UNIQUEkoti -OTTELUENNAKKO: FC Lahti vierailee Tampereella

Sunnuntai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa otteluennakon. Veikkausliigassa viedään viimeisiä ja FC Lahti matkaa liigan viimeiseen peliin Tampereelle. Vastaan asettuu vielä teoreettisesti europaikkalopputurnauspaikasta kamppaileva Ilves.

FC Lahti hakee lisää onnistumisia

Sunnuntain peli on FC Lahdelle panokseton, sillä viime sunnuntaina varmistui myös matemaattisesti lahtelaisten joutuminen liigakarsintaan. Lahti kohtasi vieraskentällä AC Oulun ja sai lopulta pitkän maalittoman putkensa poikki oululaisten 2–1-voittoon päättyneessä ottelussa. Oulu iski kaksi ensimmäistä osumaa, mutta Arlind Sejdiu iski Chinedu Geoffreyn tolppalaukauksen lopulta sisään ja Lahti heräsi taistelemaan pisteistä. Muutamasta hyvästä maalipaikasta huolimatta pisteet jäivät Ouluun.

Tampereelle Lahti saa jälleen kokoonpanoonsa pelikieltonsa kärsineen Martinos Christofin. Varmasti sivussa ovat nuorten maajoukkueessa olevat Samuel Pasanen, Akseli Puukko ja Vilho Huovila. Lisäksi Daniel Koskipalo ja Anton Munukka olivat lauantaina yhteistyöseura Lahden Reippaan matkassa Joensuussa ja kumpainenkin oli avauskokoonpanossa, joten heidän pelaamisensa on epävarmaa.

FC Lahti hakee joukkueena onnistumisia ennen tulevaa liigakarsintaa kahdessa jäljellä olevassa liigaottelussa. Lahti kaipaa onnistumisia niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa. Etenkin maalinteko on tuottanut lahtelaisille tuskaa, mutta edellisissä otteluissa Lahti on vihdoin kyennyt luomaan maalipaikkoja. Onnistumiset usein lisäävät itseluottamusta ja itseluottamus lisää usein onnistumisia.

Ilveksellä vaikea jakso

Kotijoukkue Ilves oli runkosarjan päätteeksi kahdeksas ja kiinni europaikkalopputurnauspaikassa. Kolmesta ottelusta joukkue on kuitenkin onnistunut voittamaan vain yhden ja sarjasijoitus on valahtanut kymmenenneksi. Ilveksellä on kuitenkin vielä teoreettinen mahdollisuus napata paikka europaikkalopputurnaukseen. Edellisellä kierroksella Ilves kärsi kotitappion IFK Mariehamnille lukemin 3–2. Tamperelaisten osumista vastasivat Tuco ja laitapuolustaja Tuomas Ollila.

Vaikka Ilves on alisuorittanut odotuksiin nähden, on se etenkin hyökkäyspäässä vaarallinen. Tucon lisäksi Adam Larsson ja Kai Meriluoto ovat osoittaneet olevansa liigatasolla erittäin vaarallisia. Koska Ilveksellä ei ole ottelussa suurta panosta, voidaan kentällä nähdä myös hieman tuntemattomia tulokkaita tamperelaisten laajasta juniorimyllystä.

Rakenteluvaiheessa Ilveksen pelin kulmakiviä ovat Petteri Pennanen ja Doni Arifi. Pennanen kykenee luomaan paikkoja ja lisäksi hänen erikoistilanteensa ovat erittäin vaarallisia. Arifi puolestaan tasapainottaa kenttää jokaisessa pelivaiheessa.

Sunnuntaina jo kauden viides kohtaaminen

FC Lahti ja Ilves ovat kohdanneet tällä kaudella toisensa jo viidesti. Mukkulassa pelatussa harjoitusottelussa Lahti oli vahvempi lukemin 4–3. Samoihin Lahden voittolukemiin päädyttiin myös Tampereella pelatussa Liigacup-ottelussa Altin Zeqirin iskiessä hattutempun.

Liigassa puolestaan Ilves kykeni voittamaan dramaattisten vaiheiden jälkeen kotiottelunsa lukemin 3–2. Lahden maaleista vastasivat Matti Klinga ja rangaistuspotkussa onnistunut Macoumba Kandji. Ilvekseltä Petteri Pennanen osui kahdesti ja Tuomas Ollila kertaalleen. Lahdessa puolestaan päädyttiin 1–1-tasapeliin Teemu Penninkankaan lopun tasoitusosuman seurauksena. Ilveksen johtomaalista vastasi Kai Meriluoto.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa yhteensä 27 kertaa. Lahti on voittanut kohtaamisista kymmenen ja Ilves 11. Maaleja molemmat joukkueet ovat iskeneet toistensa verkkoon 36.

Ilveksen pelaajista FC Lahtea on urallaan edustanut Teemu Jäntti. Lisäksi tamperelaisten taustatiimiin kuuluu lahtelaistaustainen Mikko Kavén. Lahtelaisista Ilvestä on urallaan edustanut Teemu Penninkangas. Kumpi tuntee toisensa paremmin ja pystyy hyödyntämään sitä sunnuntaina?

Ilves – FC Lahti 9.10.2022 kello 16.00 Ratinan stadionilla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Lahtelaisille on varattu sisäänkäynti ja katsomonosa Valtatien puoleisesta kulmasta sektorista D4. Otteluliput myydään ensisijaisesti ennakkoon. Lipunmyyntiin pääsee tästä.

Mikäli et matkusta paikan päälle, näkyy ottelu suorana Ruutu-palvelusta.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Lauri Ilola