UNIQUEkoti -otteluennakko: FC Lahti vieraaksi Savon sydämeen

Sunnuntai on pelipäivä ja UNIQUEkoti tarjoaa tutusti otteluennakon. Pitkässä tappiottomassa putkessa oleva FC Lahti matkaa Kuopioon haastamaan eurokiireiden keskellä olevaa paikallista Palloseuraa. Haaste on kova, mutta FC Lahti on valmis.

Viimeksi toukokuussa hävinnyt FC Lahti on pelannut loistavan kesän. Tappioton putki kasvoi jälleen viime viikon perjantaina, kun lahtelaisryhmä kaatoi KTP:n tyylikkäästi 3-0. Topparin paikalla tuurannut Eemeli Virta aloitti maalinteon komealla soolosuorituksellaan. Chinedu Geoffrey jatkoi ja Pyry Lampinen naulasi lahtelaisvoiton. Tappiottomien otteluiden saldo on nyt jo 11. Lahden heinäkuun otteet poikivat myös valintoja kuukauden joukkueeseen. Heinäkuun valmentajaksi valittiin Ilir Zeneli ja kenttäpelaajista kunnian saivat Virran lisäksi Kari Arkivuo, Javi Hervás ja Macoumba Kandji.

Sunnuntain otteluun FC Lahden valmennustiimi saa jälleen käyttöönsä pelikieltonsa kärsineet Timi Lahden ja Macoumba Kandjin. Lisäksi tuorein sopimuspelaaja Riyad El Alami on valmennusjohdon käytettävissä. Varmasti ottelu jää välistä Viljami Isotalolta, Jean-Christophe Coubronnelta ja Altin Zeqiriltä. Päävalmentaja Ilir Zenelin mukaan ottelusta on tulossa kova, eikä missään nimessä helppo.

– On kiva päästä Kuopioon vieraaksi. KuPS on erittäin vahva joukkue vahvoilla yksilöillä, mutta olemme saaneet pelikielloista muutaman pelaajan takaisin. Lähdemme parantamaan viime pelistä pieniä juttuja. Uskon, että pelistä tulee kova ja se ei tule olemaan helppo, mutta uskon, että olemme valmiita niin joukkueena kuin yksilötasollakin kohtaamaan KuPS:n, Zeneli ennakoi.

Myös kotijoukkue Kuopion Palloseura on pelannut hyvän kesän. KuPS on voittanut liigassa seitsemän edellistä otteluaan ja lisäksi Kallaveden rannoilla on juhlittu hyviä suorituksia europeleissä. KuPS on edennyt Konferenssiliigan karsinnassa jo kolmannelle kierrokselle. Keltamustat kohtasivat torstaina kokeneen eurokävijän FC Astanan Helsingissä. KuPS johti ottelua Aniekpeno Udohin maalilla, mutta Astana tasoitti ottelun loppulukemiksi 1-1. Edellisessä liigaottelussaan kuopiolaiset puolestaan ottivat 1-0-rutiinivoiton Ilveksestä heinäkuun lopussa. Tuolloin ainokaisen viimeisteli Anton Popovitch.

Myös sarjakakkosena olevien kuopiolaisten vire huomioitiin heinäkuun joukkueen valinnoissa. Popovitchin lisäksi joukkueeseen kiilasivat maalivahti Johannes Kreidl ja Lahtea usein kurittanut Diogo Tomás. Lisäksi kuopiolaiset ovat vahvistaneet joukkuettaan kesän siirtoikkunassa ja Kuopioon hankittiin entinen maalikuningas Tim Väyrynen. KuPS:n riveistä löytyy laatua ja laajuutta jokaiselle pelipaikalle, joten KuPS:n eurokiireistä huolimatta Lahti tulee saamaan kovan vastuksen.

Joukkeet kohtasivat toisensa toukokuisessa Lahdessa. Maali-iloittelun jälkeen loppulukemiksi kirjattiin kuopiolaisten 4-2-voitto. Lahtelaisista maalinteossa onnistuivat Chinedu Geoffrey ja Altin Zeqiri. KuPS:n osumista vastasivat Tomásin lisäksi Santeri Haarala, Urho Nissilä ja Usman Sale. Lahti sai kavennettua tilanteeksi vielä 3-2, mutta Zeqirin ulosajo hankaloitti kiriä ja kuopiolaiset veivät pisteet. Myös toukokuun kohtaamisessa kuopiolaiset olivat keskellä otteluruuhkaa.

Historian saatossa joukkueet ovat pelanneet 54 virallista keskinäistä ottelua. Lahti on napannut 24 voittoa ja KuPS puolestaan 17. Lahti johtaa yhä myös maaleissa erolla 80-65. Viime vuosina Kuopio on kuitenkin ollut Lahdelle paha paikka vierailla. Suomen Cupissa Lahti voitti Kuopiossa vuonna 2017 ja edellinen liigavoitto on vuodelta 2015, jolloin nykyisin kuopiolaisten riveissä pelaava Henri Toivomäki iski voittomaalin.

Kuka nousee sankariksi tällä kertaa? Jatkuuko FC Lahden tappioton putki vieläkin?

KuPS – FC Lahti 8.8.2021 kello 18.30 Väre Areenalla!

Otteluennakon tarjosi UNIQUEkoti.

Ottelu on nähtävissä suorana Ruutu-palvelusta.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva:Lauri Ilola