UNIQUEkoti -otteluennakko: FC Lahti vierasreissulle Suomen vanhimpaan kaupunkiin

Keskiviikko on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. FC Lahti matkaa Suomen vanhimpaan kaupunkiin taistelemaan sarjapisteistä. Lahtea isännöi Turussa FC Inter.

FC Lahti on viiden ottelun tappiottomassa putkessa. Juuri ennen juhannusta lahtelaiset pelasivat kotiottelun Helsingin IFK:a vastaan. Vaikka ottelu päättyi maalittomaan tasatulokseen, sai lahtelaisnippu koottua rivinsä huonon alun jälkeen. Ottelun lopussa Lahti kykeni luomaan muutaman maukkaan maalipaikan vierailijoiden maalille, eikä piste näin ollen tyydyttänyt joukuetta.

Turkuun FC Lahti lähtee jatkamaan tappiotonta putkeaan ja hakemaan kotimatkalle kolmea pistettä. Javi Hervás on kärsinyt pelikieltonsa ja on jälleen valmennusjohdon käytettävissä. Varmasti sivussa ovat vain Teemu Penninkangas ja Viljami Isotalo. Edellisestä ottelusta harjoituksissa saadun iskun johdosta puuttuneen Altin Zeqirin pelikunto on vielä kysymysmerkki. Kristian Yli-Hietanen on puolestaan yhteistyöseura Lahden Reippaan mukana Lappeenrannassa. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli haluaa joukkueensa parantavan edellisestä ottelusta.

– Joukkueessa on hyvä fiilis ja hyvä energia. Turussa ei ole koskaan helppo ottaa pisteitä. Inter on hyvä sekä puolustettaessa että hyökätessä. Meidän pitää pystyä ratkaisemaan ottelu joukkueena ja yksilöinä ja hyödynnettävä maalipaikat. Haluamme ottaa askeleen eteenpäin ja parantamaan jälleen peliämme, Zeneli ennakoi.

Kotijoukkue FC Inter on pelannut kaksi ottelua Lahtea enemmän ja kivunnut sarjataulukossa toiseksi. Interin mestaruushaaveet kokivat juhannusviikolla pienen kolhun, kun joukkue hävisi vieraskentällä Ilvekselle. Benjamin Källman vei turkulaiset johtoon liki puolesta kentästä lähteneestä läpiajosta. Turkulaiset olivat kuitenkin suurissa vaikeuksissa Ilveksen keskityspallojen ja linjan taakse suuntautuneiden pistopallojen kanssa ja Ilves vei lopulta pisteet lukemin 2-1.

Inter on edellisen kierroksen tappiosta huolimatta osoittanut vaarallisuutensa. Källman on liigan maalipörssissä jaetulla piikkipaikalla ja tulitukea hänelle on antanut kokenut kehäkettu Timo Furuholm. Taiki Kagayama kykenee rakentamaan paikkoja itselleen ja muille. Aleksi Paananen puolestaan rytmittää peliä loistavasti yhdessä Kagayaman kanssa.

Joukkueet kohtasivat liigassa avauskierroksella Lahdessa. FC Lahti meni Jasin Assehnounin kahdella maalilla jo 2-0-johtoon. Martti Haukioja kavensi rangaistuspotkusta ja Inter loi lopuksi suuren paineen Lahden maalille. Lahtelaiset kestivät kuitenkin paineen Antonio Regueron huipputorjuntojen siivittämänä ja nappasivat voiton.

Historian saatossa joukkueet ovat pelanneet virallisia keskinäisiä otteluita komeat 68 kappaletta. Otteluista 24 on päättynyt Lahden voittoon, kun taas Inter on voittanut 28 kertaa. Vaikka voittojen ero ei ole suuri, johtaa Inter tehdyissä maaleissa selvästi. Turkulaiset ovat viimeistelleet keskinäisissä otteluissa 97 osumaa Lahden saldon ollessa 78.

Jatkuuko FC Lahden kesäinen putki myös Turussa?

FC Inter – FC Lahti 30.6.2021 kello 18.30 Veritas Stadionilla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Lahtelaisille on varattu Veritakselta pääkatsomosta oma alue F-lohkon alaosasta. Osta lippusi ennakkoon tästä.

Mikäli et pääse paikalle on ottelu on nähtävissä Ruutu-palvelusta.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Juha Tamminen