimaan peliä. Tämä on iso peli ja ison pelaajan näytönpaikka, Zeneli alustaa.

Kotijoukkue Seinäjoen Jalkapallokerho on sarjassa neljäntenä vain kaksi pistettä Lahtea edellä. SJK romahti keskiviikkona Valkeakoskella FC Hakan käsittelyssä peräti 4-0. Seinäjokiset kykenivät luomaan paikkoja, mutta viimeistely ontui. SJK ei saanut maalia edes rangaistuspotkusta, sillä Haka-vahti Aatu Hakala torjui Tucon pilkun. Hakaa vastaan seinäjokisilla oli suuria vaikeuksia puolustaa taka-alueen keskityksiä ja nopeita hyökkäyksiä.

Edellinen tulos ei silti kerro seinäjokisten vaarallisuudesta. Jake Jervis on liigan maalipörssin kakkosena seitsemällä osumallaan. Nuori Pyry Hannola on lyönyt tällä kaudella liigassa loistavasti läpi. Maalivahti Jesse Öst kuuluu sarjan parhaisiin maalivahteihin ja taitavat Denys Oliinyk ja Murilo kykenevät luomaan henkilökohtaisella taidollaan paikkoja sekä itselleen että kanssapelaajilleen.

Joukkueet kohtasivat tämän kauden liigassa heinäkuun alussa Lahdessa. Jake Jervis vei vierailijat johtoon ensimmäisen jakson puolivälissä. Toisella jaksolla Lahti ryhdistäytyi ja Macoumba Kandji tasoitti. Ottelun lopussa Ville Tikkanen rikkoi Eemeli Virtaa rangaistusalueella ja Jasin Assehnoun upotti pilkun ja jätti pisteet Lahteen.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 24 kertaa. Lahti on vienyt 11 ottelua nimiinsä ja kymmenen kertaa joukkueet ovat tasanneet pisteet. Lahden ja SJK:n väliset ottelut ovat olleet perinteisesti vähämaalisia. Lahti on iskenyt 24 osumaa ja SJK 16. Ilir Zenelin sanoin, tilastoilla ei ole sunnuntaina kuitenkaan mitään merkitystä kun molemmat joukkueet janoavat voittoa.

SJK – FC Lahti 26.9.2021 kello 18.30 OmaSP Stadionilla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti!

Paikalle matkaavat FC Lahden kannattajat sijoitetaan stadionin itäpäätyyn. Lipun ennakkoon tästä.

Mikäli et pääse paikalle, näyttää Ruutu-palvelu ottelun suorana lähetyksenä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola