UNIQUEkoti -otteluennakko: FC Lahti yrittää voittaa Oulu-kirouksen

Perjantai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. FC Lahti saa vieraakseen stadionille sarjapaikastaan taistelevan AC Oulun. Huomioithan, että ottelu alkaa jo kello 17.30! Osta lippusi ennakkoon tästä. Ottelun otteluisäntänä toimii Lahti Energia.

FC Lahti aloitti Haastajasarjan kotivoitolla KTP:stä ja viime lauantaina lahtelaiset kohtasivat vieraskentällä FC Hakan. KTP kaatui hallitusti 2-1 ja myös Hakaa vastaan Lahti siirtyi 1-0-johtoon Chinedu Geoffreyn maalilla. Komean esityön maaliin tekivät Arlind Sejdiu, Macoumba Kandji ja Kristian Yli-Hietanen. Haka kuitenkin rankaisi lahtelaisia pallonmenetyksestä. Ensimmäisen jakson lopussa lahtelaiset joutuivat vajaalle Henri Eninfulin katsellessa toistamiseen keltaista korttia. Toisen jakson myllytyksen Lahti kuitenkin kesti taidolla ja tuurilla ja Valkeakoskelta matkaan tarttui piste.

Lahti on joutunut pelaamaan kahdessa edellisessä ottelussa pitkän aikaa vajaalla ja se on tuonut rasitusta ennestään kapeaan materiaaliin. Perjantain ottelussa pelikiellosta vapautuvat Altin Zeqiri ja Matti Klinga. Henri Eninful puolestaan on perjantain ottelussa pelikiellossa. Lisäksi Jean-Christophe Coubronnen, Javi Hervásin, Pyry Lampisen, Viljami Isotalon ja suurella todennäköisyydellä myös Timi Lahden kaudet ovat ohi loukkaantumisten takia. Pitkästä poissaolojen listasta huolimatta kotijoukkue lähtee hakemaan voittoa ja poissaolot antavat uusille pelaajille mahdollisuuden näyttää osaamistaan. Edellisessä ottelussa liigadebyyttinsä teki Daniel Koskipalo ja lisää voidaan nähdä myös perjantaina. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli odottaa ottelusta viihdyttävää.

– Vastustajalla on valmentaja vaihtunut ja heillä on ollut hieman aikaa hioa pelaamistaan. Emme täysin tiedä, mitä sieltä tulee vastaan. Heillä on vahvat yksilöt ja he ovat vahvoja myös joukkueena. Heillä on mahdollisuus hilata itsensä vielä kuiville, joten pelistä ei tule helppo. Huomenna nähdään silti taisteleva, aktiivinen ja viihdyttävä FC Lahti, Zeneli lupaa.

Vierailija AC Oulu taistelee yhä sarjapaikastaan. Oululaiset ovat tällä hetkellä karsijan paikalla seitsemän pistettä seuraavana olevaa Hakaa perässä. Takana oleva KTP on kahdeksan pistettä perässä. Edellisellä kierroksella Oulu kohtasi kotonaan IFK Mariehamnin. IFK meni ottelussa reilun vartin jälkeen johtoon ja saarelaiset tuplasivat johtonsa toisen jakson puolivälissä. Oulu taisteli loppuun asti ja sai kavennusmaalin noin viisi minuuttia ennen loppua, kun Nikolas Saira sai Aapo Heikkilän syötön haltuun rangaistusalueella ja ampui harhautuksen jälkeen pallon maaliin. Lisäosumia ei lisäajan oululaispaineesta huolimatta Oulussa nähty.

AC Oulu vaihtoi maajoukkuetauon aikana valmentajaa. Jyrki Ahola vetäytyi syyskuun lopussa valmentajan paikalta ja häntä kahden ottelun verran tuurannut Markus Heikkinen kantoi maajoukkuetaukoa edeltävissä otteluissa pääkäskijän vastuuta. Nyt joukkueen päävalmentajana toimii Ricardo Duarte. Portugalilainen käskijä sai oululaisten pelaamiseen ensimmäisessä ottelussaan hieman ryhtiä, mutta ei vielä toivottua tulosta.

Oululaisilla on kuitenkin koossaan vaarallinen nippu lahjakkaita pelaajia. Sergei Eremenko ja Dennis Salanović ovat potkutekniikoidensa ansiosta uhka sekä keskityspalloissa että erikoistilanteissa. Kokenut Rafinha on pelannut hyvän syksyn ja maalivahti Yann Fillion on pitänyt joukkuettaan useaan otteeseen pystyssä. Lahtelaisten tulee olla terävinä jokaisessa tilanteessa, jotta pisteet jäävät vihdoin Lahteen myös AC Oulua vastaan.

AC Oulu on ollut historian saatossa vaikea vastustaja Lahdelle. Kahdeksasta kohtaamisesta lahtelaiset ovat voittaneet vain kaksi. Myös tällä kaudella lahtelaiset ovat jääneet tähän mennessä ilman voittoa, sillä molemmat liigaottelut päättyivät tasan. Kuinka käy tällä kertaa?

FC Lahti – AC Oulu 22.10.2021 kello 17.30 Lahden stadionilla!

Otteluennakon tarjoaa UNIQUEkoti.

Ottelun otteluisäntänä toimii Lahti Energia.

Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo 17.30, sillä viereisessä hallissa Pelicans pelaa myöhemmin illalla.

Urheilukeskuksen alueella on perjantaina useampia tapahtumia, joten pysäköintitila on vähissä. Volkswagen VIP-pysäköinti on stadion yläparkissa. Hiekkakenttä on puolestaan varattu Pelicansille. Messukeskuksen parkkipaikalla on tilaa, mutta rajoitetusti. Suosithan saapuessasi kestäviä liikkumismuotoja. Pyöräparkit löytyvät hiihtosillan alta ja Suurhallin edustalta.

Pääkatsomon sektorit A1 ja A2 ovat suljettuina. Mahdollisille vieraskannattajille on varattu tilaa pääkatsomon hyppyrimäkien puoleisesta päädystä.

Ottelussa vietetään myös FC Reippaan kauden päättäjäisiä palkitsemisineen. Pääpalkinnot jaetaan juoksusuoralla noin varttia ennen ottelun alkua.

Ottelun jälkeen pelaajat tulevat palvelualueelle Meet and Greet -tapahtumaan, joten yleisöllä on mahdollisuus hakea nimikirjoituksia suosikkipelaajiltaan.

Ottelulippuja saa portilta ja ennakkoon tästä.

Ottelun käsiohjelma on ostettavissa kahden euron hintaan fanituotemyyntipisteestä. Premium-kausikortilla käsiohjelma on ilmainen. Digitaaliseen käsiohjelmaan pääset tutustumaan tästä.

Ottelun Sinuhe-statpackiin pääset tutustumaan tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Juha Tamminen